Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Εκλογές με «παγίδες» για το Λαό!





του Δημήτρη Χαλιβελάκη,
δημοσιογράφου & λογοτέχνη

 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ    μεθαύριο Κυριακή, 17-6-2012, κρύβουν επικίνδυνες «παγίδες» για Ελλάδα και Λαό. Στο βαθμό που οι ψηφοφόροι τις αντιληφθούν, προτού ψηφίσουν, τότε, ίσως, διορθωθούν διορθωθούν πολλά προς το συμφέρον των ιδίων και του τόπου. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε τα σενάρια της δυστυχίας και της καταστροφής για τους λιμοκτονούντες και τους ανέργους, τους κατεστραμμένους κι απελπισμένους, αναμένονται ιδιαίτερα τραγικά και βάρβαρα…

ΕΙΝΑΙ  ΧΡΗΣΙΜΟ   ν’ αναφερθούν παρακάτω μερικές από τις πολλές «παγίδες», που έχουν στηθεί σε βάρος των εκλογέων, ώστε άθελά τους να ψηφίσουν, τελικά, εκείνους που τους έχουν χαντακώσει και επιθυμούν να τους τιμωρήσουν από οργή κι αγανάκτηση για όσα άσχημα έχουν κάνει εναντίον τους:

1η «ΠΑΓΙΔΑ»:  Οι «μονομάχοι» της κυβερνητικής εξουσίας μαζί με τα δεκανίκια τους υπόσχονται ότι μόλις γίνουν κυβέρνηση θ’ αποφασίσουν για να μη μειωθούν άλλο οι χαμηλότεροι μισθοί και συντάξεις. Όμως, δεν λένε την αλήθεια, διότι κάνουν πως λησμονούν την προβλεπόμενη καταιγίδα από φόρους-χαράτσια που έρχονται. Και, φυσικά, μόλις πάρουν τις υπουργικές καρέκλες –και τις… «κουτάλες»!-, τότε θα μας πουν δήθεν λυπημένοι: «Βρήκαμε καμένη γη!» κι επομένως θα ισχυριστούν: «Κι αυτά τα λίγα ψίχουλα που υποσχεθήκαμε προεκλογικά, ίσως, θα είναι δύσκολο να τα εξασφαλίσουμε εξ’ ολοκλήρου…». Τους πιστέψατε, έ, τότε πέσατε στην «Παγίδα» τους!

2η «ΠΑΓΙΔΑ»:  Υπόσχονται κάποιοι ότι στην πράξη θα καταργήσουν τα λεγόμενα «μνημόνια», τους «συνοδευτικούς νόμους» και τη «δανειακή σύμβαση», δηλώνοντας, βέβαια, «ολοπρόθυμοι» να υπογράψουν –«κοινή συναινέσει»- με τους «Εταίρους» μας στην Ευρωζώνη και τους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές μας μια νέα συμφωνία! Δηλαδή ένα άλλο «μνημόνιο», το οποίο, δεν αποκλείεται να είναι και τρισχειρότερο! Τους πιστέψατε, έ, τότε πέσατε στην «Παγίδα» τους!

3η «ΠΑΓΙΔΑ»:  Άλλοι, πάλι, υπόσχονται επαναδιαπραγμάτευση των «μνημονίων», των «συνοδευτικών νόμων» και της «δανειακής σύμβασης», άλλοι την «εκλογίκευσή τους»  και άλλοι την «αναπροσαρμογή τους» στις τωρινές ανάγκες της χώρας μας και των πολιτών της, σε συνδυασμό με τη χρονική επιμήκυνση εξόφλησης του χρέους. Οι υποσχέσεις αυτές των πολιτικών μας είναι μέσα στη «λογική» των διεθνών τοκογλύφων κι επομένως δεν έχουν πρόβλημα να τα αποδεχθούν ευχαρίστως όλα αυτά! Αλλά: Η κρίση θα χειροτερεύει δραματικά σε βάρος πάντα της φτωχολογιάς και των δυστυχισμένων. Τους πιστέψατε, έ, τότε πέσατε στην «Παγίδα» τους!

4η «ΠΑΓΙΔΑ»:  Άλλοι υπόσχονται ότι δεν πρόκειται ν’ απολυθούν εργαζόμενοι από το Δημόσιο, άλλοι ότι θα γίνουν απολύσεις, άλλοι λένε ότι θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων κι άλλοι ότι όχι μόνον δεν θα ιδιωτικοποιηθούν εταιρείες του Δημοσίου, αλλ’ ότι θα επανακρατικοποιηθούν και όσες πέρασαν στα χέρια των ιδιωτών. Ξέρουν, όμως, όλοι αυτοί που υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια», ότι όλα αυτά –απολύσεις 150.000 εργαζομένων από το Δημόσιο και ιδιωτικοποιήσεις  κι άλλων δημόσιων επιχειρήσεων-  προβλέπονται από όσα υπέγραψαν ηγέτες, υπουργοί και στελέχη των κομμάτων που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία. Τους πιστέψατε, έ, τότε πέσατε στην «Παγίδα» τους!

5η «ΠΑΓΙΔΑ»:  Άλλοι, πάλι, υπόσχονται ότι οι αντεργατικοί νόμοι «ΘΑ καταργηθούν»!  Κι όμως, τους ψήφισαν πρώην υπουργοί και στελέχη των «μονομάχων» για την κυβερνητική εξουσία! Τους πιστέψατε, έ, τότε πέσατε στην «Παγίδα» τους!

6η «ΠΑΓΙΔΑ»:   Η πιο «φαρμακερή! Διότι οι «μονομάχοι» της κυβερνητικής εξουσίας, μαζί με τα «δεκανίκια» τους, δεν είπαν, δυστυχώς, λέξη: (1) Αν και πότε θα επιστραφούν τα κλεμμένα λεφτά και οι κλεμμένες φοροαπαλλαγές σε μισθωτούς, συνταξιούχους, συμβασιούχους, επιδοματούχους κλπ., ως και τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία. (2)  Εάν και πότε θα επαναπροσληφθούν στις εργασίες τους οι απολυμένοι, κάπου ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι. (3) Για το πώς δεν θα διαλυθούν τα κρατικά νοσοκομεία και για το πώς θα υπάρξει επάρκεια φαρμάκων για τους ασφαλισμένους. (4)  Για το πώς η Δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες δεν θα περάσει στους ιδιώτες. (5) Για το πώς και πότε θα διασφαλιστεί απολύτως η Εθνική Κυριαρχία κι Ανεξαρτησία της Ελλάδας, ώστε να σταματήσει η «ξενική Κατοχή» της χώρας μας από “Συμμάχους” και “Εταίρους” μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωζώνη κλπ. (6)  Για το πότε θα φύγουν οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις από την Ελλάδα (Σούδα, Άκτιο κλπ). (7) Για ποιο λόγο η Ελλάδα πληρώνει πολλά δις € για το ΝΑΤΟ, από το οποίο πρέπει η χώρα μας ν’ αποχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν. (8) Για το πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι Έλληνες στρατιώτες, που υπηρετούν για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών “Συμμάχων” μας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. (9) Για το πότε η Ελλάδα θα εισπράξει από τη Γερμανία τα χρέη της ύψους τριών τρις € περίπου από τις κατοχικές γερμανικές αποζημιώσεις. Τους συγχωρήσατε, έ, τότε πέσατε στην «Παγίδα» τους!


7η «ΠΑΓΙΔΑ»:  Όταν τα «παπαγαλάκια» των «μονομάχων» της κυβερνητικής εξουσίας ανακαλύψουν «αντιφρονούντες» τους «συμβουλεύουν»:: Αποχή, Άκυρο, Λευκό ή η ψήφος σας να έχει μπόλικη δίψα για εκδίκηση... Θα πειθαρχήσετε, έ, τότε πέσατε στην «Παγίδα» τους!

ΤΩΡΑ: Να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα πολιτών και Ελλάδας.

e-


Δεν υπάρχουν σχόλια: