Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Να έρθει επιτέλους η Λύτρωση!



Είναι γνωστό και έχει καταγραφεί, ότι η όποια κρίση, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, δεν τους αγγίζει όλους το ίδιο. Μάλιστα,  εκείνοι που ευθύνονται για την κάθε κρίση,( οικονομική, οικολογική ή κοινωνική, ακόμη και τη «σημερινή» της  πανδημίας, που περιλαμβάνει και τα προηγούμενα), είναι και οι τελευταίοι που παραδέχονται την ύπαρξή της. Μαζί τους δε, συντάσσονται οι προσωρινά επωφελούμενοι, οι αθεράπευτα αισιόδοξοι, οι αδιάφοροι, οι κακομαθημένοι και οι εθελοτυφλούντες, λόγω των «κομματικών» παρωπίδων τους.

Σήμερα στην κορύφωση της πανδημίας με τα πάντα κλειστά στην κοινωνική, πολιτιστική και κυρίως στην οικονομική ζωή της χώρας, τα πάντα κινούνται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την πολιτική των επιδομάτων. Η  πολιτική αυτή είναι βέβαιο ότι οδηγεί κατευθείαν στη συρρίκνωση του ΑΕΠ, σε μια πρωτοφανή ύφεση και σε τερατώδη αύξηση του χρέους της χώρας, όπως και να δεχθεί η τελευταία να πάρει ότι της δίνεται στο πλαίσιο της ΕΕ ή από τις αγορές.

Έτσι λοιπόν το κύριο βάρος των μέτρων, θα το επωμισθούν οι εθνικοί προϋπολογισμοί, που θα πρέπει να «προσφύγουν» σε υπέρογκο δανεισμό για να ανταποκριθούν, με αποτέλεσμα να αποκλίνουν ακόμη περισσότερο από τις πλουσιότερες χώρες. Τι σημαίνει αυτό; Φτώχεια, ανεργία και γενική καθίζηση που οδηγεί σε νέα μνημόνια, με όποια ονομασία και αν τους δώσουν αυτήν τη φορά.
 
Θα συνεχίσει όμως να ζει έτσι η χώρα και οι πολίτες της; Θα συνεχίσει αυτό το κυνήγι μαγισσών  για καλύτερες ήμερες ή θα αποφασίσει η ίδια η χώρα και ο λαός της να αναλάβουν  τις τύχες της με την έκδοση εθνικού κρατικού νομίσματος, για να δοθεί η τόνωση που χρειάζεται στην οικονομία; Ας δουν επιτέλους οι χώρες του Νότου τι θα κάνουν από μόνες τους. Γιατί όσο και να τις περιμένουμε για να δράσουμε μαζί και οργανωμένα, τόσο θα βαθαίνει το χάσμα της παντελούς καταστροφής μας. Μήπως αξίζει να πεθάνει όλος ο πληθυσμός για να μη χάσουμε  το ευρώ; Μήπως αξίζει να παίρνανε οι Έλληνες αυτόν τον συνεχή Γολγοθά;

Ας έρθει επιτέλους για την Ελλάδα και τους Έλληνες η Λύτρωση! Αρκετά τράβηξε το μαρτύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: