Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ο κίνδυνος από τα χημικά της Συρίας είναι κοντά!

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Πολεμώντας το Χτές που είναι σε πανικό και δημιουργεί χάος για να ρίξει στάχτη…


Του Καθ. Δρ. Γ.Ζουγανέλη

Στην εκπομπή Αντιθέσεις της 15 Φεβρουαρίου 2014 του Γ.Σαχίνη με θέμα “Χημικά Συρίας – Σεισμικές μετρήσεις και ΑΟΖ”, είχα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία μιλώντας με τρείς βουλευτές απο διαφορετικά κόμματα, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και ακούγοντας δύο συναδέλφους καθηγητές απο Ελληνικά ΑΕΙ. Εκεί ήταν και ένας εκπρόσωπος του ΕΛΚΕΘΕ.

Έχοντας δώσει για τεχνικούς λόγους τη παρουσίαση μου στην σύνταξη της εκπομπής σε μορφή αρχείου pdf ήξερα τί θα αντιμετωπίσω. Θα αντιμετώπιζα το Χτές που πεθαίνει, αυτό που ακόμη ψάχνει να βρεί συμμαχίες ή να εξευτελίσει με κάθε τρόπο αυτό που έρχεται.

 Ήξερα όμως, ότι στο τέλος θα “επικρατούσα” γιατί είχα μια βόμβα έτοιμη να σκάσει, έχοντας να δείξω για πρώτη φορά αναλύσεις σεισμικών μετρήσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα απο γεννήσεως Ελληνκού κράτους. 

Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να αντέξω, γιατί σκοπός ήταν να εξαναγκασθώ να αποχωρήσω απο την εκπομπή. Ένας άλλος λόγος ήταν, ότι ήθελα να σας δείξω πως η ουσία είναι αυτό που παραμένει. Ήθελα να σας δείξω πως μέσα απο το σκοτάδι μπορεί να βγεί φώς. Ήθελα να το ζήσετε. Δεν νίκησα για μένα, νίκησα για σας.

Εγώ δεν χρειάζομαι κάτι απο την Ελλάδα. Ζώ σε μια χώρα που υπάρχει σεβασμός στη γνώση, στην αξιοπρέπεια και που υπάρχει εμπιστοσύνη, αξίες που σας έκαναν να ξεχάσετε στην Ελλάδα. Εδώ οι καθηγητές ΑΕΙ όπως εγώ, δεν είναι υπάλληλοι κομμάτων, εγκάθετοι οργανώσεων, φερέφωνα  κέντρων αποφάσεων, Ερμήδες της κυβέρνησης ή πράκτορες ξένων υπηρεσιών, είναι άνθρωποι που τους σέβονται όλοι γιατί αξιοκρατικά κέρδισαν τους τίτλους τους.

Ο κ.Σαχίνης με παρεκάλεσε να δώσω τον τόνο αυτής της εκπομπής και για το λόγο αυτό με παρεκάλαγε θερμά επι εβδομάδες για να συμμετάσχω αλλά και για να μιλήσω πρώτος. Το timing όμως έχει σημασία για μένα όπως και ο λόγος…

Η γνώμη μου είναι ότι το φαινόμενο της αδιαφορίας της κυβέρνησης στο θέμα των χημικών δεν είναι κάτι που βλέπει ο Ελληνικός λαός για πρώτη φορά αλλά έχει να κάνει με τη κακή λειτουργία του πολιτεύματος, της δικαιοσύνης, της δημοσιογραφίας, της παιδείας που δίδεται, της διαπλοκής, της παραπληροφόρησης, του συνδικαλισμού, της οργανωμένης προπαγάνδας, της διαχείρισης υδρογονανθράκων και ορυκτών και πολλών άλλων. Για το λόγο αυτό ξεκίνησα όπως θα δείτε στη συνέχεια στο video, απο το σημείο αυτό.

Κατά τη γνώμη μου ήταν αυτό που έπρεπε να μπεί πρώτο στο τραπέζι της συζήτησης και να συμπεριλάβει σαν συνιστώσα το θέμα Χημικά. Δυστυχώς εκτός απο εμένα και το ΧΤΕΣ ήταν εκεί και δεν ήθελε ή δεν είχε απαντήσεις. Με φωνές, ειρωνείες και θωπείες έπρεπε να υπάρξει. Στο τέλος του video κατάλαβαν. Είχαν μεγάλαη ευκαιρία να μιλήσουν αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα και το κύρος για να έχουν άποψη.
Δείτε το video

Δεν υπάρχουν σχόλια: