Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

«Ουδέν καλόν αμιγές κακού»





Γράφει ο Οικονομολόγος  Σταμάτης Καλλιανός*

1. Πρόλογος για τα αυτονόητα:
    
 -Η διέξοδος  από τη ‘’κρίση’’ ,μέσω δανεισμού, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα σε αδιέξοδο.
 -Τέσσερα χρόνια (2009-2013) δανειζόμαστε με δόσεις για να ξεπληρώνουμε τις δόσεις που χρωστάμε .
 -Η ταυτόχρονη μείωση μισθών και αύξηση φόρων για να μειώσουμε τα ελλείμματα του κρατικού προυπολογισμού  οδήγησε στη μείωση της κατανάλωσης ,την αύξηση της ανεργίας και μπήκαμε σε παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας .
-Είναι προφανές ότι αυτοί που αποφασίζουν για εμάς δεν γνωρίζουν τι υπογράφουν ή είναι  συμμέτοχοι σε μια ‘’πολιτική απάτη ‘’ που σχεδιάστηκε σε βάρος του ελληνικού λαού .
-Αυτά λοιπόν που συνεχίζουν να διαφημίζουν ως μόνη και μοναδική λύση για την έξοδο από τη κρίση, αυτά τα καλά που λένε ότι κάνουνε για να μας ‘’σώσουνε’’ δεν είναι αμιγώς καλά αλλά κουβαλάνε περισσότερα κακά .
-Ας πούνε την αλήθεια πρώτα στον εαυτό τους και μετά ας αλλάξουν πορεία πριν είναι αργά.                             
  
2. Έθνος ,Πατρίδα ,Κράτος ‘’Σύστημα ‘’

  -Άλλο Έθνος , άλλο Πατρίδα ,άλλο Κράτος και άλλο ‘’Σύστημα’’!!!
 - Έθνος είναι ο λαός και η ομοιογένεια του πληθυσμού του , η ιστορία του ,ο πολιτισμός του , τα ήθη και τα έθιμά του και γενικά ο τρόπος που ζεί στη χώρα του.
  -Πατρίδα είναι ο χώρος στον οποίο ζεί αυτός ο λαός και αυτό το κράτος με την γεωστρατηγική ιστορία .
 -Κράτος είναι  η Ελληνική Σημαία ,η Ελληνική Δημοκρατία , οι θεσμοί ,οι σφραγίδες ,οι στολές και τα εμβλήματα και η οργάνωση της δημόσιας διοίκησης για να υπηρετείται η χώρα και ο λαός της .Το κράτος είναι κυρίαρχο στη επικράτειά του .
 -Σύστημα είναι  οι άνθρωποι που επιλέγονται για να εκπροσωπούν τον λαό ,να προστατεύουν τη πατρίδα ,να διαχειρίζονται τα κοινά μέσα από τις εξουσίες των θεσμών του κράτους και να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον .
- Τα κόμματα είναι υπεύθυνα για την ‘’στελέχωση του κράτους ‘’.
- Τα κόμματα σαν ‘’παρέες αρπακτικών’’ έχουν καταργήσει την αξιοκρατία και στρατολογούν μέτριους ‘’μαλιστάνθρωπους’’  βουλημικούς  της εξουσίας που δεν λένε ποτέ όχι στον αρχηγό τους και μιλάνε καλά την ΄΄ξύλινη γλώσσα’’ !!! Ανθρώπους που αντί να υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον ,υπογράφουν νόμους εναντίον του λαού που τους εξέλεξε και μετά βγαίνουν στα κανάλια και αντιπολιτεύονται τον εαυτό τους!!
-Πολιτικοί που ζητάνε από το λαό να σέβεται τους θεσμούς ,να πιστεύει στα λεγόμενά τους ,ενώ αυτοί παίζουν ‘’πολιτικό παιχνίδι ‘’ χωρίς κανόνες .
-Κοροιδεύουν πάντα το λαό, που περιμένει από αυτούς να λύσουν τα προβλήματά του ,λέγοντας ότι δουλεύουν σκληρά για να του εξασφαλίσουν  για το μέλλον μια καλύτερη ‘’προοπτική’’, ενώ την ίδια στιγμή η τσέπη τους γεμίζει!!

3. Η ‘’πτώχευση ‘’ είναι Γενική!

-Το ψέμα παρουσιάζεται σαν αλήθεια και το κακό για καλό !!!
-Το ‘’σύστημα’’ έχει πτωχεύσει προ πολλού και κρατιέται ‘’με τα δόντια’’ στην εξουσία …
-Το κράτος έχει χρέη αλλά ποτέ τα κράτη δεν πτωχεύουν .
-Ο λαός ,το έθνος και η Πατρίδα επίσης δεν πτωχεύουν ποτέ γιατί όσο υπάρχουν άνθρωποι και χώρα υπάρχει πλούτος και μέλλον για να επιβιώσουν .
-Οι οικονομίες των χωρών διαχρονικά έχουν διακυμάνσεις .Είναι αυτό που λέμε ‘’περίοδοι ισχνών και παχέων  αγελάδων’’, αλλά το χρήμα δεν ανήκει σε κανέναν .Το χρήμα είναι το μέσον των συναλλαγών και καμία άλλη εξουσία δεν εκπροσωπεί παρά μόνο να τρώνε οι κλέφτες λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους πολίτες!!!
-Τα διαχειριστικά ‘’τερτίπια’’ που πληγώνουν τον λαό και τον καθιστούν  χρεωμένο ,ανενεργό και αντιπαραγωγικό να παραμεριστούν γιατί αυτά δεν συμφέρουν κανέναν .
-Οι ρατσιστές του χρήματος και της εξουσίας να πάψουν να κατηγορούν τον λαό και να τον προσβάλουν με τον εγωισμό και την αλαζονεία τους .
-Η διαπλοκή μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικότητας που υποτιμά τον λαό και τις θυσίες του μπορεί να υπάρχει αλλά μόνο οριακά .Όταν ξεπεραστούν τα όρια και δεν επεμβαίνουν οι δημοσιογράφοι και οι δικαστές, τότε μιλάμε για σαπίλα εθνική .
-Ο λαός όμως που έχει υποτιμηθεί και δεν αντιδρά ,να ξέρετε ότι γνωρίζει τι συμβαίνει και γνωρίζει και τον καθένα σας προσωπικά!!
-Αλλάξτε το συστηματάκι σας , κλείστε μερικούς φυλακή ,πιάστε μερικούς  που τα ‘’πήραν χοντρά’’, ‘’φορολογείστε  ‘’ όσους κλέψανε πολλά, βάλτε κανέναν άνθρωπο της προκοπής να διαχειριστεί τα κοινά κονδύλια και πάψτε να κρύβετε την αλήθεια και να κρύβεστε από την κοινή θέα γιατί ‘’ Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο ‘’!!!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: (Αφιερωμένο στη «Θεία Πόπη»)

Α) Το έθνος και η πατρίδα είμαστε όλοι μας .
Β) Το κράτος και τους θεσμούς τους στηρίζουμε όλοι .
Γ) Το σύστημα όμως που στηρίξαμε όλοι κατά καιρούς έχει τώρα μεταλλαχθεί ,βαδίζει σε λάθος δρόμο και είναι «επανδρωμένο» με λάθος ανθρώπους .
Δ) Ποτέ δεν είναι αργά .Ο λαός έχει υπομονή !!!
Ε) Σταματήστε το ‘’παραμύθι’’ ότι «μαζί τα φάγαμε» και ότι φταίμε όλοι  για τα χάλια των κλεπταποδόχων του «Συστήματος».

 *Μέλος της οικονομικής επιτροπής του ΕΠΑΜ
 stamatiskallianos@hotmail.com                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: