Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ.....!!! Της Γεωργίας Γρηγοροπούλου – Μουγιάκου


 
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Η Βούλα και ο κόσμος της»

 Μάιος του 2010 κι η κυβέρνηση, που κορόιδεψε τους Έλληνες, υποσχόμενη σ’ αυτούς πράγματα ανέφικτα, ενώ γνώριζε ότι δεν πρόκειται να τα πραγματοποιήσει ποτέ, υπογράφει το επάρατο μνημόνιο .Μας φέρνει, μέσω αυτού το ΔΝΤ και την Τρόικα....

Δεν ζητά ούτε την έγκριση του κοινοβουλίου, αλλά ούτε και του λαού που την εμπιστεύθηκε και της ανέθεσε τα ηνία της εξουσίας, δείχνοντας ψυχρά, πως δεν τον  υπολογίζει. Μάλιστα, αν και έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος, ένας μαρτυρικός χρόνος, που άλλαξε την ζωή μας και ανέτρεψε κεκτημένα δικαιώματα ετών, δεν μπήκε στον κόπο, να ενημερώσει  τους  πολίτες σχετικά με ό,τι περιλαμβάνει η συμφωνία και ως που θα καταλήξει..

 Και δυστυχώς ούτε και η βολεμένη συνολική αντιπολίτευση απαίτησε από τους κυβερνώντες να το κάνουν, ούτε και ζήτησε και η ίδια να λάβει αντίγραφα των συμφωνημένων αποφάσεων. (Μήπως γιατί  γνώριζε  το περιεχόμενο προκαταβολικά;) Και ουδέποτε δόθηκε  στην δημοσιότητα η δανειακή σύμβαση, παρά την πομπώδη αρχική δήλωση περί διαφάνειας και περί αναρτήσεως όλων των κυβερνητικών πράξεων στον κυβερνητικό  ιστότοπο..

Αλλά τι καλύτερη συμπεριφορά και τι συνέπεια μπορεί να περιμένει κανείς  από μια  κυβέρνηση που εκτός του ότι υφήρπασε την ψήφο του λαού, εξακολουθεί να παραμένει στην εξουσία παρά την λαϊκή κατακραυγή και τις ενδοκυβερνητικές κόντρες των στελεχών της.;

 Μια κυβέρνηση που μονίμως ψεύδεται στους πολίτες για την επερχόμενη έξοδο από την κρίση, ενώ τα νούμερα δεν βγαίνουν...Μια κυβέρνηση ,που άλλα λέει κι άλλα κάνει, αυτοδιαψευδόμενη συνέχεια και που ενώ το διαρκές επιχείρημά της είναι ότι υπέγραψε το μνημόνιο, γιατί δεν θα είχε λεφτά να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, το  βράδυ της Παρασκευής  29-4-2011, ενέκρινε στην Βουλή τροπολογία, με την οποία αποδέχεται να μην πηγαίνει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των δανείων που παίρνει για την κάλυψη των εσωτερικών μας αναγκών, και να τα διαθέτει όλα στην εξυπηρέτηση των δανειστών  και των τοκοχρεολυσίων.

Δάνεια δηλ. για τα δάνεια.! Και ψέματα, επάνω στα ψέματα....Μ’ ένα θράσος απύθμενο....Ίσως επειδή έχει δεκανίκι την πλειοψηφία του Τύπου και του συνόλου των τηλεοπτικών μέσων (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ,που την στηρίζουν και που στηρίζονται απ’ αυτήν, πιστεύει ότι είναι αλώβητη.

Βιώνουμε ένα διαρκές, βρωμερό αλισβερίσι, μια αέναη διαπλοκή, μια παγιωμένη διαφθορά, γιατί  εκεί που τρώει ο σκύλος γαβγίζει  κι οι περισσότεροι καναλάρχες, ως μεγαλοεργολάβοι δημοσίων έργων, είναι μονίμως τα κρατικοδίαιτα αρπακτικά, που σ’ αντάλλαγμα παρέχουν την σιωπή και την κάλυψη, στις ατασθαλίες και στα ηθικά ελλείμματα των κυβερνώντων.. Πλέον  του γεγονότος, ότι κατέχουν μεγάλο τμήμα του δημόσιου χρέους, υπό μορφήν ομολόγων, πάνω στα οποία έχουν τζιράρει τεράστια ποσά και κερδίζουν, συνεπεία της κατάστασης, τα πολλαπλάσια !!(Ομιλία οικονομολόγου Καζάκη στο Κρήτη TV,υπάρχουσα στο διαδίκτυο).

Η ομερτά καλά κρατεί κι έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, έχοντας επιδοθεί σε μια εκστρατεία ωραιοποίησης των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου και δήθεν επιβαλλόμενου από τις καταστάσεις, αναγκαστικού μονόδρομου των επιλογών του!

Αυτά δηλ. που ισχυρίζεται και το ίδιο το κυβερνητικό επιτελείο, εφαρμόζοντας, εν κατακλείδι στο έπακρο, το δόγμα του Σόκ, ήτοι  την  οικονομική θεωρία της Σχολής του Σικάγου, που έχει στηρίξει στυγνούς δικτάτορες και ολοκληρωτικά καθεστώτα! Σύμφωνα μ’ αυτήν «μόνο μια κρίση πραγματική ή εικονική ,μπορεί να φέρει  την αλλαγή»!

Έτσι από το πρωί μέχρι το βράδυ μας βομβαρδίζουν με το φόβητρο της πτώχευσης, για να δεχθούμε τα χειρότερα, όπως είναι η αντισυνταγματική περικοπή  μισθών και συντάξεων, η ανατροπή του εργασιακού status, η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας..

Σπαργανώδης  αντίδραση υπάρχει που εκδηλώνεται με διάφορες ατομικές ενέργειες, με γιαουρτώματα κ.ά., με συγκεντρώσεις και συζητήσεις, με πορείες, με συσπειρώσεις του κόσμου σε κινήματα Αλλά δεν φαίνεται, διότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν την αναφέρουν ή την υποβαθμίζουν, επιλέγοντας φασιστικά το τι θα προβάλλουν και τι όχι. Και παράλληλα ενεργούντες οι αργυρώνητοι και παντοιοτρόπως βολεμένοι (και με υπουργικά αξιώματα) συνδικαλιστές, όντες δεμένοι στο άρμα της εξουσίας ,κρατούν στάση υποταγής και δεν συσπειρώνουν τον κόσμο σε μαζικές εκδηλώσεις, ως  όφειλαν εκ των περιστάσεων και της ιδιότητάς τους.

 Έτσι οι κυβερνώντες, έχοντες  όργανό τους  το δίκτυο μαζικής ενημέρωσης και τους επίορκους εργατοπατέρες, πιστεύει ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης, ότι ο κόσμος δεν θα εξεγερθεί ποτέ και ότι  μπορεί  να συνεχίσει ανενόχλητη το έργο της καταστροφής της Ελλάδος.

 Και φέρονται λες κι ανήκουν σ’ άλλον  πλανήτη, μακριά από τον κόσμο που υποφέρει όντες σκληροί εντολοδόχοι των ξένων συμφερόντων  κι αδίστακτοι εκτελεστές  ολόκληρου του Έθνους. μας. Ζουν ευτυχισμένοι, θα έλεγα, στον δικό τους γυάλινο κόσμο, αμέτοχοι της δυστυχίας που έχουν ενσπείρει παντού...
Μαζί τους κι οι υπόλοιποι ηγεμόνες βολευτές μας (Θέλουν κι αναδρομικά -συνολικά 85 εκατ. ευρ. περίπου-οι σκαπανείς της εθνικής συμφοράς  και βέβαια θα τα πάρουν, γιατί είναι κατοχυρωμένοι συνταγματικά).

Διάλεξαν τη στιγμή που η χώρα ερημοποιείται και που  ο λαός πεινάει και στήνεται σε ουρές στα συσσίτια της Εκκλησίας, τώρα που κλείνουν σχολεία, κλείνουν νοσοκομεία και κόβονται 10.000 κλίνες από τα υπάρχοντα, (που από 1-1- 2012 θα μειωθούν κατά 40%). Τώρα που αυξήθηκαν τα διαζύγια, οι εκτρώσεις και οι αυτοκτονίες του πληθυσμού, λόγω της ανέχειας.

 Αν είχαν φιλότιμο, όχι μόνον δεν θα ζητούσαν λεφτά αλλά θα είχαν παραιτηθεί όλοι τους, από πέρυσι, και δεν θα εξακολουθούσαν να συνεργάζονται με τους Ιούδες της πατρίδας... Όμως το πολύ φαγητό και το λίπος έχει δημιουργήσει ίζημα στο μυαλό, στα αυτιά και στα μάτια τους.....Ανόητοι καλοπερασάκηδες ατομιστές μα και δοσίλογοι....!!!

Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές., ένθεν και ένθεν......Ήγκικεν η ώρα σας...!.Μην σας ξεγελά η κατασκευασμένη με την προπαγάνδα σας φαινομενική ηρεμία και απάθεια.

Είναι πρόδρομος της καταιγίδας που επέρχεται και θα ξεσπάσει, εκεί που δεν το περιμένετε!! Η συσσωρευμένη οργή του κόσμου, δεν θα χρειασθεί κανέναν αρχηγό, όπως ποτέ δεν χρειάστηκε όποτε ήταν  «νυν υπέρ πάντων ο Αγών» Και τώρα ακριβώς βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση:

 Η πατρίδα χρειάζεται απελευθέρωση......!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: