Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ



6 Απριλίου 2017

Του Δημήτρη Κυπριώτη

Προχθές Τετάρτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο ΓΓ του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης παρουσίασε τις θέσεις του Μετώπου για το χρέος, αναφέροντας με λεπτομέρειες και με επιχειρήματα  γιατί αυτό το χρέος είναι  παράνομο και με ποιο τρόπο  οφείλει μια Πατριωτική Δημοκρατική Κυβέρνηση  να το διαγράψει  στο σύνολό του.

Την εκδήλωση του ΕΠΑΜ παρακολούθησε τόσο πολύς κόσμος, που ήταν αδύνατο να προβλεφθεί η μεγάλη του αυτή προσέλευση σε μία από τις  μεγαλύτερες αίθουσες εκδηλώσεων που διαθέτει το ξενοδοχείο  OLYMPIC ROYAL, ώστε  να χρειαστεί η μεταφορά  των διαθέσιμων καθισμάτων από άλλη  αίθουσα!

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί πολιτικοί φορείς και προσωπικότητες που εκφράζουν στο δημόσιο λόγο τους θέσεις περί χρέους και εθνικού νομίσματος ανάλογες ή προσανατολισμένες με αυτές του ΕΠΑΜ.

Ο ΓΓ του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης στην ομιλία του, περιέγραψε κατά τρόπο  αριστουργηματικό, αναλυτικό και ταυτόχρονα πού κατανοητό, την ιστορικότητα του χρέους και για ποιο λόγο αυτό δημιουργείται, φθάνοντας τις αναφορές του μέχρι των ημερών μας, αναφέροντας  τις καταστροφικές συνέπειες που έχει επιφέρει το χρέος στην Ελλάδα και στο λαό της.
Στα σημεία που θα μπορούσε να εστιάσει κάποιος, από την ομιλία  του Δ. Καζάκη, είναι πάρα πολλά, αλλά στο κείμενο εδώ σημειώνονται τα παρακάτω:

1.Το ζήτημα του χρέους δεν είναι μόνο οικονομικό, όπως υποστηρίζουν οι κυβερνώντες και οι ακολουθούντες  τον ευρώ-μονόδρομο και την υποταγή, αλλά είναι πρωτίστως πολιτικοκοινωνικό.

2.Συνηθίζεται, αυτοί που ευθύνονται για τη δημιουργία του χρέους να το «βαφτίζουν» Εθνικό Χρέος, αφού έτσι πολύ εύκολα μπορούν  να το επιρρίπτουν  στις πλάτες του λαού.

3.Ιστορικά, η κάθε κοινωνική και ταξική ελίτ, αισχροκερδίζει από την πληρωμή των χρεών. Για το λόγο αυτό σε περιόδους μεγάλης οικονομικής ανέχειας για το λαό, κάποιοι  στην κυριολεξία πλουτίζουν τρελά.

Η ομιλία του ΓΓ του ΕΠΑΜ κατέληξε στο γενικό συμπέρασμα:

« Η αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας από μια Πατριωτική Δημοκρατική Κυβέρνηση, νομιμοποιείται στη μη αποδοχή του χρέους  που έχει δημιουργηθεί ερήμην του λαού και στην ολική διαγραφή του, ως πράξη εθνικής κυριαρχίας»

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, ακολούθησαν οι παρεμβάσεις των προσκεκλημένων πολιτικών φορέων και στη συνέχεια οι ερωτήσεις του κόσμου και οι απαντήσεις που δόθηκαν κυρίως από το ΓΓ, αλλά και από άλλα στελέχη του ΕΠΑΜ, για να ολοκληρωθεί η εκδήλωση ύστερα από μια ευχάριστη διαδικασία 4 περίπου ωρών, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων προσήλθαν και την παρακολούθησαν.


Η μεγάλη επιτυχία πού έχουν σημειώσει οι 4 μεγάλες- κεντρικές εκδηλώσεις του ΕΠΑΜ στην Αθήνα (Μεταναστευτικό-προσφυγικό, Εθνικά θέματα  και οι εκδηλώσεις του Χρέους), έχουν ήδη δημιουργήσει την ανάγκη να μεταφερθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και αυτό έχει ήδη αρχίσει και σχεδιάζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια: