Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Α΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ "ΣΠΙΘΩΝ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ "


      Προς όλες τις "ΣΠΙΘΕΣ
     Ελλάδας, Κύπρου                                              
     και Απόδημου Ελληνισμού

Σπιθίστριες και Σπιθιστές, συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Για όσες και όσους πήραμε μέρος στην Α΄ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ "ΣΠΙΘΩΝ" στη Λευκωσία της Κύπρου στις 16 και 17 Απριλίου 2011, η εμπειρία ήταν συγκλονιστική. 

Οι Κύπριοι συναγωνιστές που πήραν την πρωτοβουλία οργάνωσαν μια υψηλού, από κάθε άποψη, επιπέδου ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: από άποψη οργάνωσης, φιλοξενίας, θεματολογίας, ποιότητας ομιλητών και κοινού. 

Η εμπειρία υπήρξε συγκλονιστική πρώτον για τις βαθιές σχέσεις συντροφικότητας που αναπτύχθηκαν μεταξύ μας, αλλά κυρίως λόγω της αποκάλυψης μπροστά μας της αληθινής διάστασης της κυπριακής πραγματικότητας: 

Μιας καλά οργανωμένης κοινωνίας με καλή  εκ πρώτης όψεως οικονομία, που μέσα της όμως κρύβει όλες τις μεγάλες αντιφάσεις και συγκρούσεις που παρουσιάζει  και ο υπόλοιπος ελληνικός κόσμος:

Οικονομική υπονόμευση από ξένα κέντρα, διάλυση του κοινωνικού ιστού από μαζική λαθρομετανάστευση, καταστροφή παιδείας και πολιτισμού, απουσία αμυντικής θωράκισης, μονιμοποίηση της κατοχής, αδιέξοδη εθνική πολιτική αλλά και ένας Λαός ο οποίος μέσα από Πρωτοβουλίες Ανεξαρτήτων Πολιτών δίνει καθημερινά τη μάχη της εθνικής επιβίωσης  και ελπίζει.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της Κύπρου αποτέλεσε ένα δείγμα γραφής γι' αυτό που ο ιδρυτής της Κίνησής μας Μίκης Θεοδωράκης περιγράφει με γλαφυρότητα στην Διακήρυξη της 1ης Δεκεμβρίου: μια δράση ανεξάρτητη, της οποίας οι σκέψεις και οι δραστηριότητες θα έχουν σαν κεντρικό στόχο τη θεσμοθετημένη κατάκτηση της Άμεσης Δημοκρατίας, ώστε ο κάθε πολίτης να είναι υπεύθυνος για τη μοίρα του και τη μοίρα του Λαού του ... "

Στις δυο μέρες που μείναμε εκεί, μπορέσαμε να δούμε στα μάτια και στα λόγια τους τέσσερα πράγματα: την ευγνωμοσύνη τους σε ό,τι ο Ελληνικός Λαός τούς έχει προσφέρει και συνεχίζει να τούς προσφέρει, την πικρία τους απέναντι στις Ελληνικές κυβερνήσεις, την απόφασή τους να συνδιαμορφώσουν ένα Απελευθερωτικό Μέτωπο μαζί μας και το αίτημά τους να ενημερώνουμε τον Ελληνικό Λαό για τον δικό τους αγώνα απελευθέρωσης της Κύπρου.

Φεύγοντας από το νησί η "ΣΠΙΘΑ" ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, η "ΣΠΙΘΑ" ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, η "ΣΠΙΘΑ" ΒΟΥΛΑΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ , η "ΣΠΙΘΑ" ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ, η "ΣΠΙΘΑ" ΞΑΝΘΗΣ και συναγωνιστές από άλλες "ΣΠΙΘΕΣ" που ήρθαν ως ομιλητές, αποφασίσαμε πως πρέπει μεταξύ μας να αναπτύξουμε μορφές οριζόντιας συνεργασίας. Και ότι πρέπει όλοι μας να πάρουμε πρωτοβουλίες για μεγάλες διοργανώσεις όπως της Κύπρου. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα αλλά και τόλμη όλες τις προκλήσεις που αφορούν το Κίνημά μας: τις ιδεολογικές, τις πολιτικές και τις οργανωτικές.

Καλούμε όλες τις "ΣΠΙΘΕΣ" του Ελληνισμού, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Μίκη αλλά και της Ιστορίας και της Ελληνικής κοινωνίας, να πάρουμε σύντομα την πρωτοβουλία για τη συνδιοργάνωση  δεύτερης, τρίτης, τέταρτης κ.ο.κ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ "ΣΠΙΘΩΝ". Τέτοιες ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ θα  πρέπει να γίνουν στην Πελοπόννησο, στα Επτάνησα, στη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Στερεά Ελλάδα, στην ΑΤΤΙΚΗ, στην ΚΡΗΤΗ και όπου αλλού υπάρχουν πολλοί Σπιθιστές.

Όλοι εμείς μαζί και οι "ΣΠΙΘΕΣ" ΚΥΠΡΟΥ αποτελούμε ήδη μια Επιτροπή Πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε τις γνώμες και τις σκέψεις σας.
Η Επιτροπή είναι ανοικτή και χωρίς προϋποθέσεις και όρους.

Σας χαιρετίζουμε από την σκλαβωμένη Κύπρο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΠΡΙΛΟΥ 2011, ώρα 11 μ.μ. με το πέρας της Α΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ "ΣΠΙΘΩΝ"

"ΣΠΙΘΑ" ΞΑΝΘΗΣ
"ΣΠΙΘΑ" ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
"ΣΠΙΘΑ" ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
"ΣΠΙΘΑ" ΒΟΥΛΑΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 
"ΣΠΙΘΑ" ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ
ΣΠΙΘΑ" 1η ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
"ΣΠΙΘΑ" 2η ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
"ΣΠΙΘΑ" 3Η ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
"ΣΠΙΘΕΣ" ΛΕΜΕΣΟΥ
"ΣΠΙΘΕΣ" ΠΑΦΟΥ
"ΣΠΙΘΕΣ" ΛΑΡΝΑΚΑΣ
"ΣΠΙΘΑ" ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
"ΣΠΙΘΑ" ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ
"ΣΠΙΘΑ" ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
"ΣΠΙΘΑ" ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ



"

Δεν υπάρχουν σχόλια: