Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRON ANALYSIS ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας METRON ANALYSIS, όπως δηλώνεται από τους καταγραφείς των ερωτημάτων που τίθενται στους Δημότες του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Εκείνο πάντως που είναι άξιο σχολιασμού, λόγω των σχολίων που δεχόμαστε από κατοίκους των παραπάνω Δήμων, είναι το γεγονός ότι αρκετά από τα ερωτήματα είναι μη συμβατά με την ίδια τη δημοσκόπηση και προφανώς και οι απαντήσεις δε μπορεί να οδηγούν, έστω και σε σχετικές αλήθειες.

Δεν είναι δυνατόν, ο κάτοικος πχ της Βάρης να ερωτάται αν ο άλφα υποψήφιος δήμαρχος που προέρχεται από τη Βούλα ή τη Βουλιαγμένη, ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των πολιτών της Βάρης, όταν ΠΟΤΕ δεν έχει ασχοληθεί με αυτά, αφού η ενασχόλησή του ήταν σε άλλο Δήμο. Ούτε αν είναι έντιμος ή όχι, όταν μόνο σαν όνομα και μόνο, είναι αμφίβολο αν γνωρίζεται. Και να ήταν μόνο αυτά τα ερωτήματα θα έλεγε κανείς δεν πειράζει. Όλα είχαν σκόπευση που κατευθυνόταν σε απαντήσεις υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου Δημάρχου.

Σαφώς και ο παραγγελων έχει μεγάλο μέρος της ευθύνης κατάρτισης των ερωτημάτων, μιας και αυτός πληρώνει, αλλά δε θεωρούμε πρέπον η εταιρεία να εκτελεί με κλειστά τα μάτια, χωρίς να έχει την ελάχιστη συμβολή στην κατεύθυνση της τήρησης της δεοντολογίας τουλάχιστον.Γιατί στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση , μόνο επιστήμονες δεν έχουν δουλέψει.

Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: