Κυριακή 19 Μαΐου 2019

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ και ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!




Τον τελευταίο μήνα πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, πάντα στήνεται το ίδιο σκηνικό.

Οι εν ενεργεία δήμαρχοι:

·        Με «εξοικονομημένα» τα έξοδά τους τις περισσότερες φορές, εκδίδουν έμμεσα από πρόθυμους εκδότες τοπικές εφημερίδες μιας χρήσεως, μέσα από τις οποίες από τη μία πλευρά  απλώνουν την πραμάτεια των έργων τους και από την άλλη, κατασυκοφαντούν τους αντιπάλους τους. Ενίοτε δε βγάζουν στην επιφάνεια και υποψηφίους λαγούς, για να τους στηρίξουν όταν χρειαστεί.

·        Τους τελευταίους μήνες πριν από τις εκλογές, «θυμούνται» όλως τυχαίως, να θεμελιώνουν έργα, ακόμα και τιμητικές πλάκες αναρτούν  σε στάδια ή αλλαχού, σε  μνήμη γηγενών κατοίκων!!

·        Ενεργοποιούν τον κομματικό τους μηχανισμό, αλλά και τον μηχανισμό οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων, που τάζουν και ξανατάζουν. Άλλωστε κανείς δεν έχασε από το τάξιμο!!

·        Κάνουν το παν, ειδικά όταν υπάρχουν οι πάντα πρόθυμοι που επιλέγουν το «σίγουρο» νικητή, να πάρουν στο συνδυασμό τους τα λεγόμενα «βαριά χαρτιά», που με τη μεγαλύτερη ευκολία μετακινούνται από την προηγούμενη δημοτική παράταξη, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό!

·        Μετατρέπουν το Δήμο, από κύτταρο πρωτογενούς εξουσίας των δημοτών, σε ένα  θεσμό που θανατώνει τις ζωτικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας και μετατρέπει την συντεταγμένη τοπική κοινότητα, σε ξενοδοχειακό χώρο τουριστών. Ταυτόχρονα με τις διαφημιζόμενες μεγάλες επενδύσεις, είναι σίγουρο ότι το «κέρδος» που θα προσκομίστεί στο δήμο, θα είναι η αποσάθρωση της τοπικής κοινωνίας, κάποιες βοηθητικές θέσεις εργασίας για τον πληθυσμό, αλλά πολλά κέρδη και χωρίς κόπο μάλιστα, αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητας τάχα επενδυτών.

 Σε αντιδιαστολή των παραπάνω ο Συνδυασμό μας, ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ, με την υποψήφιο δήμαρχο Μαρία Σίνα:

·        Προβάλει ένα άλλο μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης του Δήμου, που έχει στο επίκεντρό του τον ΑΝΘΡΩΠΟ, με σκοπό το ζωντάνεμα της γειτονιάς και την άμεση επαφή με το Δημότη, που συμμετέχει, προτείνει και ελέγχει ταυτόχρονα την  «εξουσία».

·        Προτάσσει την ΕΝΟΤΗΤΑ των δημοτικών παραταξιακών δυνάμεων, χωρίς ανούσιες συγκρούσεις, με μοναδική επιθυμία την εξυπηρέτηση της βούλησης των Τοπικών Κοινωνιών, όπως εκφράζεται από τις προτάσεις  των εκλεγμένων Κοινοτικών Συμβουλίων, αλλά  και των θεσμοθετημένων Συμβουλίων  Γειτονιάς που προτείνουμε να δημιουργηθούν, των Τοπικών Συλλόγων και των Τοπικών Επιχειρήσεων.

·        Με τον παραπάνω τρόπο οργάνωσης και ανάπτυξης,  θέλουμε και πιστεύουμε ότι μπορούν  να ενεργοποιηθούν οι Τοπικές  Κοινωνίες, ώστε τα πάντα να κινούνται με τη σύμφωνη γνώμη τους και το Δημοτικό Συμβούλιο να ενεργεί για λογαριασμό τους.

·        Μέσα από αυτό τον τρόπο λειτουργίας οι πολίτες δεν θα έχουν δικαίωμα μόνο σε μία ψήφο κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά θα έχουν λόγο «καθημερινά», θα προτάσσονται τα θέματά τους στα Δημοτικά Συμβούλια και εκεί θα συζητούνται!

·        Σε μια τέτοια διαδικασία που θα γίνεται υπό τη συνεχή παρακολούθηση των ίδιων των ενεργών δημοτών, να δούμε αν θα μπορούσε πχ: να περάσει απόφαση ερήμην τους για «εργοστάσιο απορριμμάτων» στη Βάρη,  450 έργα κατατετμημένα σε εργολαβίες με άμεση ανάθεση, διαδικασία express με έναν υποψήφιο για την Β Πλαζ Βούλας και παραλία ΠΙΚΠΑ και μάλιστα ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, με πλήρη αδιαφάνεια, με έργα τσιμεντοποίησης περιοχών κλπ.

ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ. ΘΑ ΕΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: