Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχές και άγριο "δούλεμα" στους απόστρατους. Σύσκεψη αυτή την ώρα.

Έκτακτη συνεδρίαση Ολων των Ενώσεων των αποστράτων αξιωματικών!


Στα γραφεία της ΕΑΑΣ όλες -αλλά όλες- οι Ενώσεις Αποστράτων, παλαιές και νέες συνεδριάζουν σε μια προσπάθεια σχηματισμού κοινού μετώπου έναντι στα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση κι έχουν εξοντώσει τους απόστρατους αλλά και τους εν ενεργεία.
 
Χθες οι εκπρόσωποι των “θεσμικών” Ενώσεων είχαν πολύωρη συνάντηση με τον ΥΕΘΑ και τη στρατιωτική ηγεσία, στην οποία το μόνο που ειπώθηκε από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας ήταν η αναγνώριση της κατάστασης και η υπόσχεση ενός ραντεβού με τον πρωθυπουργό. Η απίστευτη κατάσταση και η κοροϊδία που υφίστανται οι απόστρατοι δεν έχει προηγούμενο. 
 
Ο χειρισμός των σοβαρών θεμάτων από ένα πολιτικάντη και δύο αποστράτους που εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα και μόνο είναι μία βραδυφλεγής βόμβα η οποία όταν εκραγεί θα είναι πλέον αργά. Τουλάχιστον οι απόστρατοι υφυπουργοί, δεν αναλογίζονται και δεν ντρέπονται με αυτά που επιβάλλονται στους συναδέλφους τους; Τι απολογία θα δώσουν αύριο; 
 
Η συνεδρίαση όλων των φορεών αποστράτων έχει λοιπόν μεγάλη σημασία για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν στο μέλλον. 

ΣΧΟΛΙΟ: Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα! 

Όταν κάποιοι  φωνάζαμε στην κυριολεξία, επί κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα υπερβαίνει κομματικούς υπολογισμούς, πολλοί εκ των συναδέλφων που σήμερα ''οδύρονται'', ήλπιζαν μετά φανατισμού μάλιστα,  ότι μόλις η ΝΔ επιστρέψει στα πράγματα, θα τακτοπιηθούν οι πάντες. Ο τυφλός κομματισμός βλέπετε  δεν τους άφηνε να δούν κατάματα την πραγματικότητα, για μια φορά ακόμα και ...ήλπιζαν. 

Έφτασαν μάλιστα  στο σημείο, όταν οι Ενώσεις αποστράτων  έκαναν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τους εν ενεργεία συναδέλφους τους του συνδικαλιστικού οργάνου ΣΥΣΜΕΔ, οι μεγάλες Ενώσεις ΕΑΣ, ΕΑΝ. ΕΑΑ απαγόρευσαν στα μέλη τους  να  προσέλθουν στη συγκέντρωση  και στην ουσία να απαξιώσουν τους  5000 αξιωματικούς  ΕΕ και ΕΑ που συγκεντρώθηκαν εκείνο το απόγευμα στο χώρο της Π. Βουλής και ΄'εκαναν πορεία προς το ΥΠΟΙΚ. Θεώρησαν τότε ίσως περισσότερο   σωστό,  να προσπαθήσουν να πείσουν με αλλεπάληλες επισκεψεις την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και κάθε άλλον υπουργίσκο, για τα δίκαια των αιτημάτων τους. Μάλλον  φαίνεται ότι δεν είχαν  καταλάβει και δεν ξέρουμε  αν και τώρα πολλοί  αντιλαμβάνονται,  ότι η  ''παραίτηση ανευ όρων και αμετάκλητα της εθνικής μας κυριαρχίας'' από την πρώτη κιόλας δανειακή σύμβαση, θα επιφέρει  πολύ μεγαλύτερα δεινά από τις μειώσεις των μισθών!

Τωρα όμως  ήρθαμε στην κατάσταση του '' ως εδώ και μη παρέκει''. Για να δούμε λοιπόν τι θα βγεί από τη σημερινή σύσκεψη ΟΛΩΝ των Ενώσεων, πράγμα που δεν είχε γίνει πριν.
 Ευχόμαστε το καλλίτερο! 
Δημήτρης Κυπριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: