Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Δημήτρης Καζάκης:Το μεταναστευτικό από καθαρά πατριωτική και δημοκρατική σκοπιά!

 
 Απόσπασμα από το άρθρο του Δ.Καζάκη '' Το μεταναστευτικό και η σπέκουλα σε βάρος του λαού''
 
Όποιος λοιπόν θέλει να σταθεί στο θέμα του μεταναστευτικού από καθαρά πατριωτική και δημοκρατική σκοπιά θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τα εξής απλά:
 
    Δεν ανεχόμαστε κανενός είδους πογκρόμ και στρατόπεδα συγκέντρωσης από αυτούς που έχουν δημιουργήσει και έχουν διογκώσει το πρόβλημα της μετανάστευσης, γιατί έχουν σαν στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού και την δημιουργία ενός εν δυνάμει στρατού εφεδρικής εργασίας για τις ειδικές οικονομικές ζώνες και τις επενδύσεις fast track, που απαιτεί η τρόικα και οι δανειστές.
· 
  Δεν μπορεί να υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος όσο τα σύνορα της χώρας αποτελούν και σύνορα της ΕΕ και η χώρα παραμένει υπό καθεστώς Δουβλίνου και Σένγκεν. Αν δεν ανακτηθεί η κυριαρχία της χώρας με την καταγγελία των συμφωνιών του Δουβλίνου και της Σένγκεν, με την αποχώρηση από τους ενιαίους χώρους, δεν θα μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε πάνω από 400 χιλιάδες μετανάστες που είναι παγιδευμένοι σήμερα στην χώρα μας, ενώ θέλουν να προωθηθούν προς στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Βορρά. Ας βρει η ΕΕ άλλες χώρες να λειτουργήσουν ως πύλες εισόδου και παγίδευσης μεταναστών.
 
    Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η λαθραία ροή μεταναστών αν δεν τσακιστεί η βιομηχανία δουλεμπορίου που έχει μετατρέψει την χώρα μας σε διαμετακομιστικό κέντρο μεταναστών για ολόκληρη την ΕΕ και τα Βαλκάνια. Από μόνο του το τσάκισμα αυτής της βιομηχανίας θα ελάττωνε στο ελάχιστο την ροή μεταναστών προς την χώρα μας. Και είναι εύκολο να γίνει αυτό γιατί το κύκλωμα είναι γνωστό και πλήρως χαρτογραφημένο από τις αρχές. Αρκεί να διεκδικήσουμε μια αληθινά δημοκρατική και πατριωτική διακυβέρνηση της χώρας που θα λυτρώσει το κράτος και την δικαιοσύνη από τον θανάσιμο εναγκαλισμό τους με το καθεστώς πολιτικής και επιχειρηματικής ασυδοσίας που βασιλεύει σήμερα.
· 
   Τέλος, δεν μπορείς σαν χώρα να παρέχεις κάθε λογής υποστήριξη στις δυνάμεις που πνίγουν ολόκληρες χώρες και λαούς στο αίμα, στην καθυστέρηση και στην καταστροφή και μετά να αναρωτιέται κανείς πώς και από πού έρχονται οι εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι μετανάστες. Δεν μπορεί η χώρα την ίδια ώρα να χαριεντίζεται με τον σφαγέα των Παλαιστινίων Σιμόν Πέρες, να διευκολύνει και να πριμοδοτεί τις επιχειρήσεις εμφύλιας σύρραξης στην Συρία προς όφελος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ κι έπειτα να αναρωτιέται κανείς πώς θα βρεθούν στην Ελλάδα το 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες που έχουν ήδη δημιουργηθεί στην Συρία. 
 
Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πόλος ειρήνευσης και σταθερότητας στην περιοχή ενάντια στις επιδιώξεις των ισχυρών να την μετατρέψουν σε παρανάλωμα του πυρός.


[1] Eric Williams, Capitalism and Slavery, Chapel Hill: University of North Carolina Press, 1944, σελ. 209.

Δεν υπάρχουν σχόλια: