Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Αύριο προσάγονται στα δικαστήρια οι συλληφθέντες της ΕΡΤ!

Για την συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων στον Υμηττό

 

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013ΝΕΤ Live ΜΕΣΩ EBU

Update 03:50 
 
Αύριο στις 11.00 στο κτίριο 16 της Ευέλπίδων περνάνε οι 8 συλληφθέντες της παρέμβασης στον Υμηττό. Να είμαστε όλοι εκεί!

Λίγο μετά τις 03.30 έληξε η μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη ΓΑΔΑ, τη στιγμή δηλαδή που έγιναν γνωστές και οι 5 κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι 8 συλληφθέντες. 
 
Αναλυτικά οι κατηγορίες αφορούν 4 πλημμελήματα και ένα κακούργημα: διακεκριμένες φθορές κατά δημόσιας περιουσίας (κακούργημα), διατάραξη ασφάλειας επικοινωνιών, απείθεια κατά αστ. οργάνων, αντίσταση και απειλές.
 
Φυσικά, για τον αστυνομικό που αναγνωρίστηκε από τους συλληφθέντες εντός ΓΑΔΑ ως ο υπεύθυνος για τις φθορές στις εγκαταστάσεις στον Υμηττό (με όνομα και υπηρεσιακό) αριθμό, ο αστ. διοικητής δεν αναγνώρισε καν ότι ανήκει στο σώμα το συγκεκριμένο "όργανο". 

Update 01.39 Στις 8 συλλήψεις ο απολογισμός. Απολογούνται σε 1 περίπου ώρα με άγνωστο κατηγορητήριο

Update 01.30 Έγκλειστοι παραμένουν οι προσαχθέντες του Υμηττού. Φαίνεται ότι μεθοδεύεται η σύλληψή τους και πληροφορίες κάνουν λόγο για την ιδιαίτερη "συνεισφορά" του Γκίκα Μάναλη σε αυτό.
 
Update 23.00 Σε 9 προσαγωγές εργαζομένων  προχώρησε η αστυνομία μετά από επέμβαση στον Υμηττό. Οι συνάδελφοι οδηγήθηκαν δεμένενοι με χειροπέδες στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ. Αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώνεται απ' έξω.

Update 21.50 Επέμβαση των ΜΑΤ και προσαγωγές αυτή τη στιγμή στον Υμηττό.

Παρέμβαση διαμαρτυρίας λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στον πομπό της ΕΡΤ στον Υμηττό από εργαζόμενους και αλληλέγγυους. Αυτή τη στιγμή το σήμα της ΕΡΤ εκπέμπει αναλογικά από τη συχνότητα 21 σε ολόκληρη την Αττική και επεκτείνεται και σε άλλες κοντινές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: