Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Άμεσα μέτρα που θα μπορούσε να πάρει η Ελλάδα για τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία.!




Το ερώτημα είναι τι θα μπορούσε να κάνει η ελληνική πλευρά, αν υπήρχε μια δημοκρατική, πατριωτική κυβέρνηση; Τα αυτονόητα για όλα τα κράτη ανά την υφήλιο:

1. Να ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα, το Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η Ελλάδα δέχθηκε επίθεση στα σύνορά της και ότι η Τουρκία συνέλαβε και κρατά ως ομήρους Έλληνες Στρατιωτικούς. Η τουρκική ενέργεια συνιστά ευθεία απειλή όχι μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά και εναντίον της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. Κι επομένως η Ελλάδα δικαιούται να προβεί σ’ όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για τη διασφάλιση των συνόρων της, της ειρήνης και της ασφάλειας της περιοχής.

2. Να διαμαρτυρηθεί στον ΟΑΣΕ και να ζητήσει την άμεση παρέμβασή του για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών από την Τουρκία. Να εγγυηθεί ο ίδιος ο ΟΑΣΕ όχι μόνο την άμεση απελευθέρωση, αλλά και τα δικαιώματα, τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα των δυο συλληφθέντων.

3. Να προχωρήσει σε επιλεκτική και κλιμακούμενη – αν χρειαστεί – διακοπή της διέλευσης εμπορευμάτων και προσώπων από και προς την Τουρκία από τα σύνορα του Έβρου.

4. Να ενισχύσει την παρουσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με όρους «παράστασης σημαίας» καθ’ όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Αυτές θα ήταν οι πρώτες άμεσες ενέργειες που θα έκανε μια ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διεθνοποιηθεί το περιστατικό και ασκηθεί πίεση στην Τουρκία. Θέτοντας από την πρώτη στιγμή κι ως Νο 1 ζήτημα τη ζωή των παιδιών που βρέθηκαν στα χέρια του αιμοσταγούς καθεστώτος.

Στο βαθμό που η Τουρκία θα επέμενε, τότε και η Ελλάδα θα μπορούσε να κλιμακώσει τη διεθνή πίεση με όλα τα μέσα που διαθέτει και προβλέπονται από τη διεθνή πρακτική. Όλα αυτά βέβαια απαιτούν μια άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα
Απόσπασμα από άρθρο του Δ. Καζάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια: