Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας. Σχολεία….στα χαρτιά για 21 χρόνια!



Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι η Βούλα, μια Πόλη  "κηπούπολη" όπως είναι χαρακτηρισμένη από πολλαπλά Προεδρικά Διατάγματα από το 1926 μέχρι και πρόσφατα, στερείται σε εγκληματικό βαθμό σε σχολική υποδομή;

Και όμως η πικρή αλήθεια είναι αυτή, όσο και αν αυτό ακούγεται πολύ παράξενα για τον κάτοικο κάθε  υποβαθμισμένης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Πως όμως διαφορετικά μπορείς να χαρακτηρίσεις, εκτός από εγκληματική αδιαφορία της Πολιτείας, το γεγονός ότι για τη στοιχειώδη λειτουργία ενός Γυμνασίου, «επιστρατεύεται» το στήσιμο….. λυόμενων αιθουσών στο 2ο Γυμνάσιο;

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί,  για την εξασφάλιση σε πρώτη φάση  οικοπέδου και στη  συνέχεια για την ανέγερση και  λειτουργία του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Βούλας για τους μαθητές της περιοχής Πανοράματος, είναι γνωστό τουλάχιστον σε όλους τους κατοίκους της Βούλας.

Εκείνο όμως για το οποίο αμφιβάλλουμε αν το γνωρίζουν όλοι οι  Βουλιώτες, είναι η μεγάλη ειρωνεία και ταυτόχρονα ο  εμπαιγμός που έχει επιδειχθεί διαχρονικά  προς τη νοημοσύνη τους, από κάθε κρατικό φορέα.

 Και αυτό το λέμε με κάθε επίγνωση,  αφού ή ίδρυση των συγκεκριμένων σχολείων χρονολογείται από το έτος 1990, δηλαδή πριν από 21 χρόνια ακριβώς!  Τότε μόνο εγκαίνια δεν είχαν γίνει, γιατί από  διθυράμβους υπήρξε και περίσσευμα!

Πέρυσι λοιπόν περίπου αυτήν την εποχή όπως όλοι θυμόμαστε, οι μαθητές με τους γονείς και τους καθηγητές τους,  έδωσαν τους δικούς τους  αγώνες  με πολλαπλές κινητοποιήσεις, για να δοθεί ένα τέλος στη λύση την οποία οι αρμόδιοι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Δήμαρχοι,  Γραμματείς και…….Φαρισαίοι, είχαν πολλές φορές υποσχεθεί.

Τελικά το μόνο που….εξασφάλισαν από εκείνες τις κινητοποιήσεις, τις ταλαιπωρίες και τις αγωνίες τους, ήταν εκτός από νέες υποσχέσεις και η “βαρύγδουπη” φράση του αρμόδιου Υφυπουργού  «Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν», για να αγοραστεί η δεσμευμένη για τα σχολεία έκταση, σε αντιδιαστολή βέβαια με την  “ιστορική” πλέον φράση του κ. Πρωθυπουργού: Λεφτά Υπάρχουν, την οποία συνεχώς υπενθύμιζε στις Ελληνίδες και  στους Έλληνες, με κάθε ευκαιρία, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Μιας και όμως αναφερθήκαμε σε προεκλογικό αγώνα Εθνικού επιπέδου και σε προεκλογικές υποσχέσεις, καθώς και στην πραγματικότητα που ζούμε μετά τις εκλογές, δε μπορούμε  να αντισταθούμε στον πειρασμό, να  μην επαναφέρουμε στη μνήμη όλων μας  την προεκλογική περίοδο των πρόσφατων Δημοτικών εκλογών στο  Δήμο μας, αλλά και στη τρέχουσα μετεκλογική πραγματικότητα.

Στην πρώτη περίπτωση θυμόμαστε όλοι τα προεκλογικά προγράμματα και τις υποσχέσεις επί υποσχέσεων από κάθε υποψήφιο Δήμαρχο για το θέμα της άμεσης επίλυσης του προβλήματος του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Βούλας.

Στη δεύτερη περίπτωση(μετεκλογική), ούτε μια αναφορά για το θέμα. Ή μάλλον για να είμαστε ειλικρινείς, στη μία και μοναδική ερώτηση που έγινε από σύμβουλο της αντιπολίτευσης προς το Δήμαρχο, η απάντηση ήταν ….αποστομωτική:

« Το πρόβλημα αυτό δεν το έλυσαν τόσα χρόνια οι προηγούμενοι θα το λύσω εγώ τώρα;»!!

Αυτά όλα είχαν και έχουν υπόψη τους οι γονείς των μαθητών της περιοχής του  Πανοράματος και αποφάσισαν να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους.

Σε μια εκπληκτική βραδιά από άποψη ΕΝΌΤΗΤΑΣ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, στο «θεατράκι» του 3ου Δημοτικού Σχολείου, αποφάσισαν και προχώρησαν στην ίδρυση ενός πρωτότυπου, ενδεχομένως και μοναδικού στη Χώρα Συλλόγου με την επωνυμία:

  Σύλλογος Διεκδίκησης Τρίτου Γυμνασίου-Λυκείου Βούλας”

Μετά από μία αναλυτική ενημέρωση που έγινε από την προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου και την ελεύθερη  συζήτηση που επακολούθησε, διαβάστηκε η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ που δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα, επιδείχθηκε το λογότυπο του Συλλόγου και επακολούθησε η υπογραφή της Διακήρυξης από όλους όσους παραβρέθηκαν στην σεμνή αυτή εκδήλωση. 

Από τη Διακήρυξη που είναι πολύ υψηλού  περιεχομένου, επιλέξαμε  την παρακάτω παράγραφο, γιατί πιστεύουμε ότι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν προαναφερθεί.

« Ευρισκόμενοι προ αδιεξόδου, δηλώνουμε ότι οικτίρουμε τον εαυτό μας που επιτρέψαμε να παρασυρθούμε από την ατέρμονη υποσχεσιολογία και επειδή δεν προτιθέμεθα να επιτρέψουμε τη συνέχιση του εμπαιγμού, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να κάνουμε αυτό, που οι Τοπικοί και Υπερτοπικοί καθ΄ ύλην αρμόδιοι, δεν έπραξαν τα τελευταία 21 χρόνια»

Με βάση αυτά που διαπιστώσαμε στη διάρκεια της εκδήλωσης του Συλλόγου,  είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι και περισσότερο παρά ποτέ αισιόδοξοι, ότι αυτή η  πρωτοβουλία είναι και η μόνη που εγγυάται ότι τα βαλτωμένα νερά θα κινηθούν και πολύ γρήγορα θα υπάρξει όχι μόνο η απαραίτητη κινητικότητα στο υπόψη θέμα αλλά και η λύση του.

Είναι βέβαιο ότι το σύνολο των Συλλόγων της Βούλας και των κατοίκων της, θα αγκαλιάσουν και θα ενισχύσουν με κάθε τρόπο το Σύλλογο αυτό για να αποδείξουν για μια ακόμη φορά, ότι με το δίκαιο αγώνα και την αποφασιστικότητα τα πάντα κερδίζονται, ιδιαίτερα αν αυτός ο αγώνας,  αφορά τα παιδιά μας.  



   

Δεν υπάρχουν σχόλια: