Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Περίεργες πληροφορίες διαρρέονται για κινητοποίηση του Στρατού στη Χίο.






Δημήτρης Κυπριώτης

Μετά από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στη Χίο, στην περιοχή του hot spot, η κατάσταση δεν λέει να εκτονωθεί, ενώ οι εκκλήσεις των τοπικών αρχών προς τον υπεύθυνο υπουργό κ. Μουζάλα,  για παρέμβαση της πολιτείας για μεταφορά των προσφύγων–μεταναστών εκτός νησιού, τουλάχιστον των υπεράριθμων, δεν έχουν καμιά ανταπόκριση εκτός από  την …εξαφάνιση του κ. «υπουργού».

Έτσι  η κατάσταση αφήνεται στην τύχη της και εκτραχύνεται μέρα με τη μέρα, με τις τοπικές αρχές να προσπαθούν να λάβουν όσα έκτακτα μέτρα μπορούν.

Το περίεργο όμως είναι ότι, ενώ μια κινητοποίηση επιφυλακής των στρατιωτικών δυνάμεων της στρατιωτικής διοίκησης του  νησιού κρίνεται ως φυσιολογική, δεν συμβαίνει το ίδιο με κάποιες περίεργες διαρροές  που αναφέρονται στη δήθεν αδυναμία του στρατού, να φυλαχθούν οι αποθήκες πυρομαχικών του νησιού!

Οι παραπάνω διαρρέουσες πληροφορίες, από άγνωστη πηγή, συνδυαζόμενες με άλλες, που φέρουν ομάδες μεταναστών να είναι εφοδιασμένες  με φορητές συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι δυνατό να αναισθητοποιήσουν σκοπούς και να περάσουν ανενόχλητοι από τα σύρματα του στρατοπέδου, με σκοπό να αφαιρέσουν από τις αποθήκες, οπλισμό και πυρομαχικά, δεν προοιωνίζονται για κάτι καλό. Αντίθετα προβληματίζουν σοβαρά.

Για το θέμα αυτό  καλό, χρήσιμο και καθησυχαστικό θα ήταν για την κοινή γνώμη, το ΥΠΕΘΑ να προέβαινε σε επίσημες ανακοινώσεις, ώστε να σταματήσει η παραφιλολογία και τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν στο νησί.

Επίσης, το γεγονός ότι ο μεγάλος αριθμός των μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι  στο νησί  παρά τα συμφωνηθέντα και οι οποίοι δεν μεταφέρονται σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί, επιβεβαιώνει ότι οι μετανάστες ήρθαν εκεί για να μείνουν και όσα έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς από την κυβέρνηση, μάλλον είναι ανακοινώσεις χωρίς αντίκρισμα.


Ο κ. Μουζάλας υποτίθεται ότι είναι ο αρμόδιος υπουργός, αλλά μάλλον αυτός δεν το ξέρει και κάποιος πρέπει να του  το υπενθυμίσει, πριν να είναι πολύ αργά.


1 σχόλιο:

babcav είπε...

http://monaxeros.blogspot.gr/2016/11/blog-post_19.html