Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Νέο ΟΧΙ στο αίτημα αποφυλάκισης των κρατουμένων στρατιωτικών στην Τουρκία!



........* Παρά τις υπόγειες πληροφορίες που διοχετευόντουσαν από κυβερνητικούς κύκλους, για αίσιο τέλος της παράνομης κράτησης των δύο στρατιωτικών στις φυλακές Αδριανουπόλεως  και ειδικά μετά τα μηνύματα που εξέπεμψαν χθες από την κοινή σύσκεψη με ΕΕ και Τουρκίας στη Βάρνα,που παρουσιάστηκαν στον ελληνικό λαό, ως τη μεγαλύτερη βοήθεια που δόθηκε ποτέ από την ΕΕ στην Ελλάδα, ήρθε σήμερα η προσγείωση στην πραγματικότητα.
Με ποιο σκεπτικό κρατούν τους 2 στρατιωτικούς στις φυλακές;
Για δεύτερη φορά απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών -όπως μετέδωσε και το πρακτορείο Αναντολού- οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από τις 2 Μαρτίου. Το αίτημα κατέθεσαν σήμερα εκ νέου οι δικηγόροι τους και το δικαστήριο αποφάνθηκε αρνητικά αυθημερόν.
Έχει όμως και μεγάλη σημασία , εκτός από την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και το σκεπτικό με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση για την προσωρινή αποφυλάκισή τους. Και αυτό συνδέεται άμεσα με τις δηλώσεις του Ερντογάν, αμέσως μετά τη Σύνοδο,  δήθεν για την ελεύθερη έκφραση της Τουρκικής Δικαιοσύνης!! Το ΕΞΠΡΕΣ του Μεσονυκτίου κρατεί πολύ καλά ακόμη στην Άγκυρα.
Ο δικαστής μάλιστα  που εξέτασε άμεσα το αίτημα, αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο αιτούντες στρατιωτικοί, με το σκεπτικό ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται». Αυτό το ψεύδος όμως έχει μικρά και κοντά πόδια, αφού όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα απόδρασης των δύο εκτός της Τουρκίας, όσο διαρκεί και η ρήξη μεταξύ των δύο χωρών.
Ακόμη, και με βάση  με βάση το σκεπτικό, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Χουριέτ και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής επικαλείται το γεγονός ότι «δεν διαθέτουν διεύθυνση διαμονής στην Τουρκία», ακόμη ότι «υφίσταται η σκέψη ότι μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι». Στους λόγους απόρριψης της άρσης προφυλάκισης συμπεριλαμβάνεται και το ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, αλλά και ο τρόπος που αυτή έγινε.
Ο δικαστής ισχυρίζεται επίσης ότι «το μέτρο προφυλάκισης είναι σε λογικό πλαίσιο αν ληφθεί υπόψη ότι η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή είναι 5 ετής φυλάκιση». 
Τέλος, υποστηρίζει ότι «η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής».



Δεν υπάρχουν σχόλια: