Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Απογοητευμένο το 98% των Ελλήνων. Τα βλέπει όλα Μαύρα!




Του Δημήτρη Κυπριώτη

Δεν στεκόμαστε μόνο στα λόγια για να δηλώσουμε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα εξ αιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης που μαστίζει στην κυριολεξία τη χώρα τα τελευταία 10 χρόνια. Έρχονται και τα αποτελέσματα  διεθνών ερευνητικών κέντρων για να επιβεβαιώσουν αυτήν την κατάσταση.

Μία από τις πολλές έρευνες που έχουν γίνει πρόσφατα, είναι και  η ετήσια έρευνα του Pew Research Center, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν το βαθμό απαισιοδοξίας των ανθρώπων, εξ αιτίας της παρούσας και της μελλοντικής οικονομικής κατάστασης των χωρών τους. Η σχετική αυτή έρευνα καταγράφει τις «επιδόσεις»  μεταξύ των 32 χωρών που μέτρησε.

Για την Ελλάδα λοιπόν, η υπόψη έρευνα φανερώνει ότι η απαισιοδοξία είναι διάχυτη μεταξύ των πολιτών και «εκτοξεύεται» στο απίθανο ποσοστό του 98% αυτών, που θεωρεί ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι πάρα πολύ κακή.


Και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της μέτρησης για τα Ελληνικά δεδομένα, είναι ότι αυτό το ποσοστό είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών. Στις αναδυόμενες οικονομίες το ποσοστό των αισιόδοξων είναι 45 %!.


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη Παστίδα 74-75 επιτέλους σε βρήκα.Θα χαρώ να τά πούμε.

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Κωνσταντίνε μεγάλη μου η χαρά επιλοχία στη πυροβολαρχία.!!Με χαρά να πιούμε καφέ και να έχουμε αναμνήσεις...