Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ομάδα Δημοτικών Συμβούλων του Κασιδόκωστα τον……προσγείωσε.



Είχαμε προειδοποιήσει με το χθεσινό δημοσίευμα μας, ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμενης, θα δοκιμαστούν οι Δημοτικές Παρατάξεις, από τη θέση που θα πάρουν οι Σύμβουλοι τους, στην αποδοχή ή όχι της πρότασης για ψήφιση ενός ψηφίσματος, που θα κατέθετε ο επικεφαλής της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Πασακυριάκος.

Πράγματι στην έναρξη της συνεδρίασης του ΔΣ, ο κ. Πασακυριάκος προσδιόρισε την ουσία του ψηφίσματος, λέγοντας ότι:

 «Το ΔΣ του Δήμου θα πρέπει από τώρα και πριν ακόμα δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και τετελεσμένα, να αντιτάξει τη σθεναρή αντίθεσή του σε μία προοπτική ‘’ξεπουλήματος’’ των παραλιών του ενιαίου Δήμου».

Τη θέση του αυτή ο κ. Πασακυριάκος, τη στήριξε αναφέροντας ότι:

«Αυτά υπάρχουν τόσο ως κατευθύνσεις του επικοιρωμένου‘’μνημονίου’’ που έχουν δημοσιοποιηθεί στις εφημερίδες, όσο και ως δηλώσεις αξιωματούχων της Κυβέρνησης, που μιλούν άλλοτε για αξιοποίηση και άλλοτε για πώληση».

 Το υπόψη θέμα το προσδιόρισε ως επείγον και ζήτησε  από τον Πρόεδρο του ΔΣ την εφαρμογή του Κανονισμού, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει αυτός  να προχωρήσει τη διαδικασία και να ζητήσει από το Σώμα την έγκριση ή την απόρριψη του επείγοντος, πριν από κάθε άλλη συζήτηση επί της ουσίας.

Τελειώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Πασακυριάκος και πριν ο Πρόεδρος θέσει το θέμα σε ψηφοφορία όπως προβλέπεται, ο Δήμαρχος κ. Κασιδόκωστας, με εμφανή εκνευρισμό, ζήτησε το λόγο για να αντικρούσει την πρόταση.

Και τι δεν είπε ο Δήμαρχος στην πρωτολογία του, που κράτησε τουλάχιστον 15΄,  είναι κάτι που δύσκολα μπορεί κάποιος να μεταφέρει, σε ένα κείμενο περιορισμένου περιεχομένου.

Πολύ περιληπτικά σημειώνουμε από την χωρίς ειρμό ομιλία του τα εξής: 

« Εγώ ούτε άκουσε τίποτα, ούτε με έχει ενοχλήσει κανένας για τις παραλίες, όταν τεθεί ένα τέτοιο θέμα τότε το ΔΣ θα αποφασίσει. Εμάς τι μας ενοχλούν αυτά, εσείς στο ΚΚΕ ασχολείστε, εμείς είμαστε ανεξάρτητοι, δε μας νοιάζει ούτε τι λέει το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ, κοιτάμε μόνο το συμφέρον του Δήμου. Αλλά και στο χάλι που έχετε καταντήσει τις παραλίες καλλίτερα να τις αξιοποιήσει κανένας ιδιώτης. Εσείς όμως τις έχετε νοικιάσει!(εννοούσε τις προηγούμενες Διοικήσεις προφανώς). Και με τη « Μαρίνα» της Βουλιαγμένης ευτυχώς που θα την πάρει κανένας σοβαρός για να αξιοποιηθεί. Προτείνω αυτό το θέμα να μη συζητηθεί. Τι μου λες Πρόεδρε ο Κανονισμός. Εγώ δε θέλω τώρα, αργότερα»!

Μάταια προσπαθούσε ο Πρόεδρος να του εξηγήσει ότι δε μπορεί να μη βάλει το θέμα στο Σώμα, αφού επιμένει στη ψήφιση ο Δημοτικός Σύμβουλος. Αν θέλουν ας μην το ψηφίσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Τελικά ενέδωσε ο Δήμαρχος και άρχισε η ψηφοφορία επί της αρχής.

Και τότε ΥΨΩΣΑΝ τη φωνή τους αρκετοί από του Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, λέγοντας ΝΑΙ στην πρόταση, αγνοώντας  τη θέση του Δημάρχου.

 Όσο δε τα Ναι πλήθαιναν και διαφαινόταν ότι η ψηφοφορία έγερνε προς την αποδοχή της πρότασης, με δεδομένη τη θετική στάση των παρόντων Συμβούλων σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, τόσο «έφευγε το πάτωμα από τα πόδια του κ. Κασιδόκωστα».

Τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας 15 ΝΑΙ και 14 ΟΧΙ.

Δηλαδή 6 από την πλειοψηφία στάθηκαν όρθιοι και έδωσαν τη δική τους απάντηση στο ΟΧΙ του κ. Κασιδόκωστα. Τους ΑΞΊΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Η «υπεροψία» του Δημάρχου πήρε ένα γερό μάθημα, γιατί εκτός από τις επιθυμίες και τα θέλω του, υπάρχει το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών, όπως όμως το αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στο ΔΣ χθες το βράδυ και όχι ο Δήμαρχος Κασιδόκωστας.

Το θέμα, με πρόταση του καταθέσαντος την πρόταση, αναβλήθηκε για το επόμενο ΔΣ, για τυπικούς λόγους και επειδή ακολουθούσε μια μακρά διαδικασία, αυτής της επιλογής του Διαμεσολαβητή του Δημότη και της Επιχείρησης, που και αυτή μετά από δύο συνεχόμενες ψηφοφορίες απέβη άκαρπη, επειδή δε συγκέντρωσε την πλειοψηφία των 2/3 του Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: