Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Παράνομες και ύποπτες αγορές γης από Τούρκους στη Λέρο!!




Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, έχει σχηματίσει δικογραφία για τις παράνομες αγορές ακινήτων σε ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ σημεία του νησιού από άτομα και εταιρείες που εκπροσωπούν τουρκικά συμφέροντα. Ραγδαίες εξελίξεις!

Τούρκος ακαδημαϊκός προέβη το 2018 σε αγορά έκτασης σε περιοχή κοντά στο ναύσταθμο και στο παρατηρητήριο του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο. Πίσω από αυτόν βρισκόταν επιχειρηματίας ο οποίος από το 2011 κάνει επίπονες προσπάθειες να αγοράσει ακίνητα στο νησί. Το Μάρτιο του 2019 άλλοι τρεις Τούρκοι επιχειρηματίες κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους άλλε ς 7 εκτάσεις έναντι 2,94 εκατ. ευρώ!

Οι παραπάνω αγοραπωλησίες είναι παράνομες, λόγω του νόμου περί δικαιοπραξιών,  ο οποίος για λόγους προστασίας του εθνικού συμφέροντος , απαγορεύει την απόκτηση γης από υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ στην ελληνική παραμεθόριο. Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο οι Τούρκοι επιχειρηματίες χρησιμοποίησαν υπεράκτιες εταιρείες ,

Η Εισαγγελία Κω βρίσκεται προ διώξεων εναντίον όλων των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στις αγοραπωλησίες, . Οι διώξεις θα στραφούν και σε Έλληνες υπηκόους για διαμεσολάβηση και συμβολαιογραφικές πράξεις.

Κυριακάτικη Real news



Δεν υπάρχουν σχόλια: