Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Μακρόν ή πολύ... μικρόν;

Φαίνεται, πως στην πολιτική, έχουνε πια, πέραση, οι μικροί, οι πολύ νέοι. Μ' όλα τους τα εγγενή προβλήματα (απειρίας, αμηχανίας, εύκολης κόπωσης, εμμονής, έλλειψης μαθητείας, κλπ).


Επί τέλους, ένας μικρός παπαδήμος "έρχεται" και για την Γαλλία! Ένας Μακρόν! 

Μας είχε κουράσει αυτή η χλιαρότητα του σημερινού Γάλλου Προέδρου και η επιδεικτική γυναικομανία του. Επί τέλους, κι ένας αφοσιωμένος άντρας!

Αυτός "αύριο" μπορεί να είναι ο Γάλλος που θα μιλάει στα κονκλάβια της ΕΕ για την πατρίδα του, αλλά και -για λογαριασμό της ΕΕ- για το μέλλον όλων των χωρών της ΕΕ!.

Αυτός ο νέος, που πλειοψήφισε και θα αναμετρηθεί για την Προεδρία της χώρας του, παρόλο που αγωνίστηκε χωρίς δική του πολιτική βάση!

Αλλά, τουλάχιστον είναι καλός και έμπιστος γνώστης των οικονομικών και τραπεζικών συστημάτων που κυβερνάνε τον κόσμο. [Έτσι είπανε και σ' εμάς, για να μας φέρουνε τον ειδικό τραπεζίτη, τον πρώτο τεχνοκράτη πρωθυπουργό, τάχα, για να μας λύσει το πρόβλημα. Θυμάστε; Ήταν αυτός που καθιέρωσε με την τεχνογνωσία του, τον μνημονιακό δρόμο για την Ελλάδα, και που τώρα ξέρουμε πως είναι απολύτως αδιέξοδος!].

Το πιο αξιοπερίεργο στην πολιτική συγκυρία, είναι που σπεύσανε όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί της ελληνικής μπανανίας να θεωρήσουν τον μικρό παπαδήμο, τον κ. Μακρόν, όμοιό τους! Δεξιοί κι αριστεροί! Δεξιότεροι και μεσαίοι! Ανερμάτιστοι, απογυμνωμένοι από τις δυνάμεις τους κι επίδοξοι πρωταγωνιστές! Βλέπετε, η πρωτιά, πάντα έχει φίλους, και συχνά προσκολλώνται διάφοροι για να φανούνε κι αυτοί, εν δυνάμει όμοιοι με τους πρωτεύοντες! 

Ο κ. Μακρόν, είναι αυτός που θα επιτρέπει στα παιδάκια να χρησιμοποιούνε το κινητό τους στο σχολείο, και θα ελαττώσει το ηλικιακό όριο για την συμμετοχή στις δημόσιες συναθροίσεις, κι αυτός που θα απολύσει 500.000 κόσμο από τις υπηρεσίες της χώρας του, [και θα κάνει την Γαλλία όπως οι δικοί μας κάνανε την Ελλάδα]. Αυτός θα εξοικονομήσει πόρους, αλλά ο ίδιος, μάλλον θα εξακολουθήσει να απολαμβάνει τα προνόμια και τις ευχέρειες της ελίτ [της οικονομίας και της εξουσίας], και πάντα θα γιορτάζει τους θριάμβους του σε ακριβά κέντρα, όπως συμβαίνει στις μέρες μας, με όλα τα πρόσωπα που έχουν εξουσία, πολιτική.

Αυτός είναι ένας νέος, ερωτευμένος και πιστός άντρας, μιας μεγαλύτερης γυναίκας. Αυτός θα γιατρέψει όλες τις πικραμένες από το κόμπλεξ της ηλικίας τους. Της ηλικίας, που σαν κακός δεσπότης διαφεντεύει την "πέραση" της γυναίκας, μια και μέχρι σήμερα οι άντρες προτιμούσανε πάντα την νέα, την μικρή, την λαμπερή,[ ας μη λέμε εγχώρια -πολιτικά και μη -ονόματα]. Αυτός λοιπόν, θα παρηγορήσει όλες τις "μεγαλωμένες"! Κι όλες αυτές, θα πάρουνε την εκδίκησή τους, απέναντι στις νέες!Θα ψηφίσουνε Μακρόν!

Η απορία μου, που συντάσσονται όλοι με τον Μακρόν, είναι που αυτός δεν έχει να επιδείξει σπουδαίο πολιτικό πρόγραμμα για την χώρα του. Το μόνο που υπόσχεται είναι να ακολουθήσει, πιστά, ακραιφνώς νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που συναρμόζουν μάλιστα, άριστα, με τις επιδιώξεις της Γερμανικής ηγεμονίας. Πολιτικές, που είναι άσχετες με το ευρωπαϊκό ζητούμενο όπως το πιστεύαμε, και το ευρωπαϊκό κεκτημένο όπως συνηθέστατα διακηρύσσεται. 

Γιατί,

  • το ευρωπαϊκό ζητούμενο (λέγαμε τουλάχιστον πως) ήταν ένωση των πολιτισμών της Ευρώπης, με αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη, και η απάλειψη των εχθροτήτων και των πολεμικών συγκρούσεων.
  • Και πως το ευρωπαϊκό κεκτημένο ήτανε ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το κράτος δικαίου, ο σεβασμός των εταίρων-χωρών και η ενιαία πρόοδος των ευρωπαίων με την ιδιοπροσωπία των λαών και την αλληλεγγύως συμπληρωματική τους δράση εντός των ευρωπαϊκών θεσμών.
Ή μήπως 
  • το ζητούμενο ήτανε (στην πράξη) η απόλυτη ελευθερία της αγοράς,  με απώτερο σκοπό την επικράτηση των οικονομικά ισχυρών και βιομηχανικών χωρών, σε βάρος των ασθενέστερων;
  • και το κεκτημένο ήτανε απλώς  η διακυβέρνηση των πολιτικών οντοτήτων να γίνεται από οικονομικά συμφέροντα, ή δια των εκπροσώπων τους;
Φαίνεται πως η οικονομία εμπαίζει την πολιτική και η δημαγωγία χειραγωγεί την Δημοκρατία. 


Κι όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί στεκόμαστε άλαλοι κι άβουλοι μάρτυρες της εκμηδένισης της πολιτικής μας βούλησης, και της χειραγώγησης της ψήφου μας, κατά πώς βολεύει την οικονομία και τους διαχειριστές της.
Αναρτήθηκε από "Λόγιο Ερμή"



Δεν υπάρχουν σχόλια: