Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Η Αρχή της σύστασης του Δημοκρατικού, Πατριωτικού φορέα έγινε.! Το λόγο τώρα τον έχουν τα μέλη του!





Δεν ήταν μόνο η κοσμοσυρροή εντός και εκτός αιθούσης, δεν ήταν μόνο η πληθώρα και η ποιότητα των ομιλητών της πρωτοβουλίας και των παρισταμένων, ήταν αυτά όλα αλλά και ο μεστός και σαφής λόγος που διατυπώθηκε, όπως και η όλη ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Πολλοί σχολίαζαν ότι είχαν να δουν και να ακούσουν κάτι ουσιαστικό και διαφορετικό, με νέα κυρίως πρόσωπα, πολύ καιρό! Και να φανταστεί κανείς ότι το μοναδικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η έγκριση σύστασης του φορέα και όχι μια ιδρυτική συγκέντρωση ή κάποια θεματική του, πράγμα που έγινε με ομόφωνη αποδοχή της σύστασης και πολλές δεκάδες εγγραφών των πρώτων μελών του φορέα, που από αύριο "πιάνουν" δουλειά , μαζί με τα 87 πρώτα μέλη της Πρωτοβουλίας, που αποτελούν και την πρώτη προσωρινή διοικούσα Επιτροπή , με την έγκριση του σώματος. 



Έτσι οι ...βιαστικοί που ζητούσαν ακόμα και από πριν τον «τοκετό»,  να μάθουν τι ακριβώς πρεσβεύει η Πρωτοβουλία, ίσως είναι καιρός να μάθουν κάποτε ότι, δημοκρατία με προτάγματα από θεόπνευστες ηγεσίες, που κουβαλάνε την «πλάκα του Μωυσή με τις 10 εντολές», στο φορέα αυτόν απλά δεν υπάρχουν, αφού ΟΛΑ ξεκινάνε από ΜΗΔΕΝΙΚΗ βάση.!!! Το σίγουρο είναι πάντως, ότι εδώ θα φανεί ποιος μπορεί να κάνει το βήμα για την ΕΝΟΤΗΤΑ και όλα τα άλλα λόγια, περιττεύουν.

Τα μόνα εφόδια που χρειάζονται για να γίνουν τα απαραίτητα βήματα είναι: ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ και κατανόηση της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ της Πατρίδας, για να επέλθει η πολυπόθητη ΑΝΑΤΡΟΠΗ του δυναστικού καθεστώτος.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΛΜΗΣΤΕ !

1 σχόλιο:

Μπάμπης είπε...

Ερώτηση απλής λογικής :

Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί να γίνει η έγκριση σύστασης ενός πολιτικού φορέα και με πόση διαφορετική αντιμνημονιακή συνθηματολογία, ώστε τάχα μου να σχολίαζαν κάποιοι ότι είχαν καιρό να ακούσουν κάτι το τόσο διαφορετικό ??
Επίσης είναι λογικό όταν δημιουργείται ένας καινούριος φορέας, να μαζεύει αρκετό κόσμο αφού θα ναι οι περίεργοι που θέλουν να δουν τι είναι αυτό που δημιουργείται, θα ναι οι τεθλιμένες χήρες άλλων παρατάξεων που ψάχνουν να βρουν "στέγη" και θα ναι και αυτοί που φιλοδοξούν βουλευτικό μισθό .Οπότε στην αρχή πάντα υπάρχει καλό κλίμα & αρκετός κόσμος. Μετά θα φανεί τι γίνεται !! Η ουσία είναι :

Θα έρχεστε σε επαφή συχνά πυκνά με τον απλό κόσμο για μια συζήτηση από κοινού ή θα το παίζετε πολιτικοί Πάπες με χαιρετισμό από το μπαλκόνι και ομιλίες κονσέρβα και "Γεια σας" όπως κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα ,μνημονιακά ή μή , κοινοβουλευτικά ή μή ?? Και επίσης θα κάνετε αποφασιστική αναμέτρηση με το μνημονιακό καθεστώς ακόμα και με ένδικα μέσα, πριν διεκδικήσετε την όποια ψήφο για να δείξετε την αποφασιστικότητα & την ειλικρίνεια στις προθέσεις σας ως νεοσύστατου αντιμνημονιακού φορέα ή θα μείνετε απλά στην αρθρογραφία και στα βαρύγδουμπα "μπλα-μπλα" χωρίς αντίκρισμα. Γιατί από κότες που κάνουν κλο-κλο αλλά αυγά δεν βγάζουν βαρεθήκαμε !! Από εκεί και πέρα, καλώς κάνατε τον φορέα σας & περιμένουμε να δούμε τελικά και με ποιους θα συνεργαστείτε καθώς και τι "εκπτώσεις" ιδεολογικές θα κάνετε σε σχέση σε αυτά που υποτίθεται ότι ταυτιζόσασταν με το ΕΠΑΜ, για να επιτευχθούν οι όποιες συνεργασίες !!

Υ.Γ. 10 εντολές απαράβατες θα πρέπει να υπάρχουν, διότι έτσι δίνεται το στίγμα σοβαρότητας ενός φορέα,που δεν κάνει εκπτώσεις στην ιδεολογία του. Ο φορέας που νερώνει τα κρασιά του ή παίζει με τις 10 εντολές του, είτε αλλάζοντάς τες ,είτε αυξομειώνοντάς τες κατά το δοκούν, είτε παραβιάζοντάς τες, είναι πολιτική "Εταίρα" και όχι σοβαρό κόμμα !!! Κάτι σαν τον Σύριζα δηλαδή ή σαν τα μνημονιακά κόμματα του κοινοβουλίου !!!