Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ " ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΚΛΟΓΕΣ!



Αθήνα, 2 Μαΐου 2019
Ανακοίνωση
Από πολύ νωρίς, τουλάχιστον από το Μάιο του 2018, εργαζόμαστε με πάθος για την Ενότητα των Πατριωτικών Δυνάμεων και των προσωπικοτήτων εκείνων που εκφράστηκαν στην πράξη υπέρ των δικαίων του Λαού, από την τυπική έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2010, στη συνέχεια στο Δημοψήφισμα του 2015 και γενικότερα στη συνέχεια ενάντια στα Μνημόνια. Δηλαδή με όλους όσους δεν στήριξαν τα πολιτικά κόμματα τα οποία εγκαθίδρυσαν τα μνημόνια, με τις άκυρες Δανειακές Συμβάσεις, καταστρατηγώντας το Σύνταγμα και τους Διεθνείς Κανόνες Δικαίου και του Δικαίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε βάρος του Λαού και του Έθνους.
Από την προσπάθεια αυτή προέκυψε ώριμα και μετά από δημόσιο διάλογο (15-10-2018 και 30-1-2019), το Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης Νέα Πολιτική συνεχίζοντας τον αγώνα για την πολυπόθητη συνεργασία των Πατριωτικών Δυνάμεων. Στον αγώνα αυτόν οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με όλα σχεδόν τα αντιμνημονιακά κόμματα, τις διάφορες συλλογικότητες της ίδιας κατεύθυνσης, αλλά και τις οντότητες που δημιουργήθηκαν ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, ήταν πάρα πολλές, αρκετά κοπιαστικές, αλλά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Πολλά ήταν όμως και τα διάφορα προσκόμματα και οι αλυσιτελείς συζητήσεις που έγιναν, μέχρι και την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 που κοινοποιήσαμε το κείμενο Ενότητα των Πατριωτικών δυνάμεων απαιτούν οι καιροί! .
Στο Κείμενο αυτό μεταξύ άλλων τονίζαμε: «Σήμερα οι Πατριωτικές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν έχουν χρείαν καμιάς ταξικής ιδεολογίας, όπως τεχνηέντως κάποιοι αριστερόστροφοι όψιμοι πατριώτες επιδιώκουν να πλασάρουν στον Δημοκρατικό Πατριωτικό κόσμο, προσδοκώντας βεβαίως το ελάχιστο περιχαρακωμένο πολιτικό όφελος. Την Ενότητα όμως, που απαιτούν οι καιροί, για να διεμβολιστεί το φαύλο σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα, δεν την εξασφαλίζει ούτε ο αναδυόμενος ταξικός πατριωτισμός , ούτε η αριστερόστροφη λογική των δήθεν Πατριωτικών Δυνάμεων[...]».
Το Κίνημα Νέα Πολιτική Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης και από τη θέση αυτή, Δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι : 

Δεν συμμετέχει στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, επειδή θα ήταν ασυνέπεια να αγωνίζεται για την Ενότητα των εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων με τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν και να θέτει το Λαό σε διαίρεση με ένα επιπλέον κόμμα, έτσι που αντί να λειτουργήσει συλλογικά κατά του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, τελικά αν αποφάσιζε την αυτόνομη συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές, να δείχνει ότι λειτουργεί προς όφελος του ίδιου του συστήματος.
Τονίζουμε εκ νέου ότι: «τη λογική του διαίρει, είτε από αριστερά είτε από δεξιά, οι Έλληνες την έζησαν σχεδόν 40 χρόνια τώρα, με τα γνωστά μέχρι σήμερα αποτελέσματα και τον αφανισμό τόσο της εργατικής όσο της μεσαίας, αλλά και της μεγαλύτερης τάξης στην Ελλάδα». .
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Οφείλουμε ακατάπαυστα να επιδιώξουμε την ενότητα του Λαού, με τις εξετάσεις που δίνουμε για την ενότητα πρώτα τη δική μας, είτε ως πρόσωπα είτε ως οντότητες, αφού:
Έχουμε μπροστά μας σοβαρά πολιτικά προβλήματα, όπως είναι το εθνικό έγκλημα των Πρεσπών, για το οποίο οφείλει να μιλήσει ο Λαός, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός κληρονόμος της ελληνικής ιστορίας της Μακεδονίας και των Ελλήνων.
Έχουμε μπροστά μας σοβαρά εθνικά θέματα, που εκτείνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελληνικής Επικράτειας και του Ελληνισμού, Θράκη- Αιγαίο – Βόρεια Ήπειρος, Κύπρος.
Έχουμε μπροστά μας την κατοχική μορφή ζωής του Έλληνα και της Ελληνίδας, που επέβαλαν οι εξ αριστερών εθνομηδενιστές και οι εκ δεξιών συνοδοιπόροι τους μνημονιακοί νεοφιλελεύθεροι και κατέστησαν τους Έλληνες φόρου υποτελείς, με δυσβάστακτο χρέος, με ματωμένα πλεονάσματα, μέχρι το 2060 και γενικά τη Χώρα σε εκποίηση και υποθήκευση μέχρι το 2015.
Έχουμε μπροστά μας την τραγική συνύπαρξη της πατρίδας μας στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, με τους ιδιωτικούς οικονομικούς μηχανισμούς της να απομυζούν την οικονομία της χώρας μας, μέσα από την ευφάνταστη λειτουργία του δήθεν κοινού νομίσματος και την υπαγορευμένη δημοσιονομική πολιτική σταθερότητας, δηλαδή την αιώνια λιτότητα υπέρ των Ισχυρών της ΕΕ.
Οι κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρωζώνης είναι Ηλίου φαεινότερο ότι χειραγώγησαν προς ίδιον όφελος, από την έκδοση και την κυκλοφορία του Ευρώ, τις οικονομίες των υπολοίπων χωρών του Νότου της Ευρώπης και γι’ αυτό δεν θα εκπλαγούμε, όταν δεν θα εξυπηρετούνται τα μεγάλα συμφέροντά τους, να προβούν και στη διάλυση της Ευρωζώνης. Η συγχώνευση άλλωστε δύο γερμανικών τραπεζών Deutche Bank και Commerz bank αυτό προμηνύει!
Αυτοί είναι οι σπουδαίοι λόγοι για τους οποίους εμείς θα επιμείνουμε να αγωνιζόμαστε, τουλάχιστο μέχρι τις Εθνικές Εκλογές, στο μοναδικό δρόμο που κατανοούμε και πιστεύουμε ότι είναι αυτός που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Λαού και του Έθνους και δεν είναι άλλος από αυτόν της Ενότητας σε ίση βάση, των Πατριωτικών και Αντιμνημονιακών Δυνάμεων
Εμείς η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θεωρούμε χρέος μας να παλέψουμε για την συγκρότηση της μεγάλης Πατριωτικής Ενότητας, γιατί μόνο μια Ενότητα αυτής της μορφής μπορεί να δώσει τη λύση που περιμένει ο ελληνικός Λαός.
Το τονίζουμε και το κάνουμε γνωστό από τώρα ότι, στο εξής δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία για κανέναν, είτε κόμμα, είτε συλλογικότητα, είτε πρόσωπο, που δεν θα ανταποκριθεί θετικά στο γενικό προσκλητήριο που θα σημάνει , για να προσφέρει υπηρεσίες στον υποδουλωμένο Λαό και στη λαβωμένη ελληνική Πατρίδα.
Το Κίνημα Νέα Πολιτική
Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης, παραμένει στις επάλξεις του Αγώνα για το πεδίο των Εθνικών εκλογών. Οι εκλογές αυτές θα συγκροτήσουν τη νέα Βουλή των Ελλήνων. Μιας Βουλής που θα είναι ο χώρος νομοθετικής μάχης για το μέλλον και την εθνική συνέχεια των Ελλήνων, του Ελληνικού Λαού και του Έθνους.

Το Πολιτικό Συμβούλιο "Νέα Πολιτική"

Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης 


1 σχόλιο:

george.griboyiannis@gmail.com είπε...

Η αντιμνημονιακή ενότητα είναι ανά πάσα στιγμή ευπρόσδεκτη. Όμως ας μην αποκρύπτουμε ποιά οφείλει να είναι η βάση (η βασική αντιστασιακή-απελευθερωτική στόχευση) για αυτή την ενότητα. Για πολλά πολιτευόμενα σχήματα αυτή η βάση είναι κυρίως η οδός του Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού. Σε αυτή την οδό, σε αυτη την πορεία, συμμετέχουν, πολιτευόμενοι και οπαδοί-ψηφοφόροι. Υπάρχει όμως και η άλλη σκέψη-δράση, η οποία επιδιώκει συνεργασία με τους φορείς της πρώτης άποψης, χωρίς όμως αποτέλεσμα εδώ και εννέα μνημονιακά χρόνια. Είναι η άποψη της ΣΥΝ-ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ του άρθρου 120Σ,μέσω ενός "Δημοκρατικού Αντιμνημονιακού και Πατριωτικού Μετώπου"(*) δεδομένου ότι η αντίσταση στο έγκλημα προέχει της κοινοβουλευτικής "κανονικότητας". Αυτη η πρόταση, συνοδεύεται από συγκεκριμένο/δημοσιευμένο επιχειρησιακό σχέδιο (ευπρόσδεκτα και άλλα τέτοια σχέδια), σχέδιο-τρόπο δράσης με στρατηγικη-τακτικές εις γνώση όλων και με τη συμμετοχή όλων, και με κύριο σκοπό την αγωνιστικη/δικαιική/πολιτική (πολιτικών αρχών όχι κομμάτων) αντιστασιακή-απελευθερωτική Ενότητα, ενότητα αγωνιστικη-επιστημονική-διεθνοποιημενη-ταυτοχρονα κατεβασμένη στο πεζοδρομιο και ενωπια-ενωπιω των σφετεριστων (**) της λαϊκης κυριαρχίας.
Αυτή η δεύτερη προταση-υπαρκτός τρόπος δράσης, αναμένει συν-έργειες, με την προσθήκη της παρατήρησης πως και στις εθνικές "δημοκρατικες" εκλογές, θα συνεχιστει η μικροκομματική και μέχρι στιγμής αντιπατριωτικη ιδιοτέλεια που αντί Δημοκρατίας "απονέμει" τίτλους κομματικής ευγενείας, οπαδων-ψηφοφόρων.
(*) όπως ακριβώς ορίζουν σε δυό πρόσφατα διαφορετικά τους άρθρα στην Ισκρα οι Δ.Φλαμιάτος-Κ.Παπουλής.
(**)αστυνομικων-συμβολαιογραφων-δικαστικών και λοιπών συνενόχων/παραβατών του όρκου καθήκοντος και πίστης προς την πατρίδα, της μνημονιακής πολιτικής.