Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.


      
Η πανεπιστημιακή κοινότητα εμβρόντητη παρατηρεί την συντελούμενη κατεδάφιση της Δημοκρατίας, τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στο Πανεπιστήμιο. Οι πρόσφατες κινήσεις Πανεπιστημιακών, διαχρονικά παροικούντων στις Υπουργικές Αυλές, όπως του πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ι. Γρυσπολάκη, αποτελούν ακόμα ένα επεισόδιο στο έργο της καταστροφής του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Έναν προάγγελο της οικτρής μοίρας που θα έχουν οι ακαδημαϊκές ελευθερίες στο «νέο» Πανεπιστήμιο όπως το «οραματίζεται» η κ. Υπουργός και οι σύμμαχοί της με το νόμο 4009/2011.

Η απόπειρα ποινικοποίησης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι οποίες αποτελούν επιπλέον δημόσια εκφρασμένη γνώμη της συντριπτικής πλειονότητας της πανεπιστημιακής κοινότητας, συνιστά εγχείρημα πειθάρχησης και εκφοβισμού των πανεπιστημιακών και ανακαλούν «άλλες» εποχές. Ηχεί, μάλιστα, ειρωνικά, όταν γίνεται στο όνομα μιας νομιμότητας που πρώτο το υπουργείο έχει κατάφωρα παραβιάσει. 

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών δηλώνει ότι θα εναντιωθεί με όλες της τις δυνάμεις σε πρακτικές που δεν έχουν χώρο στο πανεπιστήμιο μιας δημοκρατικής χώρας. Δηλώνει ότι στηρίζει τον συνάδελφο Δημήτρη Πατέλη στον αγώνα του, γιατί είναι ένας αγώνας εναντίον εκείνων που επιδιώκουν τον εκφοβισμό και τη σιωπή των πανεπιστημιακών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: