Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Θέλουμε Δήμαρχο και όχι «Σερίφη»! Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες της Βάρης!


Σήμερα (χθες) 17 -03-2011, οι επιχειρηματίες του κλάδου Εστίασης της Βάρης, πραγματοποίησαν  2η Έκτακτη Γενική τους Συνέλευση, μέσα σε διάστημα 15 ημερών.

Στη Συνέλευση  παραβρέθηκαν, εκτός από τους επαγγελματίες της Πόλης, ο  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε) Π. Τσάκος και ο Αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε) Γ.Καβαθάς.

Τη Δημοτική Αρχή, εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Σπ. Πανάς, που τυγχάνει και Συνάδελφος των Επαγγελματιών, ενώ ‘’έλαμψαν’’ με την απουσία τους,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (εκλεγόμενος στη Βάρη) και ο υπεύθυνος  Αντιδήμαρχος για τη Βάρη, κ.κ Αναστασίου και Αργυρουδάκης, αν και είχαν προσκληθεί να παραστούν.

Σε όλη τη διάρκεια της Συνέλευσης, οι επαγγελματίες εκδήλωσαν με τις τοποθετήσεις τους, τόσο την αγανάκτηση όσο και την απόγνωσή τους, για τον τρόπο με τον οποίο  αντιμετωπίζει τις επιχειρήσεις τους αλλά και τους ίδιους προσωπικά, η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κασιδόκωστας.

Συγκεκριμένα κατηγόρησαν τον κ. Κασιδόκωστα για:

-  Τη διγλωσσία που χρησιμοποιεί,( διαφορετική όταν τον επισκέπτεται αντιπροσωπία και άλλη όταν μεμονωμένα έρχεται σε επαφή με τους επαγγελματίες )

-    Τον τρόπο που ο ίδιος κατευθύνει, οδηγεί και παρακολουθεί από απόσταση τα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας, προσπαθώντας να διασπείρει   με τους ελέγχους που διενεργούν φόβο και «τρομοκρατία»!

-          Την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του να αξιώνει, μέσω των οικονομικών οργάνων του Δήμου, να προπληρώσουν από την αρχή του έτους και εφάπαξ τους φόρους για χρήση τραπεζοκαθισμάτων, παρά τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις.

-         Τις απειλές επιβολής προστίμων μέχρι ύψους 200%!, αν δεν αποξηλώσουν  εντός  μιας εβδομάδας τις πέργκολες των καταστημάτων τους και τις επιγραφές τους.

-         Ανάλγητη συμπεριφορά που επιδεικνύει μη αντιλαμβανόμενος, έστω και ανθρώπινα, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν  λόγω της οικονομικής κρίσης, που πλήττει τον κλάδο τους, όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλους τους  επαγγελματίες.

-         Μη εφαρμογή της ισόνομης αντιμετώπισης  των επαγγελματιών των 3 Πόλεων, τόσο στην καταβολή των φόρων τους, όσο και στην απαγόρευση του καπνίσματος.

Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς η τοποθέτηση του εκπροσώπου στη Γ.Σ.Ε.Β.Ε της Ένωσης Εστιατόρων της Ακτής Σαρωνικού Β. Σιαμέτη, που μεταξύ των άλλων δήλωσε με έμφαση απευθυνόμενος στον Αναπληρωτή Δημάρχου ότι: Εμείς οι επαγγελματίες θέλουμε να έχουμε Δήμαρχο και όχι «Σερίφη» γιατί έτσι ακριβώς μας φέρεται ο κ. Κασιδόκωστας.

Στη συνέχεια ρώτησε τον κ. Πανά, αν αληθεύει ότι οι επιχειρηματίες στη Βουλιαγμένη πληρώνουν φόρο ανταποδοτικών τελών  3% αντί του προβλεπομένου 0,5%, για να λάβει την απάντηση δια στόματος του Αντιδημάρχου ότι, «Ήταν 3% και τώρα είναι 1%, ενώ ο ΑΣΤΕΡΑΣ Βουλιαγμένης πληρώνει μόνο το προβλεπόμενο 0,5%».

Προς επιβεβαίωση των αναφορών περί «Σερίφη Δήμαρχου», ορισμένοι εκ των επαγγελματιών, διέκοπταν τη συνεδρίαση για να αναφέρουν ότι: «Ο Δήμαρχος αυτή τη στιγμή περνάει από τα καταστήματά τους και επαναλαμβάνει τις απειλές του». !

Μάλιστα δε, σε λίγη ώρα μετά τις παραπάνω αναφορές, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος με το γνωστό σε όλους ειρωνικό και βαρύ του ύφος, να διαβαίνει το απέναντι πεζοδρόμιο από το χώρο που γινόταν η Συνέλευση, θέλοντας προφανώς να αποδείξει στους καταστηματάρχες τι;;;

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου περιορίστηκε να απαντήσει ότι θα μεταφέρει στο Δήμαρχο τις συζητήσεις και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει προσπάθειες να εξομαλυνθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Το σίγουρο πάντως είναι και εδώ είμαστε για να διαψευστούμε, ότι σε πολύ λίγες ημέρες η κατάσταση όχι μόνο δε θα ομαλοποιηθεί, αλλά θα γίνουμε μάρτυρες πολύ χειρότερων καταστάσεων.


      


Δεν υπάρχουν σχόλια: