Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Και τι δεν κάνει το κατεστημένο στη Βρετανία για να αποτρέψει το BREXIT! Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ!



Πάνω από 38.000 Βρετανοί υπογράφουν για την ακύρωση του δημοψηφίσματος μετά τη δολοφονία της Jo Cox






ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ:  
ΑΥΤΗ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΣΤΙΜΩΧΤΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ "ΜΕΝΩ". ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ "ΜΕΝΩ" ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΧΕΙΡΤΑΓΩΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ JO COX ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΩΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΓΚΡΟΜ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ  ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣΑΝΕ ΣΤΗ ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΠΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ.

Tο αίτημα με συλλογή υπογραφών που ζητούν να ακυρωθεί το δημοψήφισμα της Αγγλίας για το Brexit την επόμενη εβδομάδα, έχει σημειώσει άνοδο τις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία της βουλευτίνας Jo Cox. 

Από το μεσημέρι του Σαββάτου πάνω από 38.202 άνθρωποι έχουν υπογράψει τη δήλωση στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου ζητώντας να ματαιωθεί την τελευταία στιγμή. 

Το κάλεσμα φτάνει εν μέσω του σοκ από τη δολοφονία της Jo Cox και την προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων από τις δύο πλευρές. 

Δεδομένου ότι το κάλεσμα με τις υπογραφές έχει πάνω από το διπλάσιο των 10.000 υπογραφών που απαιτούνται για να φτάσει το πρώτο εμπόδιο, η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να εκδώσει επίσημη απάντηση σε αυτό εν ευθέτω χρόνω. 

Με τον σημερινό ρυθμό αύξησης της εκστρατείας φαίνεται ότι θα φτάσει τις 100.000 υπογραφές πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας την Πέμπτη – ένα όριο, το οποίο κανονικά θα προκαλούσε ένα ντημπέιτ στο κοινοβούλιο. 

Ωστόσο, η αναφορά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πέσει στο κενό, καθώς οι βουλευτές έχουν σπάσει, ώστε να μπορούν να διεξάγουν εκστρατεία στο δημοψήφισμα – και δεν θα είναι σε θέση να διεξάγουν μια συζήτηση. 

Αν και το Κοινοβούλιο θα ξανακαλεστεί την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να δώσει στους βουλευτές την ευκαιρία να αποτίσουν φόρο τιμής στην κ Cox, είναι εξαιρετικά απίθανο ότι η Επιτροπή θα θεωρήσει τις υπογραφές έγκυρες τη στιγμή που θα δοθούν για το δημοψήφισμα. 

Οι υπογράφοντες ισχυρίζονται ότι η Βρετανία είναι μια κοινοβουλευτική δημοκρατία και ότι το Κοινοβούλιο, αντί για ένα εθνικό δημοψήφισμα, θα πρέπει να καθορίσει το αν Βρετανία θα πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ. 

Σύμφωνα με το BBC, 444 βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στο να παραμείνει η Βρετανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει της δέσμης μεταρρυθμίσεων που διαπραγματεύτηκε ο πρωθυπουργός. 

Αποτελώντας περισσότερο από το 68 τοις εκατό των ψήφων στη Βουλή των Κοινοτήτων, αυτό αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό και συντριπτική διακομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. 

Αν έχει τόση μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, το Κοινοβούλιο πρέπει τώρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και να διεκδικήσουν την κυριαρχία που οι υποστηρικτές του Brexit ισχυρίζονται ότι έχει χάσει, ισχυρίζονται όσοι υπογράφουν το ψήφισμα. 

Υπήρξαν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα σχέδια αυτό το μήνα, όταν δόθηκε παράταση στην προθεσμία για να γραφτούν οι Βρετανοί να ψηφίσουν. 

Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι πλημμύρισαν την ιστοσελίδα της κυβέρνησης για να υπογράψουν μέχρι εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους – οι περισσότεροι από αυτούς τους νέοι.

Η κλήση για ακύρωση του δημοψηφίσματος έρχεται την στιγμή που υπερίσχυε το Brexit στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν πριν από τον θάνατο της Jo Cox. 


(με πληροφορίες από την Independent) 
Αναδημοσίευση Τελευταία Έξοδος

πηγή:hitandrun

Δεν υπάρχουν σχόλια: