Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

« ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟΥ»


ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

 Εδώ και αρκετό καιρό  έχει ξεκινήσει μία σοβαρή προσπάθεια μεταξύ των διαφόρων κινημάτων, των ανεξάρτητων πρωτοβουλιών, άλλων συλλογικοτήτων, καθώς και μεμονωμένων προσωπικοτήτων, με σκοπό την αναζήτηση κοινών δρόμων συνεννόησης, για τη δημιουργία Παλλαϊκού μετώπου.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσα από  οργανωμένες συζητήσεις που διεξάγονται  κάθε Δευτέρα στην αίθουσα προβολών της  Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Τοσίτσα 11 Εξάρχεια. Το συντονισμό αυτών των συναντήσεων – συζητήσεων, έχει αναλάβει η Πρωτοβουλία Πολιτών «ΣΙΣΑΧΘΕΙΑ»

Τους τελευταίους μήνες, από το ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ έχουν περάσει  μέλη ή εκπρόσωποι μερικών από τις πιο σημαντικές ανεξάρτητες κινήσεις, πρωτοβουλίες πολιτών ή κινήματα λαϊκής βάσης και έχει αναπτυχθεί ένας πολυεπίπεδος δημοκρατικός διάλογος υψηλού επιπέδου, με την ενεργό συμμετοχή ενός πολυσύνθετου ακροατηρίου  που  παρακολουθεί ελεύθερα  τις διαδικασίες.

Οι συζητήσεις διεξάγονται χωρίς προϋποθέσεις από μηδενική βάση για  να κερδηθεί η εμπιστοσύνη, η ειλικρινής στήριξη και η συμμετοχή όλων  των υγιών δυνάμεων.   

Σήμερα και μετά από τις  50 περίπου συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί,  υπάρχει ήδη αρκετή συσσωρευμένη πείρα και ωριμότητα, εντός και εκτός του ‘’ΒΗΜΑΤΟΣ’’, ώστε οι συζητήσεις έχουν περάσει στο στάδιο της αναζήτησης για το ‘’ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΤΩΠΟΥ’’.

Η τελευταία αυτή προσπάθεια, που άρχισε στις αρχές του Μαίου, είναι και η πλέον ουσιαστική και θα συνεχιστεί για όσο καιρό  απαιτηθεί, προκειμένου  να καταλήξει στη πλέον κατάλληλη πρόταση, που θα μπορεί να πείσει και να αποτελέσει τη βάση της  κοινής συμφωνίας, πριν από το κάλεσμα για την ιδρυτική διακήρυξη του «Μετώπου»

Την προσεχή Δευτέρα  23 MAΪΟΥ 2011, ώρα 7.30 μ.μ. συνεχίζεται η ανοικτή συζήτηση με ελεύθερη την προσέλευση πολιτών με τους παρακάτω ενδεικτικά αναφερόμενους ομιλητές;

ΑΡΓΥΡΩ ΚΟΥΚΟΥΛΑ, ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΑΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

             Το συντονισμό της συζήτησης θα έχει η   
                        
                                ΘΕΚΛΑ ΚΙΤΤΟΥ












Δεν υπάρχουν σχόλια: