Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Μεγάλη κοροϊδία ναι, αλλά μέχρι πότε;




Γράφει ο Δημήτρης Κυπριώτης*

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στην εφαρμογή της ανάλγητης πολιτικής της και να υπόσχεται συνεχώς ανάκαμψη της οικονομίας, εξάλειψη του ελλείμματος, περιορισμό του χρέους, έξοδο στις αγορές, νέες επενδύσεις και γενικότερα υποσχέσεις για ένα καλλίτερο αύριο για τη χώρα και τους Έλληνες χωρίς καμία απολύτως ντροπή, έχει καταντήσει μία τεράστια κοροϊδία.

Αυτοί λοιπόν  που συγκροτούν τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και όλοι οι άλλοι  που  συγκροτούσαν τις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν αυτής  στα  τρία τελευταία χρόνια, για να σταθούμε μόνο στα χρόνια των μνημονίων, δηλαδή όλοι αυτοί που συνεχίζουν και σήμερα να  διαλύουν συστηματικά το κράτος, έχουν το απύθμενο θράσος να ονομάζουν αυτή τη διάλυση,  αναγκαίες ενέργειες προκειμένου  να δημιουργηθεί  ένα «ευέλικτο και λειτουργικό κράτος», ώστε να γίνει αυτό  προσβάσιμο στους πολίτες!
 Για τέτοια τερατώδη ψέματα μιλάμε.

 Και αυτά τα ψέματα είναι που σε κάνουν  να τρελαίνεσαι, όταν βλέπεις ότι οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και το κλείσιμο μονάδων και υπηρεσιών, γίνονται εκεί που έχουν δημιουργηθεί τομείς και υπηρεσίες,  αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση του πολίτη!  Και τώρα  εσύ,  είσαι υποχρεωμένος να πιστεύεις όλους   αυτούς  που  σου λένε ότι η διάλυση αυτή γίνεται για το καλό του πολίτη!
Για τέτοιους επαγγελματίες ψεύτες μιλάμε!

Για να πιστοποιηθούν όμως  αυτά και για να μη πει κανείς ότι τα λέμε μόνο και μόνο γιατί δεν θέλουμε την πρόοδο του κράτους(αφού και αυτές τις αηδίες ακούμε), θα αναφερθούμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Όπως για παράδειγμα αυτό που  συμβαίνει με τους αναπληρωτές καθηγητές των  σχολείων, που  δεν μπορούν να μετακινηθούν μακριά από τον τόπο κατοικία τους, αφού το βοήθημα που τους δίνεται(δεν μιλάμε βέβαια για μισθό), δεν φτάνει ούτε για το ενοίκιο του σπιτιού που θα νοικιάσουν στον τόπο που μετακινούνται, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από αυτούς να μην δέχονται αυτές τις θέσεις και έτσι η κυβέρνηση να τελειώνει με αυτούς μία ώρα αρχύτερα, στελνοντάς τους απευθείας και οριστικά στο…σπίτι τους.

Και ποιος δεν γνωρίζει στον τόπο αυτό, ότι τα περισσότερα νησιά μας είναι χωρίς ιατρική κάλυψη, αφού η πλειοψηφία των γιατρών αρνείται διορισμό σε αυτά. Και αυτό γίνεται γιατί ο πενιχρός μισθός τους, όπως και στην περίπτωση των αναπληρωτών  καθηγητών, δεν επαρκεί ούτε  για την επιβίωσή τους. 

Και όμως έχουμε αυτόν  τον ανεκδιήγητο υπουργό υγείας,  γνωστό για την κυκλοθυμική συμπεριφορά του, αλλά και για τις κομματικές του περιπλανήσεις, να δηλώνει ανερυθρίαστα ότι θα δώσει κίνητρα στους γιατρούς, χωρίς βέβαια να τα κατονομάζει και  όχι χρήματα γιατί απλά δεν υπάρχουν, προκειμένου να δεχθούν να καλύψουν τα νησιά, χωρίς βέβαια στις υποσχέσεις του αυτές να βρίσκει ανταπόκριση. Κατά τα άλλα όμως ισχυρίζεται και αυτός, όπως και οι άλλοι της κυβέρνησης,  ότι  με τον τρόπο αυτό, δημιουργεί συνθήκες……κοινωνικού και εξυπηρετικού κράτους!

Άλλο τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το περίφημο ΤΑΙΠΕΔ, ειδικός φορέας με αποκλειστικότητα  την πώληση της περιουσίας του κράτους! Τελευταία,  έβγαλε στο σφυρί την ΕΥΔΑΠ και αμέσως έσπευσαν τα κοράκια των διεθνών αγορών να πέσουν στη λεία τους! Και αυτό γίνεται τη στιγμή και την ώρα που ο πρόεδρος, αυτού του ευαγούς ιδρύματος, που μέχρι πρόσφατα ήταν  επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ, σε ραδιοφωνική εκπομπή μιλούσε για την αρτιότητα των υποδομών της και  τις υψηλές και ποιοτικές της  υπηρεσίες που προσφέρει στους Έλληνες πολίτες και διερωτάσαι εσύ ο «ανόητος», αφού έτσι είναι τα πράγματα γιατί πωλείται η ΕΥΔΑΠ;

Με αυτά και πολλά άλλα παραδείγματα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε,  η κυβέρνηση της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου και  μειοψηφίας στον κόσμο, έχει κατορθώσει να φέρει στην απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπους  και  να φουντώνει σε καθημερινή βάση την οργή τους,  αφού η κοροϊδία που παίζεται μπροστά στα μάτια τους, δεν έχει πλέον όρια και πρόκειται  για καθαρό  εμπαιγμό!

Όμως  ο ίδιος εμπαιγμός δεν γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης και του κάθε παρατρεχάμενου παραγοντίσκου της,  σε ότι αφορά το χρέος της χώρας; 

Καθημερινά δε μας «πρήζουν» με τα  διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν  για πρωτογενές πλεόνασμα και για  επικείμενη διαγραφή  και  ελάφρυνση του χρέους, τη στιγμή μάλιστα που όλοι αυτοί  οι «μασκαράδες» γνωρίζουν ότι, η μεν Γερμανία με κάθε τρόπο δείχνει την αποστροφή της σε μια προοπτική διαγραφής χρέους, οι δε αγγλοσάξονες,  από τη δική τους σκοπιά, προτρέπουν να χρησιμοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα σαν ευκαιρία χρεοκοπίας;

Και όμως, αυτή η ανεκδιήγητη κυβέρνηση, εξακολουθεί να τα βλέπει όλα αυτά σαν μοναδικές ευκαιρίες προόδου και ανάπτυξης! Για τέτοια κοροϊδία μιλάμε! Και το αυθόρμητο ερώτημα που δημιουργείται είναι: 

Μέχρι πότε μπορεί  να κοροϊδεύει κάποιος, έστω και αν αυτός ασκεί  εξουσία σε πολίτες και μέχρι πότε και πόσο μπορεί να ανέχονται οι πολίτες αυτήν την κοροϊδία;

*Ο Δημήτρης Κυπριώτης  είναι μέλος της ΠΓ του Ε.ΠΑ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: