Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ντροπή για την Ελλάδα η κατάταξή της στην τελευταία θέση της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της φτώχειας!!




Του Δημήτρη Κυπριώτη

Μόνο και μόνο για τα ψέματα που λέει η κυβέρνηση και για το πως αντιμετωπίζει τη διαχείρισή τους, πρέπει να τιμωρηθεί και μάλιστα πολύ σκληρά στις επόμενες εκλογές.

Δεν είναι δυνατό να γίνεται τόση προπαγάνδα για το γεγονός  ότι τελείωσε το πρόγραμμα των Μνημονίων, αλλά όχι όμως και η Επιτροπεία, όχι για τα όσα άφησαν πίσω τους τα Μνημόνια, όχι για το σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα σήμερα και τι έχει ακόμη να αντιμετωπίσει με το μη βιώσιμο χρέος  που κουβαλάει και το οποίο  δεν εννοεί να σταματήσει να αυξάνεται και ο πρωθυπουργός της χώρας να καυχιέται και να παρουσιάζει μια παραδεισένια κατάσταση!

Η αλήθεια όμως ωμή και χωρίς  φτιασιδώματα, μας λέει  ότι ο κόσμος βρίσκεται στα ….κάτεργα και σε γενική κατάθλιψη . Το χαμόγελο έγινε κάτι το σπάνιο και με δυσκολία το βλέπεις στους ανθρώπους, εν αντιθέσει με τα νεύρα και το στρες που τους έχει κυριολεκτικά καταβάλει.
Και αυτά δεν είναι διαπιστώσεις και λόγια του αέρα. Είναι το αποτέλεσμα των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, με βάσει τα οποία  γίνεται η κατάταξη των χωρών της ΕΕ:

5.100.000 Έλληνες ζουν στη φτώχεια!! Ναι πολύ καλά το διαβάσατε το νούμερο. Και αυτά τα στοιχεία κατατάσσουν την Ελλάδα τελευταία σε όλη την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 48%του πληθυσμού και αμείβεται με 382 ευρώ το μήνα. Και από αυτό το 48%, 1.500.000 άνθρωποι ζουν, τρόπος του λέγειν, με απολαβές κάτω από 182 ευρώ το μήνα! Και μετά σου λέει η κυβέρνηση ότι μας έκανε τη χάρη και δεν κόψανε τις συντάξεις  και ότι τα στοιχεία δείχνουν ανάπτυξη στη χώρα!

Όμως και σε αυτό τ σημείο άλλα λένε τα χείλη και άλλα τα γραπτά στοιχεία του προϋπολογισμού. Και η απόδειξη απτή: Στη σελίδα 51 του προϋπολογισμού αναφέρεται σαφέστατα  στον Πίνακα 3.7,  ότι ΜΟΝΟ για το 2019 δεν περικόπτονται οι συντάξεις και το θέμα θα μείνει αιωρούμενο μέχρι τον επόμενο χρόνο, έτσι  για να έχουμε να λέμε. Όμως  από τη  σελίδα αυτή του προϋπολογισμού προκύπτουν και κάτι άλλα θέματα πολύ σοβαρά όπως, ότι στα οικογενειακά επιδόματα και στο ΕΚΑΣ «μπαίνει μαχαίρι»  ύψους 335 εκατ. ευρώ! Αλλά για αυτά …άκρα του τάφου σιωπή!

Ναι αλλά η κυβέρνηση καμαρώνει με τον υπέρ-πλεονασματικό προϋπολογισμό που κατέθεσε, έστω και αν υπάρχει έλλειμμα στην Κοινωνία και στην Αγορά, που είναι πολύ μεγάλο και πολύ δυσβάστακτο!

Ας σταματήσουν λοιπόν εδώ  οι …πανηγυρισμοί και τα νταούλια, αφού τελικά το σανό ο κόσμος το επιστρέφει!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: