Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Συνεργασίας Δημοτικών Παρατάξεων ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ

Ο νέος Νόμος της Αυτοδιοίκησης, γνωστός πλέον με την ονομασία «Καλλικράτης», δημιουργεί μια καινούργια κατάσταση στις τοπικές κοινωνίες, αλλάζει τα μέχρι σήμερα γνωστά, ακόμη και τις συνήθειές μας, σε σχέση με όσα γνωρίζαμε με τους παραδοσιακούς Δήμους.

Σε αυτήν τη καινούργια εποχή που ανοίγεται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αλλά και ο καθένας χωριστά από τη δική του θέση, να προσπαθήσουμε για την επιτυχία του νέου θεσμού, ώστε παγιωμένες καταστάσεις, αντιλήψεις και κακές νοοτροπίες να αλλάξουν, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών.

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι το νέο εγχείρημα και μάλιστα κάτω από τις πολύ αντίξοες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται η Χώρα μας, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Όμως αυτό από μόνο του δε λύνει το πρόβλημα.

Παραμερίζοντας το ΕΓΩ μπροστά στο ΕΜΕΙΣ, οι παρακάτω υπογράφοντες ως επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων των Δήμων Βάρης και Βούλας, αντιλαμβανόμαστε ότι για να μετέλθουμε στα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο «Καλλικράτης», πρέπει και να προσπαθήσουμε και να πρωτοστατήσουμε, ώστε η απογοήτευση που υπάρχει σήμερα διάχυτη στις τοπικές μας κοινωνίες, να γίνει η ελπίδα του αύριο.

Αυτό πιστεύουμε ότι επιτυγχάνεται αφενός με τη συμμετοχή και τη δυναμική της ίδιας της κοινωνίας των πολιτών και αφετέρου με την ενεργή συστράτευση Δημοτικών Παρατάξεων και Προσωπικοτήτων του νέου μας Δήμου, που στέκονται πέρα και πάνω από τα στενά κομματικά πλαίσια και διακατέχονται από επάρκεια, ήθος, εντιμότητα και όρεξη, για να ανταποκριθούν στις αλλαγές που φέρνει ο νέος Νόμος.

Στο παραπάνω πλαίσιο η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ του Δήμου Βάρης» κατόπιν εποικοδομητικών και ειλικρινών συζητήσεων με τη Δημοτική Παράταξη της Βούλας «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για ποιότητα ζωής», συναποφασίσαμε με θεμέλιο την προγραμματική συμφωνία μας, να ενώσουμε τις πολιτικές μας δυνάμεις με κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, με υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης τον Ανδρέα Κάσδαγλη.

Βούλα, 23 Σεπ.2010

Ανδρέας Κάσδαγλης Δημήτρης Κυπριώτης
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Για ποιότητα ζωής του Δήμου Βάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: