Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τι θα γίνει επιτέλους; ” Ως πότε ραγιάδες-ραγιάδες”

Το συνάφι των  τηλε-0μόσταβλων της διαπλοκής, χθες βράδυ μας γάνωσαν με την πιπίλα της ευρωπαϊκής "επανάστασης". Επειδή οι Πρωθυπουργοί της Ιταλίας και Ισπανίας έπραξαν τα ελάχιστα αυτονόητα για τις πατρίδες τους και απαίτησαν να μην πληρώνουν οι φορολογούμενοι το τζόγο των τραπεζιτών σε ομόλογα και παράγωγα. Όπερ και συμφωνήθηκε, με την ανομολόγητη βέβαια παραδοχή πως η χρηματοδοτική διάσωση των Τραπεζών θα γίνεται  με την έκδοση ομολόγων από την ΕΚΤ, που φυσικά  θα πληθωρίζουν το ευρώ και θα επιβαρύνουν στο σύνολό τους τους κρατικούς προϋπολογισμούς. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή για την οριστική επίλυση του προβλήματος που λέγεται τραπεζιτικός τζόγος και απληστία. Αλλά και μια προσωρινή εκτόνωση της αυξανόμενης κοινωνικής συμπίεσης με τα τοκοχρεολύσια από την διαπλοκή άπληστων τραπεζιτών και διεφθαρμένων πολιτικών, που δημιούργησαν αυτή την βάναυση και ασυγκράτητη δημοσιονομική κρίση, στην ευπορότερη περιοχή του πλανήτη.
Ο Μόντι και ο Ροχάι-αν και τέως τραπεζοϋπάλληλοι  οι ίδιοι, μάλιστα της "διεθνούς συνωμοσίας"...- με την εύνοια και του Ολάντ, υπηρέτησαν τις πατρίδες τους αφού αφαίρεσαν την πίεση από τα χρέη των Τραπεζών σε αυτές. Σε αντίθεση με τους δικούς μας, που αρχής γενομένης από τον Αλογοσκούφη και διαδοχικά από τους ΓΑΠ/Παπακων/νου, Βενιζέλο και Παπαδήμ(ι)ο, έσπευδαν να προσφέρουν δισεκατομμύρια στην εγχώρια τραπεζορουφήχτρα ( μέχρι και στην Proton του ΛουΛου έδωσαν 100 μύρια εντελώς πραξικοπηματικά ), στερώντας τα από την κοινή ωφέλεια και φορτώνοντάς τα στα ... αγέννητα Ελληνόπουλα και οδηγώντας στην  αυτοκτονία χιλιάδες απελπισμένους συμπολίτες μας.
Αντίθετα όλων των άλλων Ευρωπαίων ηγετών, ο δικός μας Πρωθυπουργός, στην επιστολή του που διαβίβασε ο Παπούλιας, δηλώνει πως " Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης." " Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος." ( και ο  Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ υπάγονται σε αυτή την δέσμευση; προεκλογικά είχαν τέτοια δέσμευση; Όσοι τους ψήφισαν ήξεραν-ήθελαν υποταγή-υπαγωγή στα μνημόνια;). 
Και δεσμεύεται περαιτέρω, δεσμεύοντας και την χώρα μας πως:
 " Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων. ".
 Και επί τούτου, του έσχατου δηλαδή ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, με τιμές αποτίμησης πλήρως απαξιωμένες, επιστρατεύει τον τραπεζοϋπάλληλο Στουρνάρα, τον "κύριο 340,75", που με εντολή του Σημίτη εξευτέλισαν και την δραχμή και τις ελληνικές περιουσίες το 1998.
Ας αποφύγουμε για άλλη μια φορά την οργή που μας προκαλούν οι κυβερνήτες μας. Ας τους προτρέψουμε για άλλη μια φορά:
  • Μην πουλάτε την Ελλάδα!
  • Δείξετε αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση!
  • Πιστέψετε στην αξία του πλούτου της χώρας και στην ιστορία των πολιτών της!
  • Επιτέλους, κυβερνήστε, μην γίνεστε ορντινάτσες!

Παρά την διπλή εκλογική επιβεβαίωση πως η πλειοψηφία των Ελλήνων απορρίπτουν τα μνημόνια, οι ραγιάδες του δικομματισμού "τιμούν την υπογραφή τους" και πωλούν την πατρίδα μας. Οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις, δεν γίνονται συνένοχοί τους αφού δεν συνασπίζονται για να τους ανατρέψουν; Δεν φαίνονται τελείως προσχηματικές "προφάσεις εν αμαρτίαις" οι επικλήσεις των λογής λογής διαφορών; Υπάρχει μεγαλύτερη αξία, ανώτερη ιδεολογία, υψηλότερη αρχή, από την σωτηρία της Ελλάδας και των Ελλήνων;
Νίκος Καραβαζάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: