Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

«Ραντεβού» από Δευτέρα για εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.Διεγράφη η κ. Λούκα Κατσέλη



«Ραντεβού» μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Eνωσης, όπου την προσεχή εβδομάδα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, δίδουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, καλώντας τον να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, ενώ παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου να μεταβάλει άποψη, η κ. Λούκα Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου και διεγράφη.

Πλέον, η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στις 153 έδρες. Το πλέον ανησυχητικό, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση εμφανίσθηκε επί ώρες να τελεί σε καθεστώς «ομηρίας» από την κ. Λούκα Κατσέλη που -όπως και η κ. Βάσω Παπανδρέου- είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό σε μια ύστατη προσπάθεια να πεισθεί να υπερψηφίσει. Επίσης, από χθες επανήλθαν στο προσκήνιο δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπέρ της συγκυβέρνησης ή των πρόωρων εκλογών, με την επισήμανση ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα λιτότητας.

Το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της «πράσινης» Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετέδωσε η κ. Βάσω Παπανδρέου, η οποία υπογράμμισε πως ψηφίζει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, επειδή δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να μην εκταμιευθεί η έκτη δόση, αλλά «είναι η τελευταία φορά που ψηφίζει με συνειδησιακό πρόβλημα». «Πρέπει να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες», κατέληξε, προϊδεάζοντας για το σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: