Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ισραήλ ζήτησε να αναλάβει την αεράμυνα της Κύπρου!!!

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011














Σημαντική και με προεκτάσεις είναι η είδηση που μετέδωσαν κυπριακά ΜΜΕ (www.onlycy.com) ότι οι Ισραηλινοί ζήτησαν από την κυπριακή κυβέρνηση τη χρήση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου», προκειμένου να μετασταθμεύσουν εκεί μαχητικά τους, παρέχοντας ως αντάλλαγμα την εξασφάλιση της αεράμυνας στη Μεγαλόνησο.

ΣΣ: Η συγκεκριμένη αεροπορική βάση για όσους ενθυμούνται κατασκευάστηκε για την εύκολη μεταστάθμευση Ελληνικών πολεμικών Α/Φ και στη διευκόλυνση Ελληνοκυπριακών ασκήσεων στη βάση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλ'άδος -Κύπρου, το οποίο με την πάροδο των χρόνων και για να μην ενοχλούμε την Τουρκία εγκαταλήφθηκε! 
Βέβαια για να ενεργοποιηθεί κα να γίνει αποδεκτή η πρόταση του Ισραήλ απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και ευαίσθητους διπλωματικούς χειρισμούς από την πλευρά της Κύπρου, πάντα σε συνεργασία με την Ελλάδα.
Βέβαια είναι μια αλήθεια που θα πρέπει να παραδεχθουμε ότι μία τέτοια ενέργειακαι συνεργασία θα αλλάξει εντελώς το ''τοπίο'' της περιοχής, ειδικά στη λεκάνη της Μεσογείου αλλά και στον ευρύτερο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: