Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η Ελλάς κινδυνεύει!!


Του Κώστα Βενετσάνου *


Μεθοδευμένα, υπομονετικά, επίμονα μας οδηγούν στ΄αχνάρια της …αυτοκρατορίας των Ίνκας!

…Ήταν κάποτε ένας… παντοδύναμος και ευφυής λαός, δημιουργικός, θαυμαστός…

…Ήταν κάποτε ένας λαός και ένας πολιτισμός, που σ΄ αυτόν ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και κάθε πολιτισμός οφείλει σχεδόν τα πάντα, καθ΄ ομολογία ενός Γερμανού του Φρειδερίκε Νίτσε.

Αυτός ο σπουδαίος λαός, βέβαια δεν είναι των Ίνκας, είναι οι ΈΛΛΗΝΕΣ!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ;

Τώρα η Κύπρος, η Θράκη, η Μακεδονία, η Ήπειρος, το Ανατολικό Αιγαίο με τα πανέμορφα νησιά του, κινδυνεύουν! Όχι η Μύκονος, μη φοβάστε. Η Μύκονος, η Σαντορίνη, το ποδόσφαιρο, τα σκάφη, το ευρώ, η χλιδή μιας μερίδας του λαού χρειάζεται για να αποκοιμόμαστε και να εφησυχάζουμε αλλά και να διχαζόμαστε!

Δεν είναι συνωμοσιολογία αυτά, όπως στοχευμένα και «επιστημονικά», για τη διαχείριση της κοινής γνώμης θα σπεύσουν να τα χαρακτηρίσουν οι «δραγάτες» και οι πληρωμένοι καθηγητές, «κανάλια» και δημοσιογράφοι. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για την Ελλάδα.

Όχι γιατί δεν μας χωνεύουν ή μας ζηλεύουν, γιατί πίνουμε ουζάκι, χορεύουμε, φωνάζοντας «όπα» , ερωτευόμαστε ….γιατί  ζούμε , βρε  αδερφέ …όχι!

Απλά γιατί το επιβάλλουν, κατά την άποψη κάποιων ειδικών, οι γεωπολιτικές τους επιδιώξεις. Τους βοηθάει και η ενδοτικότητα , η προθυμία, η μειωμένη εθνική συνείδηση μιας μεγάλης μερίδας του πολιτικού κόσμου, αλλά κι των πολιτών.

Και εγώ τι να κάνω; Είναι η συνήθης αντιδρώσα δικαιολογία, μεγάλου μέρους του λαού.
………
Όταν κοιτάς την «πάρτι» σου την ώρα της φωτιάς, ή της πλημύρας, την ώρα της αντάρας, να ξέρεις με σιγουριά πως σύντομα θα έρθει η σειρά σου. Αν δεν υπάρξει αλληλεγγύη, συμμαχία, συνασπισμός ανάσχεσης και άμυνας, σύντομα μόνος σου, όσο δυνατός και αν αισθάνεσαι, θα διαπιστώσεις πόσο αδύναμος είσαι.!

Έτσι αφού φτιάξεις τον αγωνιστικό σου πυρήνα στο σπίτι σου, τράβα στο καφενείο και συζήτα αυτά τα θέματα με την παρέα σου φωναχτά. Να ακούνε στα διπλανά τραπέζια….

Η συνέχεια του άρθρου  στην εφημερίδα  «ΕΒΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»


*Κύριος Αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: