Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Γιατί τώρα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και γιατί με το ψηφοδέλτιο «Δίπλα σας» με υποψήφια δήμαρχο τη Μαρία Σίνα!




Φίλες και φίλοι,
Συμπολίτες, συμπολίτισσες  του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης,       

Είναι γνωστό ότι από την έναρξη της κατ΄ αρχήν οικονομικής κρίσης,  που τελικά  εξελίχθηκε  σε κρίση θεσμών και γενικότερης λειτουργίας του κράτους και μαστίζει την Ελληνική κοινωνία μέχρι σήμερα, αφιερώθηκα στον αγώνα ενάντια στην ιδιότυπη κατοχή που βιώνει η Πατρίδα μας , μέσα από τα Κινήματα των πλατειών (ΣΠΙΘΑ, ΕΠΑΜ) και σήμερα από το Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Όπως ίσως αρκετοί γνωρίζετε, στην τοπική Αυτοδιοίκηση είχα έντονη και σοβαρή εμπλοκή, μέχρι την έναρξη της παραπάνω περιόδου και έκτοτε έδωσα ιδιαίτερο βάρος και συμμετοχή  στην κεντρική πολιτική σκηνή, αφού η περίοδος των παράνομων Δανειακών Συμβάσεων και των Μνημονίων της καταστροφής, έδεσαν πισθάγκωνα την Ελλάδα μας για πολλά χρόνια, και όλοι και  όλα  έγιναν έρμαια αυτής της κατάστασης και επόμενα και της λεγόμενης Αυτοδιοίκησης.

Ο αγώνας είναι πλέον πολυμέτωπος και η χώρα, για μην μεταβληθεί σε χώρο,  δύσκολα θα μπορέσει να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί, αν δεν ανατραπεί  όλο το μνημονιακό καθεστώς που της έχει επιβληθεί.

Εδώ ακριβώς εντάσσεται και ο αγώνας που πρέπει να δοθεί στην  κατ΄ επίφαση  Αυτοδιοίκηση, αφού κάθε ημέρα που περνάει  της αφαιρούνται αρμοδιότητες και κυρίως οικονομικοί πόροι, κάνοντας την εξάρτημα της κάθε κεντρικής εξουσίας, με τελευταίο κατάντημα  το Ν. 4549/14.6.2018 (ΦΕΚ Β΄104/24.01.19). 

Φυσικά ελάχιστοι ίσως γνωρίζουν ότι σε αυτόν το νόμο, προβλέπεται η κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ),  σε λογαριασμό που ελέγχεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δηλαδή από  την  Τρόικα!!

Φυσικά αυτό είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό (έχει πάρει αναστολή η εφαρμογή του )που θα ενεργοποιηθεί αμέσως μετά τις εκλογές(Λεπτομέρειες στην εξέλιξη του προεκλογικού αγώνα)

Είναι πράξη ευθύνης, πράξη παραδειγματική!

Ακριβώς έτσι συναισθάνομαι τη συμμετοχή μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, ειδικά από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκαν αυτά που παρατηρούσα τον τελευταίο χρόνο και αφορούσαν την «αποστράτευση» δια της μεθόδου της «προαγωγής» συγκεκριμένων  προσώπων,  που είχαν κάθε λόγο να προσφέρουν υπηρεσίες στο δήμο ΒΒΒ. Σχετικό είναι το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εβδόμη» https://ebdomi.com/eidiseis-nea/14439-o-tziotis-paraiteitai-sto-para-pente.html  όπως και  το γεγονός ότι δοκιμάστηκαν και οι δικές μου προθέσεις, από προστρέξαντες «καλοθελητές», ακόμα και τη στιγμή που ήταν γνωστή η εμπλοκή μου στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Όλα τα παραπάνω ήταν αρκετά για να με πείσουν ότι οι εκλογές αυτές και μάλιστα με την εφαρμογή του συστήματος  της απλής αναλογικής, δημιουργούν αναταράξεις γενικά στους εν ενεργεία δημάρχους, που θα επιθυμούσαν με τον αέρα του αναντικατάστατου, να κάνουν ακόμα έναν εύκολο περίπατο, χωρίς  ενοχλητικούς δημοτικούς  συμβούλους. Ειδικά δε στο δήμο μας με την προοπτική των μεγάλων έργων  της δήθεν ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου, «τη γαλάζια δημοκρατία» όπως πρότεινε   αποχωρήσας υποψήφιος και ασμένως και άμεσα αποδέχθηκε την πρότασή του η δημοτική αρχή, φάνηκαν αμέσως οι διαθέσεις και τα σχέδια που επιφυλάσσονται για τον τόπο.

Έτσι λοιπόν, ακριβώς την τελευταία στιγμή,  ο φίλος μου και συναγωνιστής σε πολλούς αγώνες που έχουμε δώσει και χωρίς  να συμφωνούμε πάντοτε στενά πολιτικά, ο πρύτανης της αρθρογραφίας  του τοπικού τύπου Κώστας Βενετσάνος, μου τηλεφώνησε πολύ ενωρίς την Κυριακή και στη συνάντηση που είχαμε με έπεισε ότι, ειδικά στις εκλογές αυτές έχουμε χρέος να στρατευθούμε ως απλοί οπλίτες και να δώσουμε το παράδειγμα σε όλους εκείνους, που ενώ ασκούν κριτική και καλά κάνουν, διστάζουν  όμως να εκτεθούν και να αναλάβουν ευθύνες. Τα λογικά του επιχειρήματα με έπεισαν και δώσαμε για μια φορά ακόμη τα χέρια σε κοινό αγώνα.

Η επιλογή του συνδυασμού ήταν περισσότερο εύκολη  υπόθεση,  γιατί παρακολουθώντας πέντε χρόνια τώρα τη δράση δημοτικών παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων, είχαμε σαφή εικόνα δυνατοτήτων και συνέπειας, ενώ η αποχώρηση άλλων καταξιωμένων δημοτικών συμβούλων, γινόταν μονόδρομος για μας η συνεργασία και η συστράτευση με τη Μαρία Σίνα. Μία δημοτική σύμβουλο που μόνο ανιδιοτελή προσφορά και αλληλεγγύη  έχει να δείξει στο  έργο της.

Επίσης έχοντας διαμορφώσει προσωπικά  μία καθαρή εικόνα,  για τον τρόπο με τον οποίο έγινε προσπάθεια να σπιλωθεί η τιμή της  Μαρίας και παρά  την πρωτόδικη  απόφαση σε βάρος της, διατηρώ  τη βεβαιότητα της αθωότητάς της και την αποκάλυψη της σκευωρίας. Η άποψη μου ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο,  από τη στιγμή που ρυπαρά έντυπα που εκδόθηκαν, προφανώς χρηματοδοτούμενα από τρίτους, ανέλαβαν  να την πιέσουν να αποσυρθεί από την «κούρσα» των εκλογών,  ή αν αυτό δεν γίνει  να την «λερώσουν». 

Δυστυχώς όμως  για όλους αυτούς που σχεδίασαν αυτόν τον τρόπο εξόντωσης, αφού  η Μαρία Σίνα  ούτε αποσύρεται, ούτε τσαλακώνεται,  ούτε λερώνεται. Έχει μια υγιή οικογένεια , θα εξακολουθήσει να είναι η Μαρία της διπλανής πόρτας, που ο καθένας, ακόμα και όσοι την  έβλαψαν,  μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα δώσει χέρι βοηθείας και διεκδικεί επάξια και με αξιώσεις το δήμο Βάρης βούλας Βουλιαγμένης, προς όφελος όλων των πολιτών  του δήμου, έχοντας στο πλευρό της άξιους και δυναμικούς συνεργάτες.

Φίλες και φίλοι

Δεν μπαίνω στο συναγωνισμό και στον ανταγωνισμό της ψήφου, αλλά προτρέπω όσες και όσους με γνωρίζετε τόσα χρόνια και στηρίζετε την κάθε  δημόσια προσπάθειά μου,  να στηρίξετε πρωτίστως το Συνδυασμό ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ της υποψηφίας Δημάρχου Μαρίας Σίνα γιατί, η ίδια  βρίσκεται μακριά των οικονομικών ή άλλων συμφερόντων που καιροφυλακτούν  για να καταστρέψουν, προς χάρη της δήθεν ανάπτυξης,  ότι το πιο ωραίο υπάρχει στο δήμο μας που είναι το πανέμορφο παραλιακό μέτωπο,  το εναπομείναν φυσικό περιβάλλον και οι  αρχαιότητες.  Παλεύει με κάθε ικμάδα που διαθέτει για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών,  είναι μεθοδική, έχει το μοναδικό χάρισμα να χαμογελάει, να είναι προσηνής, να ακούει τον κάθε πολίτη και την κάθε ομάδα πολιτών  και να κάνει το πρόβλημα τους δικό της. Δευτερευόντως, δώστε τη ψήφο σας, ανεξαρτήτως συνδυασμών, σε αυτούς που μπορούν και έχουν δυνατότητες να προσφέρουν έργο με ανιδιοτέλεια.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς

Δημήτρης Κυπριώτης
Στρατηγός ε.α
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό
Δίπλα σας, Μαρία Σίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: