Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΣΩΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ


Του Δημήτρη Κυπριώτη

Η προσπάθεια συγκρότησης Δημοτικής Κίνησης στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, από ένα Σώμα Ενεργών Δημοτών(ΣΕΔ), κινήθηκε στο πλαίσιο παρόμοιων Κινήσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την Επικράτεια. 

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να δοθεί η δυνατότητα να κινητοποιηθεί η βάση των δημοτών, πέρα από κομματικές καθοδηγήσεις ή άλλων γνωστών και βαρύγδουπων ονομάτων, που αναλαμβάνοντας από μόνοι τους την όποια πρωτοβουλία, συνηθίζεται να εμφανίζονται ως οι "σωτήρες" των δήμων, για να αποδειχθεί στο τέλος της δημοτικής περιόδου, τις περισσότερες φορές, ότι ο σωτήρας που επιλέχθηκε  αποδείχθηκε τελικά, κενός περιεχομένου.

Βέβαια η συνήθεια αυτή της εμφάνησης των σωτήρων, συνοδεύεται και με ανάλογη οικονομική και παραγοντίστικη υποστήριξη, προκειμένου να εξαργυρωθεί αναλόγως, την "επαύριο"των εκλογών από το νικητή.

Η πρωτοβουλία  του ΣΕΔ, στηρίζεται κυρίως σε οργανωτικά πρότυπα Άμεσης Δημοκρατίας, αφού κυρίαρχο όργανο είναι η ΓΣ του συνόλου των μελών, η καθολική ψηφοφορία, η αιρετότητα όλων των οργάνων του και η δυνατότητα ανακλητότητας ανά πάσα στιγμή, όταν οι εντολές της ΓΣ δεν ακολουθηθούν πιστά από το εξουσιοδοτημένο μέλος .

Μετά την 1η συγκέντρωση-συζήτηση  ακολούθησαν και άλλες παρόμοιες  με διευρυμένες συνθέσεις συμμετεχόντων, που αφηνουν αισιόδοξα μηνύματα για την επιτυχία της προσπάθειας.
Ακολουθεί το video  από την 1η συνάντηση  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MRAVO PAIDIA APO ENA BOULIOTI POU ZH STO AMERIKA ALLA EXEI SPITI STH BOULA

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Ευχαριστούμε. Προσπάθεια κάνουμε.