Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Επιστολή προς τα Ελληνικά ΜΜΕ




 Συντάκτης της επιστολής που δημοσιεύουμε, είναι ο Σύνδεσμος Αξιωματικών της Τάξης 1971 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, τον οποίο και θερμά συγχαίρουμε για την ενέργειά του αυτή.


Αξιότιμοι Κύριοι
Σε ένα διαμορφούμενο κόσμο, όπου είναι εμφανής η ρευστότητα των αξιών και επικρατεί η ασάφεια επί της ορθής εφαρμογής των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τα οποία μετακυλίονται σε αριθμητική λογική της ανταλλαγής, ερχόμαστε με την παρούσα επιστολή να εκφράσουμε μία ανησυχία μας.
Η τραγωδία της Κύπρου το 1974 έχει σημαδέψει την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους και κάθε άστοχος χειρισμός, που εκπορεύεται από τις τρεις συνταγματικές εξουσίες καθώς και από την άτυπη Τετάρτη (ΜΜΕ), πολλαπλασιάζει την οδύνη του συνόλου των ανθρώπων, που έχουν συνείδηση της ελληνικής τους ψυχής.

Επειδή τελευταίως ο σταθμός σας καθώς και οι σταθμοί στους οποίους και αυτούς κοινοποιούμε την δυσαρέσκειά μας, έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του την προβολή Τ/Ο σειρών τουρκικής παραγωγής, διαπιστώνουμε, ότι στον οργανισμό σας σημειώνεται μειωμένη ευαισθησία σε ό,τι οι Έλληνες θεωρούν ευθύνη για την διατήρηση της εθνικής μας ρωμαλεότητας αμιάντου.

Παρά το «αθώο», το «απλό» και το «ανθρώπινο» των τουρκικών σειρών, εμείς πιστεύουμε, ότι η επίδραση  επί του ασυνειδήτου του ελληνικού κοινού νοός είναι τεράστια και επικίνδυνη. Και τούτο το γνωρίζετε πολύ καλά, αν ληφθεί υπόψη η όποια αποκτώμενη εμπειρία από την εφαρμογή της κοινωνικής μηχανικής.

Επίσης πιστεύουμε, ότι τα ΜΜΕ έχουν την προς την αρετή υποχρέωση να υποχωρούν έναντι του κέρδους και να αμύνονται υπηρετώντας την πατρίδα και ότι αυτή η πατρίδα σαν πολιτική κοινωνία και σαν εθνική οντότητα αγωνίζεται για την ανάσχεση της κατακαλυπτικής επιδράσεως του απάτριδος χρήματος. Ας μην υποτιμάται η κρίση του κοινού. Το κοινό αντιλαμβάνεται τις πράξεις, τα λόγια και τις προθέσεις των φυσικών προσώπων, που στελεχώνουν τα ΜΜΕ. Όταν τα πρόσωπα αυτά έχουν σαν γνώμονα και ιδέα ενεργείας τις στατιστικές σχέσεις και την ενθυλάκωση των απορρεόντων κερδών, τότε αποβάλλονται από την συνείδηση των Ελλήνων και καταχωρούνται στον κατάλογο των στοιχείων ενός «άλλου» κόσμου. Ξένου προς τον Ελληνικό.

Κύριοι. Εμείς πιστεύουμε σε μία εύτακτο ελληνική κοινωνία. Όχι σε μία δορυφορική τοιαύτη, όπως διατυπώνεται στην Νταβουτόγλεια θεωρία. Το δίχτυ της αμοιβαιότητας με την γειτονική χώρα παγιδεύει τον ασθενέστερο. Και ναι, σύμφωνα με το μηδενιστικό ή ρεαλιστικό λεξιλόγιο την παρούσα περίοδο, απαξάπαντες υποπτεύονται τον ασθενέστερο. Αγωνιούμε για το ελληνικό αύριο. 

Προσπαθήστε να μην είστε εσείς οι συντελεστές της δυστυχίας των μεταγενεστέρων μας. 

Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: