Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ο ενοχλητικός κος Ζιαζιάς....(τέως Αρχηγός Στρατού).



Προσυπογράφουμε το παρακάτω άρθρο:

Ο κ. Ζιαζιάς, πρώην Αρχηγός Στρατού πλέον, ήταν ένας ενοχλητικός για την Δημόσια Διοίκηση άνθρωπος. 

Ήταν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Ήταν ο «άρχοντας» που κατέχει εξουσία, χωρίς όμως εμφανή μειονεκτήματα. Ό,τι χειρότερο δηλαδή για το «βαθύ κράτος» της Ελλάδας που τριάντα χρόνια τώρα είχε μάθει να την εκδίδει προς προσπορισμό του.
Ο κ. Ζιαζιάς λοιπόν κατά την ολιγόμηνη θητεία του ως Αρχηγός Στρατού, προφανώς δεν ενδιαφερόταν για κάποια ξανθιά γραμματέα.
Ο κ. Ζιαζιάς προφανώς δεν ενδιαφερόταν για την αγορά κατοικίας, με δάνειο φυσικά.
Ο κ. Ζιαζιάς προφανώς δεν ενδιαφερόταν να διορίσει ένα τέκνο του στο Δημόσιο.
Ο κ. Ζιαζιάς προφανώς δεν ενδιαφερόταν για μία ακριβοπληρωμένη θέση σε μία ΔΕΚΟ, μετά την αποστρατεία του.
Ο κ. Ζιαζιάς προφανώς δεν ενδιαφερόταν για μία πολιτική θέση εξουσίας, έστω και υπηρεσιακή.
Ο κ. Ζιαζιάς προφανώς δεν ενδιαφερόταν για την ίδια την καρέκλα του. 

Το χειρότερο όμως ήταν ότι ο κ. Ζιαζιάς ενδιαφερόταν εντόνως για το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Στρατό και τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύονται ετησίως για καύσιμα από το 1974, χωρίς διαγωνισμό και με αμφιλεγόμενη ποιότητα.
 

Ο κ. Ζιαζιάς έπρεπε να φύγει ή να αναγκαστεί να φύγει.
 

Ο κ. Ζιαζιάς έφυγε και πήρε μαζί του μόνο μία λέξη. Τον σεβασμό. Για κάποιους τελείως ανώφελη, για κάποιους το κόστος μιας ζωής!!!! 
Posted by GBAL on Πέμπτη, Ιούλιος 26, 2012 // 

Σημειωση:Με  το  Στρατηγό κ. Ζαζιά δεν έτυχε ούτε να έχουμε  συνυπηρετήσει, ούτε να έχουμε γνωρισθεί,  το γεγονός όμως ότι οι πληροφορίες από παντού επιβεβαιώνονται, ότι αντιστάθηκε σε πιέσεις για τις επικείμενες κρίσεις , αλλά και για τον αγώνα που έκανε ενάντια συμφερόντων, μας φέρνει συμπαραστάτες στην παραίτησή του, γιατί έμπρακτα απέδειξε ότι υπάρχουν και αξιωματούχοι που τιμούν την τιμή που τους έγινε εν ονόματι του Ελληνικού Λαού να υπηρετήσουν πιστά τον όρκο που έδωσαν.

Ο Αντιστράτηγος κ. Κ.Γκίνης που επέλεξε το ΚΥΣΕΑ για να υπηρετήσει τον ΕλληνικόΣτρατό από τη θέση του Αρχηγού, είναι ένας χαρισματικός Ηγήτορας, που διακρίνεται για την επιμονή και την  υπομονή που επιδεικνύει  στην επιτυχία του σκοπού, αλλά  και  για το υψηλό  ηθικό που τον διακατέχει. Είχα την ευκαιρία, ως Διοικητής μονάδας πυροβολικού, όλα αυτά να τα διαπιστώσω αφού ο.Κ.Γκίνης υπήρξε ένας πολύτιμος συνεργάτης μου, που παρά το νεαρό της ηλικίας του(τότε ήταν λοχαγός), είχε επιδείξει προσόντα πολύ πλούσια για το βαθμό του τόσο διοικητικά όσο και επιτελικά, που τον καθιστούσαν ξεχωριστό. 
Του εύχομαι σε αυτές τις πολύ δύσκολες ημέρες  που διέρχεται η χώρα μας, να ανταποκριθεί κατά τον καλλίτερο τροπο στα υψηλά καθήκοντά του, και να υπηρετήσει πιστά τα ιδανικά του καλού και φιλότιμου στρατιώτη, με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και του Ελληνικού Λαού.!
ΔΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: