Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ξεφτίλα στο μεγαλείο της. Να παρακαλάει η κυβέρνηση να επιστρέψει η τρόικα!

Η τρόικα επιστρέφει μετά την έγγραφη δέσμευση
Παπανδρέου -Βενιζέλου

ΣΣ. Σε χώρες μπανανία δεν έχει συμβεί αυτό. Προεδρος κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών να προσυπογράφουν δεσμευτική επιστολή για την ικανοποίηση δανειστώ. Καμμία αξιοπιστία, αλλά και καμμία ντροπή. Η κυβέρνηση μειοψηφία ςτου 15% αναλαμβάνει υποχρεώσεις που ξεπερνούν και την εντολή και τις επιθυμίε ςτου ελληνικού λαού και γιαυτό το λόγο ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
Ο ελληνκός λαός ΑΠΑΙΤΕΙ να δψθουν στη δημοδιότητα οι έγγραφε ςδεσμεύσεις που κατατέθηκαν στους τροικανούς.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ.

Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, εντός της εβδομάδος, καθώς η κυβέρνηση δέχθηκε(  ΣΣ.αν μπορούσε ας έκανε και διαφορετικά) να ικανοποιήσει το αίτημα των δανειστών για έγγραφη δέσμευση ψήφισης και υλοποίησης των στόχων του Μνημονίου στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο, δηλαδή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα στείλει επιστολή στην οποία θα αναφέρονται αναλυτικά τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει, καθώς και το προσδοκώμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Μέχρι χθες το βράδυ οι δύο επιστολές δεν είχαν φτάσει στην Κομισιόν, στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Σε κάθε περίπτωση, η απαίτηση για έγγραφη δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού είναι ενδεικτική της πλήρους κατάρρευσης της αξιοπιστίας της Ελλάδας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλούνται Ευρωπαίους αξιωματούχους, επτά από τα 17 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης τάσσονται υπέρ ενός μεγαλύτερου haircut των ελληνικών ομολόγων σε σχέση με την απόφαση της 21ης Ιουλίου.

Μεταξύ των χωρών που η τάση για μεγαλύτερο κούρεμα είναι ισχυρή, αναφέρονται η Γερμανία και η Ολλανδία, ενώ εναντίον τάσσονται η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: