Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

''Ενός κακού, μύρια έπονται…''




* Γράφει ο Σταμάτης Καλλιανός (Οικονομολόγος)


    
1. Ποιό ήταν το αρχικό κακό?

-Μήπως ήταν λάθος που μπήκαμε στην Ε.Ε. το 1981 και από τότε κάνουμε ότι μας λένε οι ''οδηγίες '' των Βρυξελλών?

-Ήταν λάθος που μπήκαμε στην Ευρωζώνη και αλλάξαμε την δραχμή με το ευρώ που το αγοράσαμε 340,75 δραχμές ?

-Ήταν λάθος που κάναμε τις Ευρωπαικές οδηγίες ελληνικούς νόμους και δημιουργήσαμε ένα νομοθετικό πλαίσιο που  ''απαγόρευε'' να ψαρεύουμε στις ελληνικές θάλασσες ,να επιλέγουμε την αγροτική μας παραγωγή και να μη μπορούμε να πουλήσουμε σε ''τρίτες '' χώρες?

-Ήταν λάθος που στέλναμε στις Βρυξέλλες Ευρωβουλευτές και υπέγραφαν ότι ήθελε το Ευρωκοινοβούλιο χωρίς να ρωτήσουν κανέναν?

-Ήταν λάθος που αφήσαμε τη τράπεζα της Ελλάδος στο έλεος  της Ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα να ασκεί η Ελλάδα δική της νομισματική πολιτική?

-Ήταν λάθος που παίρναμε ''επιχορηγήσεις'' για τα ελληνικά, αγροτικά προιόντα και  επιτρέπαμε στις Βρυξέλλες να βάζουν τις ''τιμές ασφαλείας'', δηλαδή να μας λένε πόσο θα τα πουλάμε για να τα αγοράζουν αυτοί?

-Ήταν λάθος δικό μας που πιστεύαμε τις κυβερνήσεις μας που έλεγαν ότι ''όλα πάνε καλά'' ενώ ζούσαμε με δανεικά και συνέχιζαν κάθε χρόνο να δανείζονται?

-Ήταν λάθος οι Ολυμπιακοί Αγώνες που αναλάβαμε ή που μας υποχρέωσαν να κάνουμε και που φάγαμε τα δανεικά σε γλέντια και φαγοπότια ?

-Ήταν λάθος η ανεξέλεγκτη λειτουργία του ελληνικού χρηματιστηρίου ,που διαφήμιζαν όλοι και μας έλεγαν ότι άμα το χρηματιστήριο έχει κέρδη και υψηλούς ''δείκτες ημέρας''  ,όλα πάνε καλά?

-Ήταν λάθος η αγορά υποβρυχίων από του Γερμανούς ,ενώ τα φτιάχναμε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα πληρώσαμε χωρίς να τα έχουμε παραλάβει ?

-Ήταν λάθος που δίναμε το Λάδι μας και τα λεμόνια μας στους Γερμανούς και αγοράζαμε τόσα χρόνια γερμανική μαγιονέζα?

-Μήπως όλα αυτά μας επιβλήθηκαν από του Εταίρους μας με αντάλλαγμα να λεγόμαστε Ευρωπαίοι ??

2. Δεν πήραμε ''χαμπάρι.. το φιάσκο''?

-Κανείς δε κατάλαβε ότι το συμφέρον της χώρας μας ήταν διαφορετικό από αυτά που συνέβαιναν στον τόπο μας 30 χρόνια?

-Το ''φάγαμε'' το παραμύθι όλοι μαζί λαός και κυβερνόντες ή ο λαός φώναζε και οι κυβερνόντες τον κορόιδευαν ότι τάχα δημιουργούσαν τις προοπτικές για το μέλλον της χώρας ?

-Γιατί με την είσοδό μας στη Ε.Ε. απωλέσαμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς για τα δικά μας και δεχθήκαμε να υλοποιούμε τις οδηγίες ξένων συμφερόντων ?

-Γιατί επιτρέψαμε την ''Ελεύθερη Διακίνηση Κεφαλαίων'' ,δεν έβλεπε κανένας ότι τα κεφάλαια πήγαιναν προς μια κατεύθυνση και το χρήμα έφευγε στο εξωτερικό ?

-Τόσα ταξίδια στις Βρυξέλλες και τόσες ''συσκέψεις κορυφής'', τόσο μελάνι χύθηκε για να φτάσουμε σήμερα να είμαστε χρεωμένοι και το κράτος και οι Έλληνες από τους  Εταίρους μας?

-Αυτές ήταν οι προοπτικές της ενωμένης Ευρώπης και των φιλοδοξιών να συγκλίνουμε και εμείς με τις ''ανεπτυγμένες χώρες''?

-Γιατί επιτρέψαμε στις τράπεζες να μεταβληθούν σε εμπορικές και να αφήσουν πίσω τον ''ιδρυματικό'' χαρακτήρα τους ως μη κερδοσκοπικά ιδρύματα ?

-Γιατί οι τράπεζες δανείζανε και χρεώνανε τους Έλληνες πολίτες για να ''παίζουν στο χρηματιστήριο'' και δεν δίνανε τα λεφτά κατ’ευθείαν στις ''εισηγμένες'' εταιρίες ?Αφού ήταν δεδομένο από τον ''τρόπο του παιχνιδιού'' ότι σε αυτές θα κατέληγαν !!!

-Ωραίο σχέδιο ανάπτυξης υπηρετήσατε όλες οι κυβερνήσεις  ηθελημένα ή άθελά σας γιατί είστε και κουτοί!!!

3.Και το κακό συνεχίζεται ….

-Τι κουβεντιάζουμε τώρα , ότι είμαστε φυλακισμένοι από τις υπογραφές μας για να μπούμε στην Ευρώπη ,για να μπούμε στο ευρώ ,για να μπούμε στο Δ.Ν.Τ. που υπογράψαμε μνημόνια ,που δεχθήκαμε να μας ελέγχει ''η Τρόικα''.

-Κανείς δε μιλάει για την Εθνική μας αξιοπρέπεια και την Εθνική μας κυριαρχία.

-Τι σόι κράτος είμαστε ?Γιατί υπηρετήσαμε στο στρατό και φυλάξαμε τα σύνορα ,γιατί κάναμε τόσος πολέμους για να είμαστε ελεύθεροι ,γιατί διδάξαμε όλο τον κόσμο ''πολιτισμό'' και φιλοσοφία για τη ζωή ,γιατί επινοήσαμε την έννοια της δημοκρατίας ???

-Ο υπέρτατος νόμος για ένα κράτος είναι η ελευθερία της Αυτοδιάθεσής του.

-Δεν διαπραγματευόμαστε ,ούτε την ελευθερία μας ,ούτε την αυτονομία μας .

Υστερόγραφο:

1) Δεν δεχόμαστε τη συγνώμη κανενός.
2) Δεν δεχόμαστε το ''Λάθος κάναμε'' από κανέναν .
3)  Δεν πιστεύουμε ότι φταίει κανένα ''πρόγραμμα''.
4) Δεν ζητάμε Ηγέτη για να μας ''σώσει''.
5) Δεν θέλουμε ξένους ''Επενδυτές''.                                        6) Δεν πουλάμε ούτε τη συνείδησή μας, ούτε την Δημόσια περιουσία μας.                                                                              
7) Δεν θέλουμε ούτε ζητάμε άλλα Δάνεια από κανέναν .
      
 ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ:

1.  Τη ζωή μας πίσω.
2.  Να μας απαλλάξετε από την παρουσία σας .
3.  Στη χώρα μας να αποφασίζουμε εμείς .
4. Να αλλάξουμε τις προδιαγραφές της δημοκρατίας μας.
5. Τη νέα Ελληνική γενιά να ηγηθεί  Ελληνικά .
6.  Ελληνική ηγεσία, Ελληνικό νόμισμα, Ελληνικές αποφάσεις.
7.  Αξιοκρατία και Ανάπτυξη.                                                         ---------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ
*Δημοσιεύθηκε στο ΧΩΝΙ της 30ης Ιουν.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: