Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ. ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ, ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ



ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ 

Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

Εισαγωγή στο διάλογο Δαμιανού Βασιλειάδη και Μήκη Θεοδωράκη
                             Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2018
Για να συνειδητοποιήσει κάποιος την κρίση που βιώνουμε θα πρέπει να καταλάβει ότι βασικά πρόκειται για την επικράτηση της ιδεολογικής ηγεμονίας ανάμεσα στον εθνομηδενισμό που προωθεί η υπαρκτή αριστερά και η ιδεολογία του έθνους –κράτους που στηρίζουν οι πατριωτικές δυνάμεις ή οι δυνάμεις που παλεύουν για την διατήρηση του έθνους –κράτους με τις αξίες που αντιπροσωπεύει.
Ο εθνομηδενισμός βασικά προωθεί την κατάλυση του έθνους –κράτους και συντάσσεται με την πολυπολιτισμική, παγκοσμιοποιημένη νεοφιλελεύθερη Νέα Τάξη, την οποία υπηρετεί πιστά η σημερινή «αριστερή» κυβέρνηση και όσων συντάσσονται μαζί της. Θέλει βασικά να μεταβάλει τους πολίτες των κοινωνικών και συγκεκριμένα την ελληνική κοινωνία σε απλούς καταναλωτές μιας ασύδοτης παγκόσμιας αγοράς. Περί αυτού πρόκειται. Ανέκαθεν το κομμουνιστικό κίνημα ήταν υπέρ της παγκοσμιοποίησης, αλλά βέβαια ως Νέα Τάξη να είναι το προλεταριάτο, ύστερα από την παγκόσμια επανάσταση, που διακήρυττε κυρίως ο Τρότσκι και όχι την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική και πολιτική ολιγαρχία. Αυτήν την λεπτή διαφορά δεν αντιλαμβάνεται η υπαρκτή «αριστερά», για να κρατηθεί στην εξουσία. Γι’ αυτό βιώνουμε αυτήν την κρίση.
Συνεπώς ο αγώνας των πατριωτών είναι η κατάκτηση της ιδεολογικής, προσωπικά θα έλεγα, της πολιτισμικής ηγεμονίας απέναντι στην εθνομηδενιστική.
Στον αγώνα αυτόν της ιδεολογικής –πολιτισμικής αντιπαράθεσης οι πατριωτικές δυνάμεις πρέπει να αντιπραχθούν με την εθνομηδενιστική ιδεολογία αυτής της υποταγμένης στα ντόπια και ξένα συμφέροντα «υπαρκτής αριστεράς», ανατρέποντας τα επιχειρήματα της.
Δεν επαρκούν ούτε τα συνθήματα, ούτε τα αναθέματα, ούτε καταγγελίες και κατηγορίες, αλλά μόνο η αποδυνάμωση και κατάλυση της εθνομηδενιστικής ιδεολογίας της συγκεκριμένης υπαρκτής αριστεράς με επιστημονικά επιχειρήματα για την κατάκτηση της ιδεολογικής –πολιτισμικής ηγεμονίας των πατριωτικών δυνάμεων. Στο άνισο αυτό αγώνα, ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, χρειάζονται διανοητές με συγκεκριμένη συγκρότηση και ικανότητα, για να αναστρέψουν αυτήν την κατάσταση. Ο αγώνας είναι άνισος, αλλά όχι αδύνατος, γιατί ο εθνομηδενισμός αποτελεί την ιδεολογία της παγκοσμιοποιημένης Νέας Τάξης, που επικρατεί στην Δύση και εξαπλώνεται ως μοντέρνα ιδεολογική πανούκλα πάνω από όλα τα έθνη. Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η ιδεολογική –πολιτισμική ηγεμονία καθορίζει την πολιτική και για να ανατραπεί η εθνομηδενιστική πολιτική πρέπει να ανατραπεί η ιδεολογική- πολιτισμική της ηγεμονία.
Ρόλος λαμπρός για την πατριωτική διανόηση!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://ardin-rixi.gr/archives/194194
αυτος ο μεγας πατριωτης λυσσαξε στο δημοψηφισμα που βγηκε το οχι