Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Κοντός ψαλμός …Αλληλούια



         * Του  Σταμάτη  Καλλιανού  (Οικονομολόγου)
                                                                                                      

     
1. Σημερινή κατάσταση :

-Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι Βουλευτές  χτενίζονται!!                                                                  
-Τα ποσοστά των κομμάτων ‘’κουρεύονται’’ και ο Λαός ζορίζεται!!                                                
-Προσπαθούμε λένε … ενώ δεν ξέρουν ούτε γιατί   πράγμα  ψηφίζουν!!                                       
-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  ‘’ενημερώνεται ‘’ και είναι ενημερωμένος!! 
-Επικοινωνιακός  αποπροσανατολισμός  από τα Μ.Μ.Ε. που ‘’ παίζουν ‘’ άλλα ντι άλλων .Νομίζουν πως είναι έξυπνοι οι δημοσιογράφοι των καναλιών και ότι μας δουλεύουν                                  
-Η Αντιπολίτευση έχει ‘’ηρεμίσει’’!! Με τους νέους μισθούς, την βουλευτική αποζημίωση ,αγόρασαν καινούργια πουκάμισα, καινούργια σακάκια καλοκαιρινά και αισθάνονται ήδη ‘’συστημικοί’’.
 Ξέχασαν    τους Αγώνες και μπήκαν στην συνταγή της εξουσίας Την ίδια συνταγή ‘’’αλα παλαιά ‘’ και νομίζουν ότι αν τάξουν στον λαό ‘’κάτι καλύτερο’’ … θα τους ψηφίσει .!!
Αλλά απ΄ ότι φαίνεται ο Λαός  ‘’δεν μασάει’’ πια!!

-Οι  πρώην ‘’επαναστάτες ‘’Βουλευτές που φύγαν από τα κόμματά τους ,φτιάχνουν καινούργια κόμματα. Μάθανε βλέπεις τη ‘’δουλειά’’ και ‘’σκέφτονται’’ ότι καλύτερα είναι να είσαι αρχηγός  κόμματος  για να κάνεις ‘’καλύτερα κουμάντα’’ .’’Θα φάνε καλά’’!!!

-Αυτό το φώς στο τούνελ όσοι λένε ότι βλέπουν δεν είναι της εξόδου αλλά ενός άλλου ‘’οχήματος’’ που έρχεται για μετωπική σύγκρουση…

-Κανένας δεν έχει φιλότιμο να μιλήσει να πει μια αλήθεια ,κανείς δεν παραιτείται ,το παίζουν σωτήρες που καταλαβαίνουν τα προβλήματα αλλά δεν μπορούν να τα λύσουν.

-Τόσο μεγάλη ασυνειδησία δεν έχει καταγραφεί ξανά στην ιστορία .Ένα καθεστώς  πρωτόγνωρο που έχει δημιουργήσει ένα κλίμα οργής στον Λαό ο οποίος ζει ένα πραγματικό σοκ .


2.Ο Λαός υποφέρει:


-O Λαός ζητάει μια λογική εξήγηση ,αλλά δεν την παίρνει από κανέναν και από πουθενά.                                                    
 –Βαρέθηκε να μιλάει ,να εκδηλώνεται, να διαμαρτύρεται ,να εκτονώνεται .Κάνει ‘’οικονομίες ,έκοψε το ποτό, έκοψε το τσιγάρο, έκοψε το  κρέας ,έκοψε τις βόλτες ,δεν βγαίνει πια ‘’έξω’’, δε   πάει ούτε στο χωριό του γιατί δεν έχει βενζίνη.           –Θέλει να πουλήσει το αυτοκίνητό του αλλά δε ‘’πιάνει’’ τίποτα .Σκέφτεται πόσο πιάνει το σπίτι του ή το χωράφι του αλλά δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι .                                                       
 –Όλοι χρωστάνε στην Εφορία από  5-10.000 ευρώ .Οι μισοί χρωστάνε στις τράπεζες κάποιο δάνειο, αλλά προτιμούν να φάνε κάτι αντί να πεθάνουν από τη πείνα .

-Η κοινωνική πολιτική λειτουργεί ‘’ετεροχρονισμένα’’ ,θα πάρετε λένε τον Ιούλιο αναδρομικά τα βοηθήματά σας για να έχετε να πληρώσετε το φόρο σας που θα έλθει με τα εκκαθαριστικά !!
-Τα χαράτσια και οι απειλές περνάνε πάνω από τα κεφάλια μας σαν πολεμικά αεροπλάνα  και σκύβουμε να μη μας πετύχουν.                                                                                                      –Ένας Λαός τρομοκρατημένος ,που τον ληστεύουν ,σιωπά αλλά θα ήθελε να αντιδράσει…                                            
 -Περιμένει την ευκαιρία να τιμωρήσει του ληστές του γιατί αν περιμένει από την Δικαιοσύνη να τον  προστατέψει, αυτό παίρνει χρόνια και χρήμα .

-Σκέφτεται… ‘’δε  μπορεί βρε  παιδί μου’’ τόσους συμμάχους έχουμε ,τόσους ετέρους έχουμε ,τόσους αντιπολιτευόμενους ,τόσους Καθηγητές ,τόσους σπουδαίους Έλληνες !!κάποιος θα κάνει κάτι .Τόσους Διεθνείς οργανισμούς που προστατεύουν τα δικαιώματα των ανθρώπων ,τόσες κεντρικές τράπεζες ,τόση δημόσια περιουσία στο’’ ταμείο  ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου’’!!

-Καλά αυτοί που μας δίνανε τα ‘’δανεικά’’ δεν ξέρανε ότι οι δυνατότητες  αποπληρωμής τους  ήταν περιορισμένες;                                                                                                                                                                    -Γιατί να θέλουν να ρημάξουνε  τον ελληνικό λαό ,αφού αυτό δεν τους ‘’συμφέρει’’;


3. Το σύστημα είναι αχτύπητο:                                                                                              
  Το σύστημα είναι ‘’δημοκρατικό’’  αλλά λειτουργεί με τη λογική της συλλογικής ευθύνης ,της πολιτικής  ευθύνης  και όχι της ατομικής!!!                                                                                                                           -Έχει τα ‘’ΜΑΤ ‘’ ,έχει ‘’συστημικό στρατό’’ διορισμένο και καλοπληρωμένο ,που το στηρίζει!

-Έχει τα Μ.Μ.Ε. που ανήκουν στους μεγαλοεργολάβους-προμηθευτές του Δημοσίου που το στηρίζουν γιατί περιμένουν τα επόμενα ‘’πακέτα ‘’.

-Έχει Δανειστές που συνεχίζουν να το ‘’στηρίζουν ‘’γιατί αποσκοπούν σε νέους τόκους ,’’νέα γραμμάτια ‘’,νέες υποθήκες .

-Τα πρόσωπα του συστήματος παραμένουν στην εξουσία υπογράφοντας την’’ απώλεια’’ της   Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας μας και ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία .

-Δεν κάνουν τίποτα για να μας ‘’σώσουν’’ καμία αντίσταση κανένα ανάχωμα ,τα πιστόλια τα κρατάνε για να σώσουν μόνο το τομάρι τους .

-Αυτό το ελληνικό δημοκρατικό σύστημα που προστατεύει το δημόσιο συμφέρον των Ελλήνων είπε  ότι βρέθηκε πετρέλαιο στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης ,δηλαδή ‘’σε ευρωπαϊκό έδαφος ‘’και πήγε να πάρει την άδεια για να κηρύξει την Α.Ο.Ζ. .

-Αυτό το σύστημα και αυτοί που το επανδρώνουν δεν γνωρίζουν αυτή τη στιγμή ότι τα ‘’στοιχήματα που έχουν βάλει ‘’μπορεί να κληρώσουν και να είναι χαμένοι ;                                                     -Αφού η τύχη έχει πολλά ποδάρια και το υποκριτικό τους ταλέντο δεν θα τους σώσει αν συνεχίσουν να μας οδηγούν στο χάος .         





ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :


Κύριοι αφού εκτελέσατε τις επιθυμίες των δανειστών και τώρα αυτοί ομολογούν ότι κάνανε λάθη στις οδηγίες τους για ανάταξη της ελληνικής οικονομίας έχετε μία λύση :


Α) Δώστε πίσω τα λεφτά στο κόσμο γιατί οι περικοπές και η λιτότητα οδήγησαν στο βάθεμα της ύφεσης .


Β) Αν δεν έχετε λεφτά γιατί σας τα πήραν σβήστε τα χρέη της Εφορίας και των τραπεζών .


Γ) Χωρίς διαλόγους ,μονολόγους και καθυστερήσεις αν θέλετε η χώρα να πάρει το δρόμο της ανάπτυξης και να βγει από τη κρίση δώστε χρήματα στο λαό για να κινηθεί η οικονομία ,ο λαός ξέρει τι θα τα κάνει.


Δ) Το χρήμα έχει αξία μόνο όταν κυκλοφορεί και πολλαπλασιάζει τις συναλλαγές των ανθρώπων, όταν κινείται το χρήμα αυγαταίνει’’ είναι σαν το αυγολέμονο ,όσο το χτυπάς τόσο πιο πολύ φουσκώνει.

-Μην είστε σαν τους φτωχούς ζητιάνους που  μαζεύουνε τις λύρες στο πουγκί ,τρώνε φακές και πεθαίνουνε στη ψάθα.


-ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: