Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Και τώρα ήρθε η ώρα της Ιταλίας. Αρχίζει το «ματς»!




Δ. Κυπριώτης
Την προσεχή Τετάρτη στις Βρυξέλλες θα δοθεί μία σημαντική «μάχη» . Η Κομισιόν θα πρέπει να  πάρει θέση με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας και πως θα αντιμετωπίσει το θέμα του χρέους της! 
Οι ανεπίσημες πληροφορίες που διαδίδονται και από τις δύο πλευρές, είναι ψυχολογικού χαρακτήρα και τεστάρουν τις αντιδράσεις τους, οι οποίες μέχρι στιγμής δείχνουν ανυποχώρητες.
Οι μεν Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ήδη έχουν πάρει απόφαση να απορρίψουν και πάλι τον ιταλικό προϋπολογισμό και η ιταλική κυβέρνηση  δεν κάνει πίσω, ενώ προειδοποιεί  διά στόματος Σαλβίνι ότι αν τυχόν ληφθούν μέτρα από την ΕΕ  τότε ο ιταλικός λαός θα αντιδράσει σοβαρά!
Σύμφωνα επίσης  με το πρακτορείο, η Κομισιόν, μεθαύριο, θα αποφανθεί ότι το πρόγραμμα μείωσης του ιταλικού χρέους δεν σέβεται τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και έτσι  με τον τρόπο αυτό θα γίνει το πρώτο βήμα της πορείας η οποία, αν δεν υπάρξουν νέες εξελίξεις, θα οδηγήσει στην έναρξη διαδικασίας κυρώσεων για υπερβολικό έλλειμμα, εξαιτίας του δημόσιου χρέους!
Σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία λύση παρά τις δηλώσεις Σαλβίνι, τα ιταλικά ΜΜΕ έκαναν γνωστό ότι το επόμενο Σάββατο ο Ιταλός πρωθυπουργός Τ. Κόντε, θα δειπνήσει στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ.Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
 Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο για τις εξελίξεις όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά ακόμα και σε αυτήν τη βιωσιμότητα της ΕΕ.!


Δεν υπάρχουν σχόλια: