Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Η κυβέρνηση κάνει σαν να έχει κερδίσει τον πρώτο λαχνό! Η προσγείωση όμως θα έρθει πολύ γρήγορα!


Του Δημήτρη Κυπριώτη

Παιδεύουν  το λαό με τα ψέματα τους τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα. Τι ανέκδοτα και τι αστειάκια με τις γραβάτες του Τσίπρα δεν έβαλαν μπροστά; Τι μέτρα που ψήφισαν και θα τα έπαιρναν  πίσω αν δεν υπήρχε λύση για το χρέος στο Eurogroup; Τι ρήξη με τους δανειστές δεν υποσχέθηκαν και δεν απείλησαν; Και πόσες άλλες ηλιθιότητες δεν υποσχέθηκαν και δεν ξεφούρνισαν προς όλους εμάς τους …ιθαγενείς, που καθόμαστε και τους ακούμε ακόμη.

Και όλα αυτά γίνονταν, όταν οι άθλιοι ψεύτες γνώριζαν εκ των προτέρων ότι τίποτα δεν πρόκειται να πάρουν από τους τοκογλύφους, αφού οι ίδιοι έχουν ψηφίσει, μαζί με όλες τις άλλες «τεθλιμμένες χήρες του κοινοβουλίου», 223 τον αριθμό παρακαλώ, το 3ο μνημόνιο, που περιλαμβάνει τόσο την αναφορά για την πληρωμή του χρέους στο ακέραιο και εγκαίρως, όσο και για την ευθύνη της μη  βιωσιμότητας του, να βαραίνει τις ελληνικές  κυβερνήσεις.

Έτσι με αυτά και με τούτα και ο χρόνος να κυλάει, φτάσαμε στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για την οποία σήμερα πανηγυρίζει ο «πρωθυπουργός» βγάζοντας δεκάρικους διθυραμβικούς λόγους, επισκεπτόμενος τον ΠτΔ για ενημέρωση προκειμένου να του αναγγείλει το μέγα γεγονός και με την κρατική και δημόσια (αυτό και αν είναι ανέκδοτο)ΕΡΤ, να ερμηνεύει με εμετικό τρόπο τα καθέκαστα.    Ακούγοντας λοιπόν τον κ. Τσίπρα να μιλάει με πάθος για τη χθεσινή  απόφαση,  αυτός τόνιζε και ξανά-τόνιζε την τελευταία παράγραφο  του ανακοινωθέντος του Eurogroup.

Αξίζει λοιπόν τον κόπο να τη δούμε και εμείς και να προσπαθήσουμε να συμμεριστούμε αυτήν την επιτυχία της Ελλάδας, αφού έτσι μας την παρουσίασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Γράφεται λοιπόν επί λέξει:«Στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, το Eurogroup δεσμεύεται  να προσφέρει στήριξη στην Ελλάδα προκειμένου να επιστρέψει στις αγορές. Το Eurogroup δεσμεύεται για επιπλέον εκταμιεύσεις όχι μόνο για να υπάρξει αποπληρωμή χρεών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για να υπάρξει ενίσχυση των «αποθεματικών», με στόχο να στηριχθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη και η έξοδος στις αγορές»

Αυτά τα ωραία μας γράφουν και εμείς πετάμε από χαρά τη «σκούφια» μας. Αλλά για να δούμε τι ακριβώς μας λένε οι τοκογλύφοι και εμείς πρέπει να χαιρόμαστε;

1.Όλα τα καλά που μας υπόσχονται θα γίνουν στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του ’18. Και τα ερωτήματα μπαίνουν άμεσα και ευθέως: Μέχρι  τότε, τι μας λέει ότι δεν θα έχει υπάρξει κυβερνητική αλλαγή; Τι μας λέει ότι ο λαός θα συνεχίσει να έχει σταυρώσει τα χέρια του και δεν θα έχει φέρει ανάποδα τα πράγματα; Τι μας λέει ότι η Γεωστρατηγική και η διεθνής πολιτική κατάσταση θα  έχει εξελιχθεί χωρίς να έχει επηρεάσει τη χώρα μας;  Άρα οι υποσχέσεις, γιατί περί αυτού πρόκειται,  και οι δεσμεύσεις του Eurogroup, παραμένουν απλά υποσχέσεις και αυτές έωλες.

2.Μας υπόσχονται επιστροφή στις αγορές, λες και πρόκειται να πάμε για ψώνια στη λαϊκή! Μα οι αγορές προϋποθέτουν δάνεια με υψηλούς τόκους, μεγαλύτερους από αυτούς των μνημονίων. Και  χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για το χρέος, ας αντιληφθούμε για το που θα εκτοξευτεί αυτό και το πώς και πότε θα αποπληρωθεί! ΠΟΤΕ!!!

3.Η δέσμευση για επιπλέον εκταμιεύσεις, τι ακριβώς  σημαίνει; Μα νέα δάνεια, δηλαδή ότι καλλίτερο για τον  μαυραγορίτη, για να μπορέσουν οι αγύρτες να μας πάρουν  και ότι έχει απομείνει στη Χώρα! Και τα δάνεια που υπόσχονται ότι θα δοθούν, που ακριβώς θα κατευθυνθούν; Μα για να αποπληρωθούν τα χρέη του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή, για τις δικές τους εταιρείες που έχουν πάρει και εκτελούν στη χώρα μας όλα τα έργα, μικρά και μεγάλα.!

4. Η δέσμευση για ενίσχυση των αποθεματικών; θα γίνει και αυτή πάλι με δάνεια, αφού προηγουμένως όμως, πρόλαβαν και ξεζούμισαν όλα τα αποθεματικά του δημοσίου!!

Για όλα αυτά λοιπόν τα ωραία χασκογελούσε ο «πρωθυπουργός», όσο δε για το χρέος; Φρόντισε και για αυτό να δεσμευτεί το Eurogroup αφού: «Θα εφαρμοστεί ένας μηχανισμός προσαρμογής.  Ο μηχανισμός αυτός θα προσδιοριστεί πλήρως ως μέρος των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος του ESM. Το Eurogroup αναθέτει στο EuroWorking Group να εργαστεί περαιτέρω σε αυτό το θέμα.
Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν στο τέλος του προγράμματος, εφόσον αυτό κλείσει με επιτυχία και στο μέτρο που είναι απαραίτητο».

Τώρα τα καταλάβαμε όλα! Το τι μας περιμένει μάλλον θα το αντιληφθούμε με μικρή καθυστέρηση !




Δεν υπάρχουν σχόλια: