Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Απαιτήσεις και μαγκιές εκεί που τους παίρνει, στους αδύνατους!!!



Του Δημήτρη Κυπριώτη

Οι  Έλληνες το έχουν μάθει για τα καλά το παραμύθι που τους πουλάει η κάθε μνημονιακή κυβέρνηση όταν  αναλαμβάνει  την εξουσία, άσχετα με το ιδεολόγημα που σερβίρει είτε αυτό είναι δεξιό, είτε  αριστερό είτε  σοσιαλιστικό. Το σίγουρο  είναι ότι αυτό  δεν είναι ούτε Ελληνικό και φυσικά ούτε δίκαιο, αφού πρωτίστως εξυπηρετεί τα ξένα συμφέροντα, έστω και αν είναι συμμαχικά  και μάλιστα κατά τρόπο ληστρικό, όταν πρόκειται για είσπραξη χρεών.

Μια ματιά στο σημερινό χρέος της Ελλάδας, που συνεχώς τραβάει την ανηφόρα, παρά τα ευχολόγια της εξόδου από τα μνημόνια, αισίως έχει σκαρφαλώσει στα 356 δις ευρώ(30/9/2018)ή άνω του 180% του ΑΕΠ και χαρές ευαγγέλια στους κυβερνώντες. Και για την απομείωση έστω κάποιου ελάχιστου χρέους, όχι όπως προεκλογικά και μετεκλογικά έταζαν για το μεγαλύτερο μέρος του, ούτε σκέψη. Εξόφληση μέχρι και του τελευταίου ευρωσέντ, όπως ακριβώς υπέγραψαν τον Φεβρουάριο του 2015 με τον πολύ κ. Βαρουφάκη, που τώρα το παίζει και αυτός…. μάγκας και θέλει να διεκδικήσει  και  την εκλογή του στο κοινοβούλιο στις προσεχείς εκλογές , σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτα, σαν να μην έχει καμία ευθύνη για ότι επακολούθησε έκτοτε, όπως ακριβώς κάνει και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα!

Και ενώ άνουν ότι δεν καταλαβαίνουν το που οδηγείται με το χρέος αυτό η χώρα και έχουν «σωριαστεί» στο πάτωμα λιώμα, για να περνούν από πάνω τους οι δανειστές και τοκογλύφοι και να κάνουν ότι θέλουν μέσα στη χώρα μας, αυτοί οι «κύριοι και κυρίες»  όπου βλέπουν φτωχό και ανήμπορο,  του δίνουν και καταλαβαίνει. Εκεί βγάζουν το άχτι τους και όλα τα κουσούρια των κόμπλεξ που κουβαλάνε και με αναίδεια και θράσος μεγάλο,  το παίζουν και ως τίμιοι αριστεροί που νοιάζονται για το καλό των λίγων!!

Και για να το αποδείξουν, πετάνε  και κανένα επίδομα – ξεροκόμματο και καμαρώνουν ως «γύφτικα» σκεπάρνια, ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις και θα μείνουν εκεί που τις έφτασαν, μαζί με τους προηγούμενους, ύστερα από 14 συνεχείς μειώσεις. Και αυτά όλα, αφού έχουν προηγουμένως απομυζήσει τα νοικοκυριά και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις  επιχειρήσεις, με αισχρή φορολόγηση και  ξεκλήρισμα σπιτιών,  για να δημιουργήσουν πρωτογενή πλεονάσματα, που τα επιδεικνύουν οι άθλιοι  ως δήθεν προϊόν αποταμίευσης του κράτους  από τη σπατάλη!!!!

Έτσι λοιπόν, κοτούλες στα ξένα συμφέροντα και τους τοκογλύφους , αλλά και μάγκες στους αδύνατους, με πρόστιμα και προσαυξήσεις όσο δεν παίρνει. Καμία υποχώρηση καμία επιείκεια. Και ταυτόχρονα, αυτό το άθλιο  κράτος αποδεικνύεται και ο μεγάλος μπαταχτσής, αφού ζητάει  από τους προμηθευτές του, κυρίως τους μικρούς και ανυπεράσπιστους, θέλουν δεν θέλουν να κουρέψουν τις απαιτήσεις τους από χρωστούμενα που τους οφείλουν οι υπηρεσίες του κράτους , διαφορετικά δεν έχουν να πάρουν από αυτό τίποτα!!! Και το επιβάλουν μάλιστα με Νόμο, που ψηφίστηκε πρόσφατα, με το υποχρεωτικό κούρεμα να κυμαίνεται από 5%-45%!!

Και αυτοί οι μάγκες, όπως είπαμε, όταν πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς 4. 000.000!!!!επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, δηλαδή πάνω από το 1/3 του πληθυσμού της Ελλάδας, όχι μόνο δεν διανοούνται να κάνουν  κούρεμα, αλλά τους φορτώνουν  με ληστρικές προσαυξήσεις και πρόστιμα!

Και αυτήν την κυβέρνηση την ανέχεται ακόμη ο λαός!!!! Πάει έχουμε πάθει όλοι vertigo!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: