Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση προκαταβολικά…….θριαμβολογεί!




 Αμέσως μετά  τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και πριν ακόμα καθαρογραφεί η απόφαση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων, με προεξάρχοντα  τον  Πρωθυπουργό που έδωσε τον τόνο, η Κυβέρνηση άρχισε τις γνωστές θριαμβολογίες της για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε στη σύνοδο, ύστερα μάλιστα από σκληρές διαπραγματεύσεις. που διεξήγαγε.!

Μικρή σημασία όμως έχει για τον Πρωθυπουργό και τους άλλους αξιωματούχους, το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι πλέον υποψιασμένοι από τέτοιες συμπεριφορές, αφού στο παρελθόν τις έχουν ξαναδεί και έφτασαν λίγες μόνο μέρες για να διαψευσθούν όλοι αυτοί οι «θεατρινισμοί» στην πράξη και να βρεθεί η Ελλάδα σε χειρότερο σημείο από εκεί που βρισκόταν. Τους αρκεί όμως ότι έστω και προσωρινά, μπορούν να διαχειριστούν επικοινωνιακά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και μετά πάλι βλέπουν τι θα «σκαρφιστούν», αφού μας θεωρούν εύκολα διαχειρίσιμους.

Κοντά στις κυβερνητικές χαρές, είναι σχεδόν τα σχόλια και τα ρεπορτάζ των πάσης φύσεως ειδημόνων και μη που έχει «επιστρατεύσει» οι Κυβέρνηση για να μονοπωλούν   τα  περισσότερα κανάλια της Τηλεόρασης. Όλως τυχαίο βέβαια μπορεί να χαρακτηρισθεί το γεγονός, ότι μέσα σε όλους αυτούς τους ειδήμονες-σχολιαστές που έχουν περάσει από χθες το απόγευμα από τους γνωστούς τηλεοπτικούς σταθμούς, δε βρέθηκε ούτε ένας για να διατυπώσει μία αντίθετη εκτίμηση από αυτές που διατυπώνουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι!  Και όμως,

Από την άλλη πλευρά είναι μεγάλη η ανησυχία, τα  σχόλια, οι αντιπαραθέσεις, αλλά και τα πολλά ερωτηματικά που έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, σε πολλούς οικονομολόγους, καθηγητές και πολιτικούς, που διαφωνούν για την αποτελεσματικότητα που θα έχει το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας και των οποίων η φωνή  ακούγεται είτε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, είτε σε περιφερειακά κανάλια.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε  στο Ρ/Φ σταθμό Ζούγκλα ο γνωστός για τις καίριες αναλύσεις του, και ιδρυτής του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου(ΕΠΑΜ) οικονομολόγος  Δημήτρης Καζάκης.

                                  Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ
«Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου 2011, κλείδωσε την ελληνική πτώχευση. Προχωρούν τώρα ταχύτατα στην πτώχευση της χώρας.
Στην πραγματικότητα το σύνολο του σχεδίου που ψηφίστηκε, βασίζεται σε δύο στοιχεία.

1ο. Το πώς δε θα επηρεαστούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, όταν θα πτωχεύσει η χώρα και
2ο. Πως θα ενισχυθεί η ρευστότητα στις μεγάλες εγχώριες τράπεζες.

Κατά τα άλλα, το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας παραμένει, ενισχύεται όπως και η ύφεση.
Το πιθανότερο στους επόμενους μήνες, να χρειαστεί νέα προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, γιατί η πτώχευση, ή η επιλεκτική χρεοκοπία ή η όπως αλλιώς θα ονομαστεί, θα επιδεινώσει δραματικά όλους τους δείκτες και τις πιέσεις από τις αγορές.»



2 σχόλια:

Αργυρώ είπε...

Ναι αλλά και τά σχόλια Καζάκη είναι στον αέρα. Που τα στηρίζει,πρίν δει κι ο ίδιος την καθαρογραφή.
Δεν είναι νέο πως οι τράπεζες κι οι τοκογλύφοι δεν δίνουν δεκάρα για την ελληνική ύφεση.
Κι έπειτα, η επίσκεψη Κλίντον, Η βόλτα Ερντογάν στα κατεχόμενα , γενικότερα τα εθνικά θέμα ,πάλι ξεκομένα τα βλέπει ο κ. Καζάκης και δεν πείθει πάλι.

Lost In Translation είπε...

Την καθαρογραφή την είδαμε όλοι όσοι παρακολουθούσαμε το θέμα, μία ώρα μετά τη λήξη της συνόδου. Θυμίζω επίσης ότι η σύνοδος έγινε (υποτίθεται) για να βρεθεί λύση στην ελληνική κρίση (και, κατ' επέκταση, στην ευρωπα'ι'κή). Θεωρητικά λοιπόν δεν υπάρχει (ούτε και γίνεται) αναφορά στα εθνικά μας θέματα, άρα πώς θα μπορούσε ο Καζάκης, ως οικονομολόγος, να κάνει οποιαδήποτε νύξη; Φυσικά και είναι ο κρυφός τους καημός να μας πάρουν και τα βότσαλα απ' τις λίμνες, αλλά προσωπικά δεν περιμένω από τον Καζάκη να μου το αναλύσει αυτό! Θα προτιμούσα έναν διεθνοσχεσίτη να το κάνει, ή, έστω, έναν ιστορικοπολιτικό αναλυτή. Γι' αυτό προτείνω να μην περιμένουμε από έναν άνθρωπο να εμφανίζεται σαν Μεσσίας, με όλες τις λύσεις στην τσέπη του, γιατί αυτό το πακέτο το τρώμε στη μούρη εδώ και δεκαετίες. Καλύτερα είναι να πάρουμε αυτό που μας δίνει ο καθένας, ανάλογα με την ειδικότητά του, και να χαιρόμαστε που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Καζάκη, γιατί αυτός τουλάχιστον ΔΕΝ προσπαθεί να πείσει κανέναν (ελλείψει προσωπικών συμφερόντων), προσπαθεί όμως ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ 150 ΕΤΩΝ... Δεν είναι κακό για αρχή , είναι;;;