Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΗΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΛΕΓΌΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.! Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ(3Β)!



Ο υπουργός Εσωτερικών  κ. Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη του πρόσφατα,  αναφέρθηκε και στη διαχείριση των απορριμμάτων καθώς, όπως είπε, το πρόβλημα σε λίγους μήνες θα είναι τεράστιο. «Εάν δεν αλλάξει ο ρυθμός ανακύκλωσης των απορριμμάτων θα καταστραφούμε. Ανακυκλώνουμε σήμερα μόλις το 18% των απορριμμάτων, ενώ ο στόχος έπρεπε να είναι το 50%. Εάν δεν πιάσουμε αυτό τον στόχο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, θα αρχίσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε, προσθέτοντας ότι ο χώρος υγειονομικής ταφής στη Φυλή δεν αντέχει παρά μόνο λίγους μήνες.
«Προγραμματίζονται παρεμβάσεις επικουρικές για να αντέξει, αλλά το θέμα είναι μπροστά μας. Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, θα κατατεθεί από την Περιφέρεια μία ολοκληρωμένη πρόταση, την οποία η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της Αττικής. Αντιστοίχως πρέπει να κάνουμε τα πάντα σε ολόκληρη τη χώρα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε ότι στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προεκλογικά ο δήμαρχος κ. Γρ. Κωνσταντέλλος, που επανεξελέγη με τεράστιο εκλογικό ποσοστό, ΑΠΕΣΥΡΕ την πρόταση, το σχέδιο και τη μελέτη για κατασκευή  εργοστάσιου Απορριμμάτων στη Βάρη και συγκεκριμένα στην περιοχή εντός της έκτασης στης Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων!(Πάλι καλά που έστω και καθυστερημένα μια κακόγουστη  απόφαση δεν υλοποιήθηκε. Φανταστείτε και μόνο το συμβολισμό, οι αυριανοί ηγήτορες να εκπαιδεύονται και να στρατοπεδεύουν δίπλα σε απορρίμματα!).
Πιστεύουμε λοιπόν ότι η παραπάνω απόσυρση της απόφασης να ισχύσει και μετεκλογικά, άσχετα με την πρόταση που θα υποβάλλει η Περιφέρεια. Και το λέμε αυτό έγκαιρα, γιατί ήδη ψιθυρίζονται πολλά για επανεργοποίηση…. Το αφήνουμε προσωρινά όμως το θέμα αυτό.
Και για να δούμε με ποιο τρόπο αντιμετωπίζεται το θέμα των απορριμμάτων στη Γερμανία, στην Αυστρία και σε άλλες χώρες, σημειώνονται επιγραμματικά τα εξής


 «Το σύστημα είναι αποκεντρωμένο και στηρίζεται στην παροχή κινήτρων για ανακύκλωση. Κάθε νοικοκυριό διαθέτει τέσσερις «τομείς» (πλαστικό, χαρτί, οργανικά, φύλλα και ξύλο από τους κήπους). Όλες οι γυάλινες συσκευασίες επιστρέφονται στα σούπερ μάρκετ και ο καταναλωτής πληρώνεται για τις επιστροφές, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα μπουκάλια. Τα παιδιά μαθαίνουν από μικρά να μαζεύουν αυτά τα μπουκάλια και να τα επιστρέφουν για το χαρτζιλίκι τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια: