Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Στη φυλακή οδηγήθηκε γιατί δεν πλήρωσε διόδια!! Αισχος..



42 ημέρες φυλάκιση στον 47χρονο Στράτο Δασκαρόλη( άνεργο) γιατί δεν πλήρωσε διόδια «Αρνούμαι να εξαγοράσω την ποινή μου. Θα πάω φυλακή» δηλώνει ο Καλαματιανός.
Τ
ο σ. Στράτο Δασκαρόλη τον γνωρίσαμε πολύ νωρίς στο Κίνημα «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη και βρεθήκαμε μαζί σε πολλές  διαδηλώσεις των πλατειών. Στο συνέδριο των Σπιθών που έγινε στην Κύπρο το 2012 είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και από κοντά τον μαχητή-αγωνιστή, που από τότε είχε δώσει υπόσχεση στον εαυτό του να αγωνιστεί μέχρι να δει την Ελλάδα  Ελεύθερη από δανειακές συμβάσεις, μνημόνια και εθελόδουλες κυβερνήσεις.

Για να μην φανταστεί κανείς ότι ο Στράτος ήταν από εκείνους που είχαν σχέση με κόμματα ή άλλες  θορυβώδεις εκδηλώσεις, υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι κινείτο στην εντελώς  αντίθετη κατεύθυνση, αυτό που θα λέγαμε συνετός νοικοκύρης και πάντα νομοταγής πολίτης. 

Όμως όταν γνώρισε την αδικία και το ξεπούλημα της χώρας, τότε μπήκε μπροστά στον απελευθερωτικό αγώνα και κράτησε αναλλοίωτη την υπόσχεση που έδωσε.  Παρέμεινε «Σπιθιστής» μέχρι τέλους, ποτέ δεν οργανώθηκε αλλού και μόνος του έκανε πάντα αυτό που πίστευε, είτε αντιτασσόμενος στα χαράτσια, είτε στους πλειστηριασμούς, είτε σε άλλες δράσεις.

Και όμως, όταν αρνήθηκε να πληρώσει πρόστιμο διοδίων για 7 κλήσεις από 200 ευρώ, όντας και άνεργος, οδηγήθηκε στις φυλακές!! Ο ίδιος την προηγούμενη ημέρα είχα καλέσει σε συμπαράσταση τους συμπολίτες τους λέγοντας:

«Δεν μπορώ να περιγράψω σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκομαι αυτήν την στιγμή, αυτοί που με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν. Εγώ προσωπικά το βλέπω ως μια μάχη που πρέπει να δοθεί και δεν πρέπει να είμαι μόνος μου. Χρειάζομαι την βοήθεια σου χρειάζομαι την παρουσία σου στον δικαστήριο να πάρω δύναμη να δείξουμε ότι δεν είμαστε μονάδες. Εσείς που με γνωρίζετε ξέρετε ότι θα κάνω το καθήκον μου κάντε και εσείς το δικό σας».

Συμπαραστεκόμαστε στον συναγωνιστή και καλούμε τους «ανεύθυνους» να κάνουν πράξη αυτά που έλεγαν και μάζευαν τον κόσμο.    


Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του συναγωνιστή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: