Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Συνάντηση διερεύνησης συνεργασίας Κινημάτων και Κομμάτων

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από  ''το χωνί

Την πρώτη τους ιστορική συνάντηση "γνωριμίας", ώστε να διερευνήσουν την πιθανότητα συνεργασίας για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 1ης Ιουλίου στην αίθουσα "Αντώνης Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών 14 κινήματα και κόμματα που συμμετείχαν στις Ευρωεκλογές του 2014.
 
Σε αυτή τη συνάντηση "μηδέν" όπως την ονόμασαν, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του "Κόμματος Πειρατών Ελλάδας", στόχος ήταν η διερεύνηση δημιουργίας μιας πλατφόρμας συνεργασίας που ως βασικό στόχο θα έχει την επίτευξη του 3% στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ώστε να υπάρξει εκπρόσωπηση των αποκλεισμένων Ελλήνων ψηφοφόρων στη Βουλή.
rsz sin3
Σε αυτή την ανοιχτή πλατφόρμα συνεργασίας δεν θα υπάρχουν αρχηγοί, ανώτερα ή κατώτερα μέλη. Τα κόμματα και τα κινήματα που θα συμμετέχουν θα εκπροσωπούνται ισότιμα, ο καθένας θα μπορεί να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή, ενώ όλοι θα σέβονται το δικαίωμα όλων να έχουν τις πολιτικές και ιδεολογικές τους αντιλήψεις, χωρίς φυσικά οι υπόλοιποι να είναι υποχρεωμένοι να τις αποδέχονται.
 
Εκπρόσωποι των κινημάτων και κομμάτων που έδωσαν το παρών χαιρέτησαν την πρόταση δημιουργίας μιας πλατφόρμας συνεργασίας. Δεσμεύτηκαν μάλιστα να μεταφέρουν άμεσα στα κομματικά τους όργανα αυτήν την πρόταση προς διαβούλευση, ώστε στη δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα, όσοι συμφωνούν με το στόχο του 3% να "δώσουν τα χέρια" και να προχωρήσουν πια στη δημιουργία ενός κανονιστικού πλαισίου, βάσει του οποίου και θα πορευτούν στον κοινό τους αγώνα για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
rsz foto
"Πιστεύουμε πως πρέπει να φτιάξουμε έναν μεγάλο σχηματισμό συνεργασίας κομμάτων ώστε στις βουλευτικές εκλογές να καταφέρουμε αυτό που δεν καταφέραμε μόνοι μας . Στόχος είναι να συμμετάσχουν σε αυτή τη συμμαχία όλοι όσοι πραγματικά επιθυμούν μια κοινή κάθοδο, όσοι είναι σίγουροι πως μπορεί να υπάρξει κοινός τόπος" δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, Θανάσης Γούναρης.
 
Το παρών στη συνάντηση έδωσαν εκπρόσωποι από: το ΕΠΑΜ, το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, Ενωση Κεντρώων, Κοινωνία Αξιών, Κόμμα Δημοκρατών, ΛΕΥΚΟ, Δυνάμεις Κοινωνίας, ΕΔΗΚ, Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας (ΕΚΑΔ), "Δημιουργία Ξανά", Κίνημα Εθνικολαϊκής Συσπείρωσης, Ελληνες Ευρωπαϊοι Πολίτες, Δίκτυο Σπιθών Ελλάδας.


Τι είπαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και των κινημάτων
Εκπρόσωποι των κομμάτων και των κινημάτων που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος μοιράστηκαν τις δικές τους πρώτες σκέψεις με τους παρευρισκομένους.
 
"Η Ενωση Κεντρώων οδεύει στο πανελλαδικό της συνέδριο στο οποίο θα τεθεί προς διαβούλευση η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει σύμπνοια και ουσιαστική συνεργασία, ίση μεταχείριση και δίκαιη προβολή", είπε ο Γιώργος Κουτουλάκης της Ενωση Κεντρώων.
rsz kout
"Επικροτώ την πρωτοβουλία, δίνεται η δυνατότητα εκπροσώπησης κομμάτων που είναι αποκλεισμένα" τόνισε ο Στυλιανός Φενέκος της "Κοινωνίας Αξιών"
rsz fen
"Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή έχει εκπληκτικά πλεονεκτήματα και πρέπει να φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι" υπογράμμισε ο Αθανάσιος Κόκκινος του "Κόμματος Δημοκρατών"
rsz kok
"Μπορούμε όλα τα εκτός Βουλής κόμματα να συμμετάσχουμε στον ενιαίο πολιτικό εκθεσιακό χώρο που ονομάζεται εκλογές, όπου η ψήφος του κάθε κόμματος δε θα χάνεται, αλλά θα έχει αξία γιατί θα εκπροσωπείται στη Βουλή" σημείωσε ο Κωνσταντίνος Ντάλιος του "ΛΕΥΚΟΥ"
rsz nta
"Θα πρέπει να έχουμε ως στόχους τη Δημοκρατία και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας", είπε ο Γιώργος Βαμβακούσης από τις "Δυνάμεις Κοινωνίας"
rsz vamvak
"Θα παρακολουθούμε από κοντά αυτήν την προσπάθεια. Δουλεύουμε αμεσοδημοκρατικά και αν μπορέσουμε να βάλουμε έστω και ένα minimum στόχο, μπορούμε να συμπορευτούμε και εκλογικά", τόνισε ο Βασίλης Παπαδόπουλος του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
rsz papad
"Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα λαϊκό μέτωπο με συγκεκριμένα προτάγματα, για αυτό και πρώτα πρέπει να υπάρξουν ζυμώσεις", διευκρίνισε ο Σωτήρης Μπότας από το "Δίκτυο Σπιθών Ελλάδας"
rsz botas
"Πρέπει να συμφωνήσουμε στις ελάχιστες προϋποθέσεις, αλλά και να ξεκαθαρίσουμε πως κάνουμε την ένωση για να περάσουμε το 3%" είπε ο Σταύρος Καράμπελας από το ΕΔΗΚ.
rsz karamp
"Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και θα την παρακολουθούμε από κοντά παρά τον "τυχοδιωκτικό χαρακτήρα" (ελάτε να πάρουμε το 3%) που φαίνεται να υπάρχει Δημήτρης Κυπριώτης ΕΠΑΜ
rsz kipriotis
"Μπορούμε να είμαστε θαρραλέοι, να φύγουμε από τα εγώ μας να εστιάσουμε στην πατρίδα μας και τη Δημοκρατία; Τα υπόλοιπα βρίσκονται" είπε ο Παναγιώτης Πολιτόπουλος του ΕΚΑΔ.
rsz 1politopoulos
"Το ζήτημα για τη χώρα είναι είναι η εναλλακτική λύση. Μπορούμε να συνεννοηθούμε, ώστε να σταματήσει ο κατήφορος για τη χώρα που δεν έχει τελειωμό;" σημείωσε η Στέλλα Κατσαμάκη από το Κίνημα Εθνικολαϊκής Συσπείρωσης.
rsz katsamaki
"Το διακύβευμα είναι να μην υπάρχουν προσωπικές τακτικές, να υπάρχει ισηγορία και ισονομία, να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας" είπε η Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου από τις Δυνάμεις Κοινωνίας.
rsz papageorgiou
"Ας ξεχάσουμε κομματικές ταμπέλες, ας οργανωθούμε και ας πάρουμε θέση στη Βουλή" είπε ο Νίκος Νικολαϊδης της "Δημιουργίας Ξανά' 
rsz nikolaidis

11 σχόλια:

Δρ. Δημήτριος Αντωνίου PhD, FRCS είπε...

Μια καλαοπροαίρετη απορία. Πως μπορείτε να συνυπάρξετε με τα Μνημονιακά κινήματα "Δημιουργία Ξανά" και "Κοινωνία Αξιών" ? ...για να καταλάβω κι εγώ ο Ξανθός
Μόλις τώρα · Μου αρέσει!

Ανώνυμος είπε...

Τι κοινό έχει η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ» του Τζημερου με το ΕΠΑΜ ?????? ΘΑ τρελαθούμε τελείως .Αυτή η πρωτοβουλία μου φαίνεται σαν να λέμε στο κόσμο ψηφίστε μας για να πάρουμε την κρατική επιδότηση , τίποτα άλλο

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Πολύ σωστά και τα δύο σχόλια, αλλά καλό θα είναι να διαβάζουμε και τις δηλώσεις αλλά και την ανακοίνωση που ήδη έχει βγάλει για τις πρωτοβουλίες αυτές καιάλλες που βρίσκονται σε εξέλιξη(ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ) το ΕΠΑΜ. Τοτε και μόνο τότε έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Όμως αυτό που έχει σημασία και πρέπει να επιδιώκεται είναι το γεγονός ότι τα πάντα να γίνονται μπροστά στο λαό και έτσι να μπορεί ο καθένας να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του, ώστε με τον τροπο αυτό και τα σχόλια που δημιουργούνται,να δίνεται ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα λήψης της καλλίτερης απόφασης. Πάντως για να έχουμε την καλλίοτερη εικόνα, δε θα πρέπει να ξεφεύγει από τους ΕΠΑΜΊΤΕΣ ότι η όποια απόφαση είναι αποκλειστικό θέμα των μελών των πυρήνων του. Αυτή είναι και η καλλίτερη διασφάλιση. Άλλο αυτό όμως και άλλο προσερχομαι σε πρόσκληση -πρωτοβουλία, ακούω, μεταφέρω στα όργανα και στα μελη μου και στη συνεχεια μετά την απόφαση αυτών, την καταθέτω.

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Βέβαια ο φίλο; μου ο ...ξανθός δύσκολα μπορεί να καταλάβει από όσα διευκρινιστικά ανέφερα προηγουμένως. Τον δικαιολογώ όμως αφού δεν έχει μάθει την αμεσοδημοκρατική λειτουεγία!

ΣυντάκτριαProEvolution είπε...

η διαβουλευση και η αναγνωση των επιταγων περι συγκλισης δεν ειναι απαραιτητο σημειο για τελικη συμφωνια .
στα πλαισια της πραγματικης δημοκρατιας ΜΗΔΕΝ ανικουστον.

απο κει και επειτα σαφως και τα επιμερους ζητηματα αποδεικνουν το αν και εφοσον και με ποια δομη υπαρχει μελλον,η αν δεν υπαρχει.

θα προτιμουσα να υπηρχαν και αλλες δυναμεις στο χωρο αντι να κρινουμε επιδερμικα και υποθετικα.

Ας συμφωνησουμε οτι μπορουμε να διαφωνισουμε αλλα στην πραγματικη βαση του χειροπιαστου και οχι του υποθετικου.

Ανώνυμος είπε...

Εάν το ΕΠΑΜ δεν ήταν παρών θα το κατηγορούσαν για εσωστρέφεια τώρα που πήγε κάποιοι απορούν τι πήγε να κάνει... Επιτέλους ας σοβαρευτούμε, εξάλλου όπως διαβάζουμε ο εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ τόνισε ότι ο στόχος του 3% που έβαλαν είναι τυχοδιωκτικός!!! τι άλλο δηλαδή χειρότερο μπορούσε να τους πει? Και επειδή μπορεί να είναι χρήσιμες οι διαπιστώσεις, αλλά χρησιμότερες είναι οι προτάσεις καταθέτω μια και ας την λάβουμε πολύ σοβαρά υπ΄ όψιν μας "Το ΕΠΑΜ οφείλει να προσπαθήσει να ενώσει τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ με κυρίαρχο στόχο την απελευθέρωση της πατρίδας μας ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για Συντακτική Εθνοσυνέλευση και ενός νέου Συντάγματος από το λαό για το λαό." ΥΓ. στην παραπάνω πρόταση εξαιρούνται οι προδότες και τα αφεντικά τους, λέτε στη συνάντηση που παραβρέθηκε και το ΕΠΑΜ να υπήρχαν?
Γ.Α (Ένας πολύ καλός φίλος του ΕΠΑΜ)

Unknown είπε...

θα πιασετε το 3% και τι θα γινει? θα σταματησει να πληρωνει ο ελληνικος λαος μηπως? θα σταματησει το ξεπουλημα της χωρας? μονο την επιχορηγηση θα παρετε. κανετε καμμια σοβαρη κινηση αν θελετε να προεφερετε κατι επιτελους και αφηστε τα μεγαλα λογια. ενωθειτε ολα τα κομματα τα αντιμνημονιακα μαζι με ολα τα κομματα και με τους ανελ και με το συριζα που σας πιανει αλεργια με αυτους (γιατι αραγε?) μηπως και γινει μια πλειοψηφια και φυγει η δικτατορια απο την ελλαδα να ανακουφιστει ο κοσμος και μετα βρισκετε τις ιδεολογιες σας. διαφορετικα δεν αλλαζει τιποτα και ισως παιζετε το ρολο που θελει ο σαμαρας και η τροικα να σκορπιεται η αντιδραση του ψηφοφορου απο δω και απο κει σε μικρα κομματα και να κυβερνουν αυτοι μονιμα. μη πεφτετε στην παγιδα του διαιρει και βασιλευε. αν θελετε πραγματικα να ανατρεψετε τη δικτατορια και να ανακουφιστει ο κοσμος ενωθειται με ολους και αφηστε τις κομματικες διακρισεις. ολα τα αλλα ειναι ματαια και το ξερετε

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΤΑΛΙΟΣ είπε...

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΟΜΜΑΤΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. ( ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ) ΚΑΙ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ. - - Καλημέρα. Θα σας εξηγήσω πως εννοώ τον πολιτικό εκθεσιακό χώρο. Αυτή τη στιγμή όλα τα κόμματα που συμμετέχουν σε εκλογές, καταθέτουν το κάθε ένα χωριστά τη συμμετοχή τους στον Άρειο πάγο και το κάθε ένα χωριστά εκθέτει το πρόγραμμά του στους Έλληνες ψηφοφόρους. Όλα τα κόμματα λοιπόν ουσιαστικά συμμετέχουν σε ένα πολιτικό εκθεσιακό χώρο που ονομάζεται εκλογές. Θα πρέπει όμως ο συνδυασμός του κάθε κόμματος για να έχει εκπροσώπηση να λάβει το 3% των ψήφων. Διαφορετικά οι ψήφοι που λαμβάνει το κάθε κόμμα όχι μόνο δεν έχουν καμία αξία αλλά πριμοδοτούν αναλογικά και τα πρώτα κόμματα. Εδώ λοιπόν δεν έχουμε απλώς μία αδικία του εκλογικού νόμου αλλά συντελείται ένα πολιτικό έγκλημα διότι ο ψηφοφόρος που ψηφίζει το κόμμα του γιατί τον εκφράζει και είναι αντίθετος με τις κυβερνητικές πολιτικές και το πολιτικό κατεστημένο, ουσιαστικά επιδοκιμάζει τα κόμματα αυτά που με την ψήφο του ήθελε να τιμωρήσει. Άς ελευθερώσουμε τη σκέψη μας και ας σκεφτούμε απλά μαθηματικά. Μπορούμε λοιπόν όλα τα εκτός βουλής κόμματα να συμμετάσχουμε σε ένα νέο πολιτικό εκθεσιακό χώρο που η ψήφος του κάθε κόμματος όχι μόνο δεν θα χάνεται αλλά θα έχει πολιτική αξία γιατί θα εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο. Το κάθε μικρό κόμμα ανάλογα με τις ψήφους του θα δικαιούται επί πλέον και χρηματοδότηση που είναι απαραίτητη για τις δραστηριότητές του και θα απολαμβάνει όλα τα προνόμια που έχουν τα εντός βουλής κόμματα. Ο νέος πολιτικός εκθεσιακός χώρος είναι γεγονός και είναι πνευματικό δημιούργημα του ΛΕΥΚΟ. Θα είναι ένας συνδυασμός που θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα ανεξάρτητα το καθένα με τους δικούς του υποψηφίους προβάλλοντας το καθένα ξεχωριστά το πρόγραμμά του χωρίς να δεσμεύεται από τα άλλα κόμματα με τα οποία μπορεί να έρχεται και σε πολιτική αντιπαράθεση. Άν είχε γίνει αυτό στις προηγούμενες εκλογές τα κόμματα που συμμετείχαν και που όλα μαζί συγκέντρωσαν ποσοστό 17% και τώρα είναι εκτός βουλής όχι μόνο θα είχαν βουλευτικές έδρες αλλά θα αφαιρούσαν και έδρες από τα κόμματα του κατεστημένου που τις αύξησαν με τις δικές τους χαμένες ψήφους.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΤΑΛΙΟΣ είπε...

Kapardeli Eftichia "Μπορούμε λοιπόν όλα τα εκτός βουλής κόμματα να συμμετάσχουμε σε ένα νέο πολιτικό εκθεσιακό χώρο που η ψήφος του κάθε κόμματος όχι μόνο δεν θα χάνεται αλλά θα έχει πολιτική αξία γιατί θα εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο." Σωστό αλλα θα πρεπει να υπαρξει πρωτοβουλία να αλλαξουν καποιοι νόμοι και παράμετροι Κάνετε δημόσια προτάσεις στο κοινοβούλιο Θα βρειτε εμποδια γιατι δεν τους συμφέρει αλλα και γιατι ζουν με την περπατημενη την καθιερωμενη .... Ομως τους νόμους τους φτιάχνουν οι ανθρωποι ......................και η ιδέα σας ειναι περίφημη ...
31 Μαΐου στις 3:45 μ.μ. · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Paraskevi Kateridu kAPOIOW POY MPOREI NA TOPEI STHN TV.
31 Μαΐου στις 3:47 μ.μ. · Μου αρέσει! · 1

Kapardeli Eftichia Σωστά Παρασκευή ..........αλλα και οι υποψήφιοι των κομματων που κινούνται πολιτικά ................
31 Μαΐου στις 3:52 μ.μ. · Μου αρέσει!

Κωνσταντίνος Ντάλιος ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Το σωστό είναι να αλλάξει ο εκλογικός νόμος σε απλή αναλογική και να μην υπάρχει το όριο του 3% και το κάθε κόμμα να εχει εκπροσώπηση ανάλογα με τη δύναμή του. Αλλά μέχρι να αλλάξει στις προσεχείς εκλογές το κάθε κόμμα θα έχει δύο επιλογές ή να δηλώσει συμμετοχή στον Άρειο Πάγο που θα πρέπει να πάρει το 3% των ψήφων για να έχει εκπροσώπηση και να επωμιστεί μόνο του και όλα τα έξοδα ή να δηλώσει συμμετοχή στον συνδυασμό του πολιτικού εκθεσιακού χώρου που ίδρυσε το ΛΕΥΚΟ με τον τίτλο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. που θα μοιραστεί τα έξοδα με τα άλλα κόμματα και θα έχει εκπροσώπηση και με ελάχιστους ψήφους.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΤΑΛΙΟΣ είπε...

George Theodore Kanellakis βλέπεις ως εφικτή ή έστω ως επιθυμητή την σύμπλευση με τον τζήμερο, επί παραδείγματι ?
20 ώρες πριν · Μου αρέσει!

George Theodore Kanellakis μπορώ να σου αναφέρω κι άλλους αν θες
20 ώρες πριν · Μου αρέσει!

Κωνσταντίνος Ντάλιος Με την ίδια λογική που δέχτηκε το δικό σου κόμμα να συμμετέχει στις εκλογές αφού συμμετείχε ο Τζήμερος, με την ίδια λογική πρέπει να συμμετέχει και το κόμμα σου αφού ο πολιτικός εκθεσιακός χώρος του συνδυασμού είναι μία μικρογραφία των εκλογών που συμμετέχουν όλα τα κόμματα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Να θυμάσαι ότι οι ψήφοι του Τζήμερου και άλλων κομμάτων που αντιπολΙτεύεσαι ανεβάζουν και το δικό σου εκλογικό μέτρο και σου δίνουν έδρες. Συμπέρασμα όλα τα εκτός βουλής κόμματα άν και έχουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους στη συγκεκριμένη περίπτωση συμμαχούν ενάντια στον άδικο εκλογικό νόμο για να διασφαλίσουν τις ψήφους που θέλει να τους κλέψει.
9 ώρες · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

George Theodore Kanellakis Με τον κόσμο ναι. Αν συμφωνεί στα ιδεώδη της Ελευθερίας και την Ανεξαρτησίας και δεν είναι γερμανόδουλο, ναι.

Αλλά τον τζήμερο δεν τον κόβω να αλλάζει απόψεις καθώς δεν θα έχει έτσι έσοδα από τα γερμανά. Άσε που θα πρέπει και να τα πολεμήσει (χαχαχα γελάσαμε και σήμερα)
10 ώρες · Μου αρέσει!

George Theodore Kanellakis η λογική του : "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" θα πρέπει να συνάδει με ήθος και Πάθος για την Πατρίδα.
Κόβεις τον τζήμερο (μιας και μιλάμε για δαύτο) να έχει ήθος και πάθος για την Πατρίδα ?
10 ώρες · Μου αρέσει!

Κωνσταντίνος Ντάλιος Γιώργο θα σου πώ μια μικρή ιστορία. Πριν πολλά χρόνια είχα κάνει μία σύμβαση με το δήμο του Βόλου ως θεατρικός σκηνοθέτης να δημιουργήσω ένα παιδικό δημοτικό παιδικό θέατρο στο Βόλο. Δημιούργησα κάποιες παιδικές παραστάσεις με μαθητές και μαθήτριες που μάλιστα ΄τους έδινα το θέμα και έγραφαν τα ίδια τα παιδιά το έργο που έπαιζαν. Ήταν η εποχή που ξεκινούσε παραστάσεις και το Θεσσαλικό Θέατρο στη Λάρισα. Πριν τις Εθνικές εκλογές του 2012 προεκλογικά μιλώντας με ένα από τα παιδιά που είχα στο θέατρο και τώρα είναι διευθυντής σε μια μεγάλη εταιρία μου είπε ότι στις εκλογές θα στηρίξει τον Τζήμερο ο οποίος είναι φίλος του και πρόεδρος ενός νέου κόμματος που θα κατέβαινε για πρώτη φορά και μάλιστα μου είπε ότι ήτανε στο παιδικό και έπαιζε κιθάρα. Βέβαια χάρηκα που ένας μαθητής μου θα συμμετείχε στις εκλογές και μίλησα τηλεφωνικά μαζί του. 'Οταν διαπίστωσα ότι ήταν μνημονιακός του είπα ότι διαφωνώ μαζί του και ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούμε. Στίς εκλογές του 2012 το ΛΕΥΚΟ δέν μπόρεσε να συγκεντρώσει χρήματα και βοήθησα το συνδυασμό ΟΧΙ του ΕΠΑΜ αφού γνωρίστηκα φιλικά με τον Κυπριώτη και το Γιαννουλόπουλο. Προσωπικά δεν ήμουν υποψήφιος αλλά ήταν η γυναίκα μου ως εκπρόσωπος των ανέργων στο υπόλοιπο Αττικής και μάλιστα ήρθε και πρώτη σε σταυρούς. Θα σου γνωρίσω επίσης ότι στην Κύπρο όλα τα κόμματα είναι γραμμένα σε ένα ψηφοδέλτιο΄και ο ψηφοφόρος σταυρώνει τον υποψήφιο του κόμματος που θέλει να ψηφίσει. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του πολιτικού εκθεσιακού χώρου με τον τίτλο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α..

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΤΑΛΙΟΣ είπε...

Δημιουργία Ξανά ΘΗΒΑ Αγαπητέ κ. Ντάλιο, ο "πολιτικός εκθεσιακός χώρος" αποτελεί μια προσωπική σας ιδέα,δεν ήταν το ζητούμενο των συμμετεχόντων στη χθεσινή συνάντηση στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας δημιουργίας ενός συνασπισμού που θα ξεπεράσει το φράγμα του 3%. Οι συμμετέχοντες στη χθεσινή τους συνάντηση δεν ασχολήθηκαν καν με το όνομα,μόνο εσείς αναφερθήκατε. Συνεπώς, δεν έχει νόημα το όνομα ή ο νονός αυτού,σημασία έχει η πρωτοβουλία που πήραν οι Πειρατές και εύχομαι να φέρει ώριμους καρπούς. Επιπροσθέτως, η παράθεση των δικών σας διαλόγων με τον φίλο σας που στρέφεται εναντίον του Προέδρου της Δημιουργίας ,Ξανά! Θάνου Τζήμερου με προβοκατόρικους χαρακτηρισμούς μειώνει την ουσία και το καλό πνεύμα της ανάρτησής σας διότι παρατίθεται ο διάλογος "κοπιαρισμένος" μη δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον ίδιο ή κάποιο στέλεχος της Δημιουργίας να απαντήσει. Αυτά προς αποκατάσταση της ηθικής τάξης και πάντα με διάθεση διαλόγου.Καλή σας συνέχεια!
2 Ιουλίου στις 12:57 μ.μ. · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει!

Κωνσταντίνος Ντάλιος Aγαπητέ κύριε ναι έτσι είναι τα παραπάνω κείμενα δεν έχουν σχέση με την πρωτοβουλία των Πειρατών, γιατί η συγκεκριμένη πρόταση έγινε από το ΛΕΥΚΟ πολύ πριν τις εκλογές. Επειδή εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε και μας απασχολεί όλους η αναγκαιότητα για συνεργασία, την ξαναδημοσίευσα ως εργαλείο προβληματισμού γιαυτό και άφησα και τα σχόλια που έγιναν, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον Θάνο Τζήμερο τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι τις απόψεις του άσχετα εάν διαφωνώ σχετικά με τις θέσεις του για το μνημόνιο, ενώ συμφωνώ με πολλά άλλα που κατά καιρούς έχει διατυπώσει.
7 ώρες · Μου αρέσει!

Δημιουργία Ξανά ΘΗΒΑ Θα επιμείνετε στον όνομα " πολιτικός εκθεσιακός χώρος" και τον λογότυπο(περίγραμμα χάρτου Ελλάδας) ή είσθε διατεθειμένος να δεχθείτε οποιοδήποτε όνομα και σύμβολο που εξυπηρετεί τον ουσιαστικό πυρήνα της κοινής προσπάθειας και στο οποίο θα συμφωνήσουν όλα τα συμμετέχοντα μέρη;
6 ώρες · Μου αρέσει!

Κωνσταντίνος Ντάλιος Δεν καταλάβατε το όνομα που προτείνουμε είναι το ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α που τα αρχικά του σημαίνουν ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ. Το έμβλημα είναι το περίγραμμα του χάρτη της Ελλάδας. Οφείλω να σας ενημερώσω ότι τη συγκεκριμένη πρόταση τη συζητάμε κατ ιδίαν με κόμματα εδώ και ένα χρόνο, και κάποια έχουν συμφωνήσει και κάποια άλλα προτείνουν άλλο όνομα. Η πρωτοβουλία των Πειρατών έγινε πρόσφατα και έρχεται να ενισχύσει την πρότασή μας διότι στη φιλοσοφία συμφωνούμε. Εμείς συνεχίζουμε τις κατ ιδίαν επαφές μας και σύντομα θα μιλήσουμε και μαζί σας. Σχετικά με το όνομα και το έμβλημα, θα επιλεγεί από την πλειοψηφία.
25426