Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Πάλι σε επικίνδυνο δρόμο το Κυπριακό!





Του Δημήτρη Κυπριώτη

Βρέθηκε η «συνετή οδός» δήλωσε ο Ακιντζί!

Αφού  ακούσαμε  τον  Μουσταφά Ακιντζί να δηλώνει  ότι,  στη συνάντηση που είχε  στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ βρέθηκε «η συνετή  οδός εντός λογικών ορίων και έτσι μπόρεσε να ανοίξει ο δρόμος για τη Γενεύη», μάλλον θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ υποψιασμένοι, ότι πίσω από αυτές τις δηλώσεις, κάτι κακό θα επιχειρηθεί στην επανάληψη των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών συνομιλιών!

Σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε στην Νέα Υόρκη ο Ακιντζί ευχήθηκε επίσης όπως,  ο συνετός δρόμος πρέπει να συνεχιστεί και να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού στη διάσκεψη της Γενεύης, προσθέτοντας μάλιστα, ότι δεν χρειάζονται μακρές διαπραγματεύσεις, αλλά αποφασιστικότητα και αμοιβαία βήματα.

Η Γενεύη, δήλωσε  ο Ακιντζί,  «δεν είναι η φάση ενός ημιχρόνου, αλλά  μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε διάσκεψη για να υπάρξει  λύση».

Και για να μην υπάρχει σε μας καμία αμφιβολία, για το τι πρόκειται να γίνει στη Γενεύη, πρόσθεσε ότι στη συνάντησή του με τον Αντόνιο Γκουτέρες ξεκαθάρισαν τα θέματα που είναι σημαντικά για την κάθε πλευρά και επιβεβαιώθηκε η προσήλωση στα προηγούμενα ανακοινωθέντα.

Ο Μουσταφά Ακιντζί δεν αρκέστηκε στις δηλώσεις αυτές και το πήγε ακόμη πιο μακριά, αφού ισχυρίστηκε, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης αντιλήφθηκε πως «οι προϋποθέσεις, που έθετε δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές, ακόμη και από την Ελληνοκυπριακή κοινότητα».!

Αυτό λοιπόν είναι το απύθμενο θράσος που διακατέχει τον Ακιντζί και την Άγκυρα και με αυτές τις προϋποθέσεις, όχι μόνο θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες στη Γενεύη, αλλά μας προϊδεάζει ότι θέλει να είναι και γρήγορες, αφού , «στη βράση κολλάει το σίδερο»! Άλλωστε  τι είναι η απέναντι πλευρά; Μια Κοινότητα!!

Και δυστυχώς, για αυτές τις δηλώσεις, δεν ίδρωσε το αυτί  κανενός πολιτικού «ηγέτη»  σε Κύπρο και Ελλάδα και για αυτό  προμηνύεται,  για μια ακόμη φορά, ένας δύσκολος δρόμος για το Κυπριακό!


2 σχόλια:

Ιωσήφ Β. Λουκέρης είπε...

Αντιγράφω από την Βικιπαίδεια, από το λήμμα για τον Μουσταφά Ακιντζί: "....Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προσωπικότητα στην Τουρκοκυπριακή και Ελληνοκυπριακή κοινότητα λόγω της εκπλήρωσης κοινού αποχετευτικού συστήματος μεταξύ των δύο κοινοτήτων...." (!!!!) Ας μην γράψω την πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό και είναι αρκετά "δύσοσμη"....

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Συμφωνώ η μπόχα έφτασε ακόμη και μέσα από τα πληκτρολόγια