Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Δόγμα 2, 5 πολέμων εγκαινιάζει η Τουρκία.!

 
 
ΣΧΟΛΙΟ: ''Οι παλληκαρισμοί'' της Τουρκίας ενάντια στην Ελλάδα γίνονται κατά καιρούς για να φοβίζουν τρομαγμένους  πολιτικούς και με αυτόν τον τρόπο κατορθώνει η γείτονα χώρα και περνάει  εναν ενδόμυχο φόβο στους Έλληνες , ότι έτσι και ''δεν είναι καλα παιδιά'' και δεν  κάνουν αυτά που τους  υπαγορεύουν οι τροικανοί, θα έρθουν οι κακοί Τούρκοι και θα τους ''πάρουν'' τη χώρα.Και το παιχνιδάκι αυτό παίζεται πολλά χρονια τώρα. Και έτσι κάθε φορά που κάποιος άλλος στην Ελλάδα προσπαθεί να περάσει μίαν άλλη πολιτική, εκτός από αυτήν της υποδούλωσης, της αναξιοπρέπειας και της ταπείνωσης, αμέσως ακούγεται ο αντίλαλος  του φόβου. ''Και τι θα γίνει με την Τουρκία'' υπονοοώντας ότι και καλά ...θα μας επιτεθούν!! Και όλοι αυτοί  δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι η Τουρκία βρίσκεται σε συνεχή χάλια, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά, άσχετα αν η προπαγάνδα θέλει να την παρουσίαζει σαν ένα κρατος υπόδειγμα.! Η αλήθεια βέβαια είναι εντελώς αντίθετη και αυτό ευκολα το αντιλαμβανετα κανείς, όταν βλέπει τον ξεσηκωμό του κόσμου και την φτώχεια που επικρατεί πίσω από τα φώτα, των κεντρικών πλατειών της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας. Ας αντέξουν λοιπόν τις εξεγέρσεις και τους Κούρδους και μετά ας μιλάνει για ταυτόχρονους πολ΄μους εναντίον κρατών (Συρία, Ελλάδα) και κάτι ακόμα ...ψιλά!!
 
 
Τουρκία: Δόγμα 2, πολέμων
 
 
Αλλάζει η «κόκκινη βίβλος» της Τουρκίας με την γειτονική χώρα να σχεδιάζει τη στρατηγική της για την αντιμετώπιση 2.5 πολέμων, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Η κόκκινη βίβλος που για τελευταία φορά επικαιροποιήθηκε πριν το 2010 είναι ο οδηγός της τουρκικής κυβέρνησης και των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πριν από 3 χρόνια η κυβέρνηση Ερντογάν είχε βγάλει τους πιθανούς εχθρούς όπως τη Συρία. Η βίβλος αναφέρονταν σε 1.5 πόλεμο, δηλαδή με την Ελλάδα και το PKK. Eνω τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε η πρόβλεψη για 2.5 πολέμους.

Oμως σύμφωνα με την εφημερίδα Vatan λόγω της κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού από την αεράμυνα της Συρίας και λόγω των μαχών στη χώρα αυτή η Άγκυρα αλλάζει στρατηγική.
Η Συρία γίνεται ο νούμερο ένα εχθρός στη λίστα των απειλών. Η Ελλάδα θεωρείται ο δεύτερος εχθρός και το PKK o μισός εχθρός.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ηδη η Τουρκία εφαρμόζει το δόγμα των 2.5 πολέμων δηλαδή οι ‘Ενοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες ή ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν 2.5 πολέμους ταυτόχρονα.
 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: